Bittert øl ..

Alm. Nybegynder hjælp.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Bittert øl ..

Indlæg af Truntebryg »

Din pH er meget meget høj… 7,9 uh har aldrig set det så højt før.

Ellers er balancen af mineralerne nu ikke helt så skæv.

Hvis du mæsker med ca 12 L vand, så tilsætter du 4 ml mælkesyre (80%) og du kan brygge fra EBC 7 til 17. (ref: Brewfriend)

18 L spargevand skal have ca. 3,2 ml mælkesyre for at sænke pH til omkrig de 6,5

Det er nogenlunde den mængde mælkesyre jeg har brygget med mange gange, så det kan du roligt tilsætte næste gang.

I øvrigt syntes jeg du skulle prøve at brygge en mere lys og ”let” øl, omkring 5%, IBU 25 og ikke for meget mørk karamel malt. Her kan du meget nemmere smage, og fornemme de forskellige ingredienser. De sidste forsøg jeg har kørt med Pilsner typer, får jeg ofte kommentaren ”oj den er meget mere blød end den anden øl” Den anden øl havde IBU 25 og den ”bløde” var hele 35 IBU. så det er ikke altid logisk...

Beercalc giver mig IBU = 45 for 19L færdig urt og start koge volumen på 22 L – det syntes jeg er meget højt = laaang lagring…
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."