Vil det sige at du har haft andre bryg, med det samme udstyr, mellem dine weissbier forsøg, som ikke er blevet sure?airborn skrev:Tak for svar. Dine haner er altså samlede når du damper.
Det virker ikke så håbløst at arbejde med.
Mine silikoneslanger kan også få en tur.
Så vil jeg prøve at fastholde min tidligere rengørings metode og bruge dampen kort før gærkarret skal i brug.
Nej der er ikke noget udstyr jeg bruger ved brygning af weiss som ikke også bruges ved de andre opskrifter - eneste forskel er en blowoff slange der går ned i en beholder med starsan da wyeast weihenstephan altid stormgærer hos mig.
Denne slange får damp fremover
Sent from my iPhone using Tapatalk
sur øl
Re: sur øl
Re: sur øl
Ja, mine haner se samlede når jeg damper.airborn skrev:Tak for svar. Dine haner er altså samlede når du damper.
Det virker ikke så håbløst at arbejde med.
Mine silikoneslanger kan også få en tur.
Så vil jeg prøve at fastholde min tidligere rengørings metode og bruge dampen kort før gærkarret skal i brug.
Nej der er ikke noget udstyr jeg bruger ved brygning af weiss som ikke også bruges ved de andre opskrifter - eneste forskel er en blowoff slange der går ned i en beholder med starsan da wyeast weihenstephan altid stormgærer hos mig.
Denne slange får damp fremover
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dampen skal sikre at materialet bliver varmet op, ikke at selve dampen kommet til at berøre alle overflader.
Hvis det er en infektion vi taler om, så kan den sagtens sidde i din blow-off slange. Der kan være en tynd biofilm på den indvendige side.
Jeg ville skifte den ud med en helt ny, og så lade den indgå i damp-processen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: sur øl
Du kunne også sukker karboner en 4-5 flasker "uden om systemet" (3-4 g sukker direkte ned i en flaske)
De vil nu kører deres eget liv ved siden af Cornelius fustagen. Kunne det tilfældigvis være den samme fustage ?
Det sker at flaskerne er uden fejl og fustagen bliver sur. (ikke her, kun andre steder)
De vil nu kører deres eget liv ved siden af Cornelius fustagen. Kunne det tilfældigvis være den samme fustage ?
Det sker at flaskerne er uden fejl og fustagen bliver sur. (ikke her, kun andre steder)
Re: sur øl
Vil det sige at du har haft andre bryg, med det samme udstyr, mellem dine weissbier forsøg, som ikke er blevet sure?[/quote]9colai skrev:
Nej der er ikke noget udstyr jeg bruger ved brygning af weiss som ikke også bruges ved de andre opskrifter - eneste forskel er en blowoff slange der går ned i en beholder med starsan da wyeast weihenstephan altid stormgærer hos mig.
Denne slange får damp fremover
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja mange.
Har kun oplevet det med weissbeer og har altid brugt samme gær der stormgærer så jeg må skifte vand i modtagerbeholderen 3-4 gange da det bliver det rene gærslam. Min gummislange har derfor stået med rester herfra i 3 uger hver gang og - indrømmet - den har vist ikke fået den opmærksomhed den burde.
Nu prøver jeg igen med anden procedure så må vi se om ikke Borg ramte plet (igen :))
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: sur øl
airborn skrev:Vil det sige at du har haft andre bryg, med det samme udstyr, mellem dine weissbier forsøg, som ikke er blevet sure?9colai skrev:
Nej der er ikke noget udstyr jeg bruger ved brygning af weiss som ikke også bruges ved de andre opskrifter - eneste forskel er en blowoff slange der går ned i en beholder med starsan da wyeast weihenstephan altid stormgærer hos mig.
Denne slange får damp fremover
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hold os endeligt opdateret :-). Det er bare spøjst at jeg selv har haft samme oplevelse med weissbier, de andre øl jeg bryggede havde ikke det problem. Vil du sende din opskrift? Både ingredienser og mæskeprogram?airborn skrev: Ja mange.
Har kun oplevet det med weissbeer og har altid brugt samme gær der stormgærer så jeg må skifte vand i modtagerbeholderen 3-4 gange da det bliver det rene gærslam. Min gummislange har derfor stået med rester herfra i 3 uger hver gang og - indrømmet - den har vist ikke fået den opmærksomhed den burde.
Nu prøver jeg igen med anden procedure så må vi se om ikke Borg ramte plet (igen :))
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: sur øl
Har nu vasket og skyllet med starsan OG sendt damp igennem den samlede SS gærkar.
Den har været brandvarm og da jeg standsede dampen var jeg jo nødt til at lade bundhanen stå åben mens karret kølede ned ( prøvede først med gærlås men det blev suget tomt med det samme)
Kan en åben bundhane være et problem - jeg tror det ikke.
Vel?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Den har været brandvarm og da jeg standsede dampen var jeg jo nødt til at lade bundhanen stå åben mens karret kølede ned ( prøvede først med gærlås men det blev suget tomt med det samme)
Kan en åben bundhane være et problem - jeg tror det ikke.
Vel?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: sur øl
Har du brugt umaltet hvede og med hvilken gær har du brugt?
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: sur øl
Hej admin
Nej maltet hvede og pilsnermalt
Wyeast Weihenstephan hvede gær
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nej maltet hvede og pilsnermalt
Wyeast Weihenstephan hvede gær
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: sur øl
Hmm så er det ikke det der gør det surt.
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: sur øl
Nej Borg har sikkert ret.
Surheden steg med tiden
Sent from my iPhone using Tapatalk
Surheden steg med tiden
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: sur øl
Nej, det kan de ikke. De kan højest tåle 60 grader (cirka). Metallet udvider sig for meget, og får plastikken til at revne.airborn skrev:Hvordan bruger I damp på cornelius ?
Kan plast tilslutningerne tåle varmen?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg har købt nogle rustfrie koblinger i Kinaland. De fungerer fint, i hvert fald op til 90 grader.
Jeg bruger dem på min cornelius-opvaskemaskine. Har ikke anvendt damp på fadene.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Broder Jacob
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
- Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup
Re: sur øl
Jeg ville også skille fustagen i enkeltdele. De fjedre der sidder er rene møgsamlere.
Og så kan jeg kun bifalde at du køber dig en damprenser til de de små, svært tilgængelige steder og til de flader du vil have styr på.
En "beerline cleaner" med bioagent kan måske også afsløre hvor problemet er.
Og så kan jeg kun bifalde at du køber dig en damprenser til de de små, svært tilgængelige steder og til de flader du vil have styr på.
En "beerline cleaner" med bioagent kan måske også afsløre hvor problemet er.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Omregnet
En masse øl i en fart= energi