Side 2 af 2

Re: Hjemmelavet ølsmag

: 19. mar 2011, 11:56
af k.larsen
ud over de fornuftige ting som allerede er kommet frem, har jeg også haft den erfaring, at gærsmag fra et belgisk bryg har forplantet sig videre til de næste flere bryg af anden type..!
Jeg mener at den karakteristiske belgiske gærsmag har siddet i gæringsbeholderen, (på linie med f.eks. cola smagen som stadig sidder i plastic flasken efter den er tømt og vasket), og så givet smag til den næste øl.
Belgisk øl er ikke min foretrukne stilart og jeg brygger nu af den grund den ikke længere.
Og hvis jeg skulle ville jeg reservere eb gærtank specielt til formålet!

mvh kenneth

Re: Hjemmelavet ølsmag

: 19. mar 2011, 12:33
af søreno
Hvis du ellers har problemer med, at dine gærspande tager smag af den øl, der har været i den, så prøv at give dem engang med det rengørringsmiddel, som hedder OXI (kan fås hos maltpusherne). Det synes jeg tager langt det meste af lugt og smag fra tidligere bryg.
Det er lidt dyrt, hvis man skal gøre det hver gang, så jeg plejer at lade der gå et par gange imellem hver behandling.

VH
Søren