Mit Vand
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mit Vand
Fandt dette på nettet:
I've read that the threshold for tasting 88% lactic acid is 2ml per gallon. That was attributed to Palmer, I forget the source now. Other folks have recommended no more than 5ml in a 5gal batch.
I've read that the threshold for tasting 88% lactic acid is 2ml per gallon. That was attributed to Palmer, I forget the source now. Other folks have recommended no more than 5ml in a 5gal batch.
Re: Mit Vand
Knapt så fedt når jeg har kommet ca. 7-8mL/20L, må vente og se hvordan mine 2 nye bryg kommer til at smage så.Truntebryg skrev:Fandt dette på nettet:
I've read that the threshold for tasting 88% lactic acid is 2ml per gallon. That was attributed to Palmer, I forget the source now. Other folks have recommended no more than 5ml in a 5gal batch.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mit Vand
Bare rolig, det brugte jeg også i starten. Tror vi er på feinsmecker grænsen her .... Men fremover så vil jeg hellere have lidt blødere vand, og så kan syren jo minimeres.
Re: Mit Vand
2mL per gallon svarer til ca. 10 mL/20L så det er da ikke så galt.Runenaldo skrev:Knapt så fedt når jeg har kommet ca. 7-8mL/20L, må vente og se hvordan mine 2 nye bryg kommer til at smage så.Truntebryg skrev:Fandt dette på nettet:
I've read that the threshold for tasting 88% lactic acid is 2ml per gallon. That was attributed to Palmer, I forget the source now. Other folks have recommended no more than 5ml in a 5gal batch.
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Re: Mit Vand
Gud ja! Har nok tænkt pr. "5" gallons som de forbandede amerikanere altid bruger.Mr. P skrev:2mL per gallon svarer til ca. 10 mL/20L så det er da ikke så galt.Runenaldo skrev:Knapt så fedt når jeg har kommet ca. 7-8mL/20L, må vente og se hvordan mine 2 nye bryg kommer til at smage så.Truntebryg skrev:Fandt dette på nettet:
I've read that the threshold for tasting 88% lactic acid is 2ml per gallon. That was attributed to Palmer, I forget the source now. Other folks have recommended no more than 5ml in a 5gal batch.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Mit Vand
Så nu har jeg fået lave en test om mit vand kan bruges til at brygge lyse øl uden at pille ved vandet... Det kan jeg godt ;-)Truntebryg skrev:Min umiddelbare vurdering, er middelblødt vand – men med et alt for højt indhold af aggressiv kuldioxid, faktisk langt over den tilladte grænseværdi.
Du har 2 problemer, din farve kan typisk ikke være lysere end brun (EBC 32) endvidere er dit SO4 / Cl forhold højt. (du får ikke en neutral øl)
![]()
Jeg tro at vandværket har pille ved vandet for at slippe af med det alt for højt indhold af aggressiv kuldioxid..
- Vedhæftede filer
-
- 2012-05-02 21.28.08.JPG (616.99 KiB) Vist 13617 gange
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Mit Vand
Er der en venlig "kemi nørd" der kan fortælle hvad disse er på dansk..
Gypsum = Gips ?
Table salt = Bord Salt
Epsom Salt = ?
Calcium Chloride = ?
Baking Soda = Bage pulver ?
Chalk = Kalk ?
Gypsum = Gips ?
Table salt = Bord Salt
Epsom Salt = ?
Calcium Chloride = ?
Baking Soda = Bage pulver ?
Chalk = Kalk ?
- Vedhæftede filer
-
- vand.png (44.52 KiB) Vist 13613 gange
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
- Geografisk sted: Odense
Re: Mit Vand
Hjææælp...!! Jeg er jo blot en simpel elektriker og ikke kemiker...(My god Jim im an electrician not a chemist)
Har åbenbart noget møgvand at brygge lysere øltyper af, vores IPA`er osv. bliver aldrig helt som vi vil have dem, humleprofilen er altid lidt for sjusket og uskarp og nu må tiden være kommet til at prøve at justerer vores brygvand.
Vi har fået adgang til demineraliseret vand og kan derfor blande vores hanevand med dette, men er der ikke nogen der lige vil se det her igennem og komme med et par gode råd
navn og kemisk betegn. mit vand ønsket profil
Kalcium / CA 13 75
Magnesium / MG 12 15
Sulfat / SO4 83 75
Natrium / NA 44 10
Chlorid / CL 57 50
Bicarbonat /HCO3 310 125
PH 7,5
Har som oftest ca 7 kg. malt i gryden og med en mæsketykkelse på 2,5 giver det 17,5 + 4 liter under falskbunden = 21,5 liter vand der skal justeres
Hvad og vor meget skal jeg tilsætte for at få noget fornuftigt ud af dette ??
Tak
Peter
Har åbenbart noget møgvand at brygge lysere øltyper af, vores IPA`er osv. bliver aldrig helt som vi vil have dem, humleprofilen er altid lidt for sjusket og uskarp og nu må tiden være kommet til at prøve at justerer vores brygvand.
Vi har fået adgang til demineraliseret vand og kan derfor blande vores hanevand med dette, men er der ikke nogen der lige vil se det her igennem og komme med et par gode råd
navn og kemisk betegn. mit vand ønsket profil
Kalcium / CA 13 75
Magnesium / MG 12 15
Sulfat / SO4 83 75
Natrium / NA 44 10
Chlorid / CL 57 50
Bicarbonat /HCO3 310 125
PH 7,5
Har som oftest ca 7 kg. malt i gryden og med en mæsketykkelse på 2,5 giver det 17,5 + 4 liter under falskbunden = 21,5 liter vand der skal justeres
Hvad og vor meget skal jeg tilsætte for at få noget fornuftigt ud af dette ??
Tak
Peter
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Mit Vand
Og Jeg er bare en simpel Skovarbejder, men det at pille ved vandet er lidt lang håret. Hvordan er du kommet frem til at det er den vand profil du gerne vil ha...Jeg har sat dine tal ind i BeerSmith og sådan ser det så ud.. der er vist ikke så meget at pille ved..beerbuster skrev:Hjææælp...!! Jeg er jo blot en simpel elektriker og ikke kemiker...(My god Jim im an electrician not a chemist)
navn og kemisk betegn. mit vand ønsket profil
Kalcium / CA 13 75
Magnesium / MG 12 15
Sulfat / SO4 83 75
Natrium / NA 44 10
Chlorid / CL 57 50
Bicarbonat /HCO3 310 125
PH 7,5
- Vedhæftede filer
-
- beerbuster.png (37.04 KiB) Vist 13578 gange
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Mit Vand
Her er hvis du kun bruger demineraliseret vand også bygger dit vand op igen..beerbuster skrev:Vi har fået adgang til demineraliseret vand og kan derfor blande vores hanevand med dette,
- Vedhæftede filer
-
- demineraliseret vand.png (37.69 KiB) Vist 13578 gange
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mit Vand
Gypsum = Gips
Table salt = Bord Salt
Epsom Salt = Badesalt / fodbad = http://www.netspiren.dk/pi/Greenish-Eps ... -1093.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Calcium Chloride = Non Oxal fra brugsen, eller blot Calcium Chloride
Baking Soda = Bage pulver
Chalk = Kalk

Til hårdt vand, skal du generelt kun bruge Calcium Chloride og mælkesyre.
Begge dele trækker pH ned under mæske – men jeg bryder mig ikke om at have for meget mælkesyre da det jo kan smages på et tidspunkt.
Table salt = Bord Salt
Epsom Salt = Badesalt / fodbad = http://www.netspiren.dk/pi/Greenish-Eps ... -1093.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Calcium Chloride = Non Oxal fra brugsen, eller blot Calcium Chloride
Baking Soda = Bage pulver
Chalk = Kalk

Til hårdt vand, skal du generelt kun bruge Calcium Chloride og mælkesyre.
Begge dele trækker pH ned under mæske – men jeg bryder mig ikke om at have for meget mælkesyre da det jo kan smages på et tidspunkt.
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Mit Vand
Tak det var lige det jeg skulle bruge... Bruger du (Truntebryg) BeerSmith til at beregne dit vand eller har du en standart der bare virker.. ?Truntebryg skrev:Gypsum = Gips
Table salt = Bord Salt
Epsom Salt = Badesalt / fodbad = http://www.netspiren.dk/pi/Greenish-Eps ... -1093.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Calcium Chloride = Non Oxal fra brugsen, eller blot Calcium Chloride
Baking Soda = Bage pulver
Chalk = Kalk
Til hårdt vand, skal du generelt kun bruge Calcium Chloride og mælkesyre.
Begge dele trækker pH ned under mæske – men jeg bryder mig ikke om at have for meget mælkesyre da det jo kan smages på et tidspunkt.
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mit Vand
Hvad er vandværkets navn ?beerbuster skrev:Hjææælp...!
Jeg bruger stortset alt andet end BeerSmith ....
Brewfriend (meget let at bruge)
Palmer - ach ikke så nemt,
Bru'nWater - slet ikke nemt !!! men virkelig godt og præcist regneark.
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
- Geografisk sted: Odense
Re: Mit Vand
Hold da op et godt indlæg du har skrevet der....tak, mange tak for det. den vandprofil jeg har givet er en "default water profil" givet i en watercalc.
Kan det virklig passe at jeg ikke skal tilsætte andet end de par smågram ??? kan se at Bicarbonaterne stadig er meget høje...kan vel ikke gøre andet end at blande destilleret vand og hanevand
Ååhr vandkemi, hvorfor begyndte jeg på det her, det var meget nemmere da man "bare" skulle blande varmt vand og malt sammen :-)
(lige en sidebemærkning som jeg læste mig til et sted - hvis man bruger bordsalt som tilsætning sørg da endelig for, at der ikke er jod i, gær hader jod)
Peter
Kan det virklig passe at jeg ikke skal tilsætte andet end de par smågram ??? kan se at Bicarbonaterne stadig er meget høje...kan vel ikke gøre andet end at blande destilleret vand og hanevand
Ååhr vandkemi, hvorfor begyndte jeg på det her, det var meget nemmere da man "bare" skulle blande varmt vand og malt sammen :-)
(lige en sidebemærkning som jeg læste mig til et sted - hvis man bruger bordsalt som tilsætning sørg da endelig for, at der ikke er jod i, gær hader jod)
Peter
Senest rettet af beerbuster 4. maj 2012, 11:05, rettet i alt 1 gang.
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Re: Mit Vand
Husk lige at der kan være tilsat majsstivelse i bagepulveret så det skal vel bruges før mæskningen...
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/