Side 2 af 2

Re: Opskrift på pilsner

: 28. mar 2010, 14:51
af Borg
Glenn H. skrev:Hvis man nu ikke har mulighed for at lagre pilsneren ved 1-2C. i 6 uger hvad gør man så?
Og hvilken betydning har det for øllet?
Den lave lagringstemperatur gør, at øllet klarer hurtigere. Har du ikke muligheden, så lagrer du bare ved den laveste temperatur du kan. Så skal det nok gå, og den skal nok blive klar og stå flot i glasset.

Re: Opskrift på pilsner

: 30. mar 2010, 18:43
af jakobø
du lader den bare stå på sekundær et par uger og flasker skidtetså skal det sidste nok bundfælde i flaskerne uden der er noget galt i det.

Re: Opskrift på pilsner

: 5. maj 2010, 10:43
af Glenn H.
Lige en opfølgning på denne tråd.

Jeg valgte at lave en opskrift stærkt inspireret af Borgs opskrift på en tjekkisk pilsner, dog med visse ændringer.
Opskrifter kommer på vores hjemmeside inden længe.

Bygdagen den 11 april, gik uden problemer og vi endte på en OG på 1051.
Efter 10 dage på 1. fermentering i garagen ved ca. 13 C. stak vi om og målte gravety til 1010, den smagte rigtig lovende.
Den har nu stået på 2. fermentering i garagen i 14 dage ved ca. 13 C. og skal flaskes inden for få dage, når vi har tid til det.

Re: Opskrift på pilsner

: 5. maj 2010, 18:30
af Borg
Det ser ganske fornuftigt ud.

Lad os endelig høre om resultaterne når der smages...

Re: Opskrift på pilsner

: 4. aug 2010, 00:18
af Borg
Hvordan går det med Pilsneren, Glenn?

Re: Opskrift på pilsner

: 4. aug 2010, 07:56
af Glenn H.
Borg skrev:Hvordan går det med Pilsneren, Glenn?
Ikke så godt jeg syntes den har en ubehagelig eftersmag som om den er på vej til at blive for gammel :)
Jeg brugte din opskrift men ændrede lidt på den i stedet for 2,52% cara 20, brugte jeg 2,76% Carared (Weyermann) (40,0 EBC).

Jeg har haft flere forskellige til at smage på den og de har alle haft den samme smagsoplevelse som jeg.
Kun min gamle far syntes den er go :)

Re: Opskrift på pilsner

: 4. aug 2010, 12:40
af Borg
Glenn H. skrev:Kun min gamle far syntes den er go :)
Ja, hvad skulle man gøre uden forældrenes ubegrænsede påskønnelser... ;-))

Men det var da træls med den smag. Kan du beskrive den nærmere? Hvad har lagringstemperaturen været?
Ud fra det du tidligere har skrevet i denne tråd, skulle det være OK.

Re: Opskrift på pilsner

: 4. aug 2010, 14:31
af jakobø
det kan sagtens bare være lagring den mangler, der sker rigtig meget med pilsnere ved lagring.

om det er en decideret off smag i har fået jer kan være svært at svare på ud fra en udtalelse, og især om det er en der kan lagres væk!

men lager øl kan vinde meget ved lagring.

Re: Opskrift på pilsner

: 4. aug 2010, 16:35
af Glenn H.
jakobø skrev:det kan sagtens bare være lagring den mangler, der sker rigtig meget med pilsnere ved lagring.

om det er en decideret off smag i har fået jer kan være svært at svare på ud fra en udtalelse, og især om det er en der kan lagres væk!

men lager øl kan vinde meget ved lagring.
Jeg får lige Klaus til at tage en med til dig Jacob, så kan du lige prøve at smage på den og se hvad du syntes?

Re: Opskrift på pilsner

: 4. aug 2010, 16:37
af Glenn H.
Borg skrev: Men det var da træls med den smag. Kan du beskrive den nærmere? Hvad har lagringstemperaturen været?
Ud fra det du tidligere har skrevet i denne tråd, skulle det være OK.
Jeg har haft dem til at stå i garagen ved 12-14 grader.
Men det har jeg ikke kunne holde her hen over sommeren der har det nok i gennemsnit været 21 grader :(

Re: Opskrift på pilsner

: 4. aug 2010, 20:27
af Borg
Glenn H. skrev:Jeg har haft dem til at stå i garagen ved 12-14 grader.
Men det har jeg ikke kunne holde her hen over sommeren der har det nok i gennemsnit været 21 grader :(
Sæt nogle stykker i køleskabet (mon ikke du kan finde plads) nogle måneder, og prøv så om det ændrer på smagen.
Ellers må vi vente og høre Jacobs dom.

Re: Opskrift på pilsner

: 5. aug 2010, 20:37
af Glenn H.
Borg skrev: Sæt nogle stykker i køleskabet (mon ikke du kan finde plads) nogle måneder, og prøv så om det ændrer på smagen.
Ellers må vi vente og høre Jacobs dom.
Ja det lyder rigtigt fornuftigt det prøver jeg