Re: Counter pressure filler
: 27. mar 2013, 17:21
Hej
Lad os slå fast, at man skal have et fadølsanlæg for at fylde færdigt øl på flaske.
Hvordan udstyret skal være er selvfølgelig et personligt valg.
En slange på fadølsventilen eller en Beergun kan måske gøre det for nogle.
De eksempler jeg har fundet er lidt mere udviklede "apparater".
Det er kendetegnende:
Flasken er fikseret så den er tæt mod øl- og CO2-ventil.
(Man har hænderne fri)
Flasken kan tryksættes og purges med CO2 til et passende tryk.
(Tryk som i fustagen)
Ølventilen kan være forsynet med en rørlængde, så man får konstant fyldehøjde.
(Ulemper som skum i udluftningsrør, efterdryp o.l.)
Eller man kan designe ølventilen, så åbning, udluftning og ølspreder er over fyldt niveau.
Man må så manuelt styre fyldehøjden. Det har jeg selv valgt.
(Så undgår jeg at skyde skum over i anden beholder Trunte)
Som admin skriver, er det en fordel at hæve CO2-trykket en smule før en fyldesession.
Øllet bør også være så koldt som muligt.
Og man skal selvfølgelig ikke bakse for meget rundt med fustagen.
Ja der er mange sjove udfordringer i at lave en simpel "Counter pressure beer bottle filler".
Håber Gajol har fået god inspiration i tråden.
Mvh
L.R.
Lad os slå fast, at man skal have et fadølsanlæg for at fylde færdigt øl på flaske.
Hvordan udstyret skal være er selvfølgelig et personligt valg.
En slange på fadølsventilen eller en Beergun kan måske gøre det for nogle.
De eksempler jeg har fundet er lidt mere udviklede "apparater".
Det er kendetegnende:
Flasken er fikseret så den er tæt mod øl- og CO2-ventil.
(Man har hænderne fri)
Flasken kan tryksættes og purges med CO2 til et passende tryk.
(Tryk som i fustagen)
Ølventilen kan være forsynet med en rørlængde, så man får konstant fyldehøjde.
(Ulemper som skum i udluftningsrør, efterdryp o.l.)
Eller man kan designe ølventilen, så åbning, udluftning og ølspreder er over fyldt niveau.
Man må så manuelt styre fyldehøjden. Det har jeg selv valgt.
(Så undgår jeg at skyde skum over i anden beholder Trunte)
Som admin skriver, er det en fordel at hæve CO2-trykket en smule før en fyldesession.
Øllet bør også være så koldt som muligt.
Og man skal selvfølgelig ikke bakse for meget rundt med fustagen.
Ja der er mange sjove udfordringer i at lave en simpel "Counter pressure beer bottle filler".
Håber Gajol har fået god inspiration i tråden.
Mvh
L.R.