Re: Sløj øl
: 23. jun 2020, 13:37
Jeg er 95 % sikker på, at den smag du beskriver er den eftersmag jeg også blev træt af i mine første øl. Og som nævnt af andre, så er det vandet du skal kigge på.
Alle mine primært lyse øl, havde samme eftersmag, og som skyldes en for høj pH ved mæskningen. Der trækkes tanniner ud af maltens skaldele, og det giver den eftersmag.
Så når du har konstateret du ikke kan leve med den eftersmag i dine øl, så skal du kaste dig ud i næste del af håndbrygningens videnunivers - vandbehandling!
Hvis du kan få fat i John Palmers bog "Water", så er der masser af viden at hente.
Det bedste jeg har gjort for mine øl, er at investere i et lille revers osmose-anlæg til 300-400 kr. Det "nulstiller" din vandprofil, og du skal så tilsætte forskellige salte, for at ramme en vandprofil hvor din mæske-pH er omkring 5,2-5,6. Det er sjovt at begynde at lege vandkemiker :) Og din øl bliver MARKANT bedre.
Pøj pøj med det, hvis du åbner op for den del af ølbrygningen.
Alle mine primært lyse øl, havde samme eftersmag, og som skyldes en for høj pH ved mæskningen. Der trækkes tanniner ud af maltens skaldele, og det giver den eftersmag.
Så når du har konstateret du ikke kan leve med den eftersmag i dine øl, så skal du kaste dig ud i næste del af håndbrygningens videnunivers - vandbehandling!
Hvis du kan få fat i John Palmers bog "Water", så er der masser af viden at hente.
Det bedste jeg har gjort for mine øl, er at investere i et lille revers osmose-anlæg til 300-400 kr. Det "nulstiller" din vandprofil, og du skal så tilsætte forskellige salte, for at ramme en vandprofil hvor din mæske-pH er omkring 5,2-5,6. Det er sjovt at begynde at lege vandkemiker :) Og din øl bliver MARKANT bedre.
Pøj pøj med det, hvis du åbner op for den del af ølbrygningen.