Side 2 af 2

Re: øl likøl

: 11. maj 2017, 09:54
af Nimbus39
martin_pedersen skrev:Den blev aldrig lavet, men planen var der.
1 maj brygget hos fribryg, er meningen det skulle blive til en øl likør, vi hælder stadig sukker i dagligt så den endelige opskrift og hvordan den kommer til at smage vides ikke endnu ;)

Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
Det var samme teknik jeg brugte til at lave min øllikør, og da den almindelige tørgær gav op lavede jeg en gærstarter på en WLP-099 og tilsatte den.
Derefter fortsatte jeg med sukker til den gav op :-)

Re: øl likøl

: 11. maj 2017, 16:00
af martin_pedersen
SørenB skrev:Ville det ikke være oplagt at frysedestillere den?

Tjoo, men det er også hyggeligt at komme hjemmefra et par timer om aftenen, mens der lige varmes sukker og diverse op :)

Og alligevel et kæmpe fryser der skal til, det er 2x 200L tønder :)

Re: øl likøl

: 11. maj 2017, 20:47
af Thor
Må erkende at jeg ikke har forstand på lige det.. Men går der ikke en del smag (aroma) tabt ved frysedistillering.??

Re: øl likøl

: 11. maj 2017, 22:47
af Borg
Thor skrev:Må erkende at jeg ikke har forstand på lige det.. Men går der ikke en del smag (aroma) tabt ved frysedistillering.??
Nej, egentlig tvært imod.
Du fjerner vand (frosset), hvilket gør, at smagen koncentreres.
Man skal faktisk lave en øl der er "tyndere" en det slutresultat man sigter efter.