Den lave lagringstemperatur gør, at øllet klarer hurtigere. Har du ikke muligheden, så lagrer du bare ved den laveste temperatur du kan. Så skal det nok gå, og den skal nok blive klar og stå flot i glasset.Glenn H. skrev:Hvis man nu ikke har mulighed for at lagre pilsneren ved 1-2C. i 6 uger hvad gør man så?
Og hvilken betydning har det for øllet?
Opskrift på pilsner
Redaktør: Co-Admin
Re: Opskrift på pilsner
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Opskrift på pilsner
du lader den bare stå på sekundær et par uger og flasker skidtetså skal det sidste nok bundfælde i flaskerne uden der er noget galt i det.
Brygger lejlighedsvist.
Re: Opskrift på pilsner
Lige en opfølgning på denne tråd.
Jeg valgte at lave en opskrift stærkt inspireret af Borgs opskrift på en tjekkisk pilsner, dog med visse ændringer.
Opskrifter kommer på vores hjemmeside inden længe.
Bygdagen den 11 april, gik uden problemer og vi endte på en OG på 1051.
Efter 10 dage på 1. fermentering i garagen ved ca. 13 C. stak vi om og målte gravety til 1010, den smagte rigtig lovende.
Den har nu stået på 2. fermentering i garagen i 14 dage ved ca. 13 C. og skal flaskes inden for få dage, når vi har tid til det.
Jeg valgte at lave en opskrift stærkt inspireret af Borgs opskrift på en tjekkisk pilsner, dog med visse ændringer.
Opskrifter kommer på vores hjemmeside inden længe.
Bygdagen den 11 april, gik uden problemer og vi endte på en OG på 1051.
Efter 10 dage på 1. fermentering i garagen ved ca. 13 C. stak vi om og målte gravety til 1010, den smagte rigtig lovende.
Den har nu stået på 2. fermentering i garagen i 14 dage ved ca. 13 C. og skal flaskes inden for få dage, når vi har tid til det.
- mvh. Glenn
Re: Opskrift på pilsner
Det ser ganske fornuftigt ud.
Lad os endelig høre om resultaterne når der smages...
Lad os endelig høre om resultaterne når der smages...
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Opskrift på pilsner
Hvordan går det med Pilsneren, Glenn?
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Opskrift på pilsner
Ikke så godt jeg syntes den har en ubehagelig eftersmag som om den er på vej til at blive for gammel :)Borg skrev:Hvordan går det med Pilsneren, Glenn?
Jeg brugte din opskrift men ændrede lidt på den i stedet for 2,52% cara 20, brugte jeg 2,76% Carared (Weyermann) (40,0 EBC).
Jeg har haft flere forskellige til at smage på den og de har alle haft den samme smagsoplevelse som jeg.
Kun min gamle far syntes den er go :)
- mvh. Glenn
Re: Opskrift på pilsner
Ja, hvad skulle man gøre uden forældrenes ubegrænsede påskønnelser... ;-))Glenn H. skrev:Kun min gamle far syntes den er go :)
Men det var da træls med den smag. Kan du beskrive den nærmere? Hvad har lagringstemperaturen været?
Ud fra det du tidligere har skrevet i denne tråd, skulle det være OK.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Opskrift på pilsner
det kan sagtens bare være lagring den mangler, der sker rigtig meget med pilsnere ved lagring.
om det er en decideret off smag i har fået jer kan være svært at svare på ud fra en udtalelse, og især om det er en der kan lagres væk!
men lager øl kan vinde meget ved lagring.
om det er en decideret off smag i har fået jer kan være svært at svare på ud fra en udtalelse, og især om det er en der kan lagres væk!
men lager øl kan vinde meget ved lagring.
Brygger lejlighedsvist.
Re: Opskrift på pilsner
Jeg får lige Klaus til at tage en med til dig Jacob, så kan du lige prøve at smage på den og se hvad du syntes?jakobø skrev:det kan sagtens bare være lagring den mangler, der sker rigtig meget med pilsnere ved lagring.
om det er en decideret off smag i har fået jer kan være svært at svare på ud fra en udtalelse, og især om det er en der kan lagres væk!
men lager øl kan vinde meget ved lagring.
- mvh. Glenn
Re: Opskrift på pilsner
Jeg har haft dem til at stå i garagen ved 12-14 grader.Borg skrev: Men det var da træls med den smag. Kan du beskrive den nærmere? Hvad har lagringstemperaturen været?
Ud fra det du tidligere har skrevet i denne tråd, skulle det være OK.
Men det har jeg ikke kunne holde her hen over sommeren der har det nok i gennemsnit været 21 grader :(
- mvh. Glenn
Re: Opskrift på pilsner
Sæt nogle stykker i køleskabet (mon ikke du kan finde plads) nogle måneder, og prøv så om det ændrer på smagen.Glenn H. skrev:Jeg har haft dem til at stå i garagen ved 12-14 grader.
Men det har jeg ikke kunne holde her hen over sommeren der har det nok i gennemsnit været 21 grader :(
Ellers må vi vente og høre Jacobs dom.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Opskrift på pilsner
Ja det lyder rigtigt fornuftigt det prøver jegBorg skrev: Sæt nogle stykker i køleskabet (mon ikke du kan finde plads) nogle måneder, og prøv så om det ændrer på smagen.
Ellers må vi vente og høre Jacobs dom.
- mvh. Glenn