sur øl

9colai
Indlæg: 123
Tilmeldt: 2. apr 2017, 12:34

Re: sur øl

Indlæg af 9colai »

airborn skrev:Tak for svar. Dine haner er altså samlede når du damper.
Det virker ikke så håbløst at arbejde med.
Mine silikoneslanger kan også få en tur.
Så vil jeg prøve at fastholde min tidligere rengørings metode og bruge dampen kort før gærkarret skal i brug.

Nej der er ikke noget udstyr jeg bruger ved brygning af weiss som ikke også bruges ved de andre opskrifter - eneste forskel er en blowoff slange der går ned i en beholder med starsan da wyeast weihenstephan altid stormgærer hos mig.
Denne slange får damp fremover


Sent from my iPhone using Tapatalk
Vil det sige at du har haft andre bryg, med det samme udstyr, mellem dine weissbier forsøg, som ikke er blevet sure?
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: sur øl

Indlæg af Borg »

airborn skrev:Tak for svar. Dine haner er altså samlede når du damper.
Det virker ikke så håbløst at arbejde med.
Mine silikoneslanger kan også få en tur.
Så vil jeg prøve at fastholde min tidligere rengørings metode og bruge dampen kort før gærkarret skal i brug.

Nej der er ikke noget udstyr jeg bruger ved brygning af weiss som ikke også bruges ved de andre opskrifter - eneste forskel er en blowoff slange der går ned i en beholder med starsan da wyeast weihenstephan altid stormgærer hos mig.
Denne slange får damp fremover


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja, mine haner se samlede når jeg damper.
Dampen skal sikre at materialet bliver varmet op, ikke at selve dampen kommet til at berøre alle overflader.

Hvis det er en infektion vi taler om, så kan den sagtens sidde i din blow-off slange. Der kan være en tynd biofilm på den indvendige side.
Jeg ville skifte den ud med en helt ny, og så lade den indgå i damp-processen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: sur øl

Indlæg af Truntebryg »

Du kunne også sukker karboner en 4-5 flasker "uden om systemet" (3-4 g sukker direkte ned i en flaske)

De vil nu kører deres eget liv ved siden af Cornelius fustagen. Kunne det tilfældigvis være den samme fustage ?

Det sker at flaskerne er uden fejl og fustagen bliver sur. (ikke her, kun andre steder)
airborn
Indlæg: 379
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: sur øl

Indlæg af airborn »

9colai skrev:
Nej der er ikke noget udstyr jeg bruger ved brygning af weiss som ikke også bruges ved de andre opskrifter - eneste forskel er en blowoff slange der går ned i en beholder med starsan da wyeast weihenstephan altid stormgærer hos mig.
Denne slange får damp fremover


Sent from my iPhone using Tapatalk
Vil det sige at du har haft andre bryg, med det samme udstyr, mellem dine weissbier forsøg, som ikke er blevet sure?[/quote]

Ja mange.
Har kun oplevet det med weissbeer og har altid brugt samme gær der stormgærer så jeg må skifte vand i modtagerbeholderen 3-4 gange da det bliver det rene gærslam. Min gummislange har derfor stået med rester herfra i 3 uger hver gang og - indrømmet - den har vist ikke fået den opmærksomhed den burde.
Nu prøver jeg igen med anden procedure så må vi se om ikke Borg ramte plet (igen :))



Sent from my iPhone using Tapatalk
9colai
Indlæg: 123
Tilmeldt: 2. apr 2017, 12:34

Re: sur øl

Indlæg af 9colai »

airborn skrev:
9colai skrev:
Nej der er ikke noget udstyr jeg bruger ved brygning af weiss som ikke også bruges ved de andre opskrifter - eneste forskel er en blowoff slange der går ned i en beholder med starsan da wyeast weihenstephan altid stormgærer hos mig.
Denne slange får damp fremover


Sent from my iPhone using Tapatalk
Vil det sige at du har haft andre bryg, med det samme udstyr, mellem dine weissbier forsøg, som ikke er blevet sure?
airborn skrev: Ja mange.
Har kun oplevet det med weissbeer og har altid brugt samme gær der stormgærer så jeg må skifte vand i modtagerbeholderen 3-4 gange da det bliver det rene gærslam. Min gummislange har derfor stået med rester herfra i 3 uger hver gang og - indrømmet - den har vist ikke fået den opmærksomhed den burde.
Nu prøver jeg igen med anden procedure så må vi se om ikke Borg ramte plet (igen :))



Sent from my iPhone using Tapatalk
Hold os endeligt opdateret :-). Det er bare spøjst at jeg selv har haft samme oplevelse med weissbier, de andre øl jeg bryggede havde ikke det problem. Vil du sende din opskrift? Både ingredienser og mæskeprogram?
airborn
Indlæg: 379
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: sur øl

Indlæg af airborn »

Har nu vasket og skyllet med starsan OG sendt damp igennem den samlede SS gærkar.
Den har været brandvarm og da jeg standsede dampen var jeg jo nødt til at lade bundhanen stå åben mens karret kølede ned ( prøvede først med gærlås men det blev suget tomt med det samme)
Kan en åben bundhane være et problem - jeg tror det ikke.
Vel?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: sur øl

Indlæg af admin »

Har du brugt umaltet hvede og med hvilken gær har du brugt?

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
airborn
Indlæg: 379
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: sur øl

Indlæg af airborn »

Hej admin
Nej maltet hvede og pilsnermalt
Wyeast Weihenstephan hvede gær



Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: sur øl

Indlæg af admin »

Hmm så er det ikke det der gør det surt.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
airborn
Indlæg: 379
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: sur øl

Indlæg af airborn »

Nej Borg har sikkert ret.
Surheden steg med tiden


Sent from my iPhone using Tapatalk
airborn
Indlæg: 379
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

sur øl

Indlæg af airborn »

Hvordan bruger I damp på cornelius ?
Kan plast tilslutningerne tåle varmen?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: sur øl

Indlæg af Borg »

airborn skrev:Hvordan bruger I damp på cornelius ?
Kan plast tilslutningerne tåle varmen?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Nej, det kan de ikke. De kan højest tåle 60 grader (cirka). Metallet udvider sig for meget, og får plastikken til at revne.
Jeg har købt nogle rustfrie koblinger i Kinaland. De fungerer fint, i hvert fald op til 90 grader.
Jeg bruger dem på min cornelius-opvaskemaskine. Har ikke anvendt damp på fadene.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: sur øl

Indlæg af Broder Jacob »

Jeg ville også skille fustagen i enkeltdele. De fjedre der sidder er rene møgsamlere.
Og så kan jeg kun bifalde at du køber dig en damprenser til de de små, svært tilgængelige steder og til de flader du vil have styr på.
En "beerline cleaner" med bioagent kan måske også afsløre hvor problemet er.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"