Side 2 af 2
Bedste Malt valse
: 2. feb 2014, 15:35
af mvk
Jeg har en MonsterMill med tre valser, en rigtig god mølle. Så vidt jeg ved er den eneste forskel på MM3 og C&S-3D at C&S er lettere at indstille valserne på.
Re: Bedste Malt valse
: 2. feb 2014, 15:37
af Nimbus39
mvk skrev:Jeg har en MonsterMill med tre valser, en rigtig god mølle. Så vidt jeg ved er den eneste forskel på MM3 og C&S-3 at C&S er lettere at indstille valserne på.
Jeg har hørt at ham der har M.M. er tidligere ansat hos C&S, så det giver jo god mening, mener dog også at valserne på en M.M. har lidt større diameter end C&S
Bedste Malt valse
: 2. feb 2014, 17:27
af mvk
Min er en MM3 og valserne har samme dia. som C&S-3D, nemlig 1,5". Men MM3'en er en tomme længere.
MM3-2.0 har en dia. på 2", den er stor! Det er et Monster:-)
Re: Bedste Malt valse
: 2. feb 2014, 22:33
af Borg
Nimbus39 skrev:Tricket ved 3 valser er at det giver en mere nænsom valsning, idet de første valser kun åbner kornet og det så er de næste valser der knuser kernerne.
Det bevirker at der er flere skaller der forbliver hele.
Det er hvad jeg kunne læse mig til da jeg selv bestilte min valse, jeg har ikke sammenlignet med en 2 valset, men jeg har et meget bedre resultet end da jeg brugte min corona, som jo ret beset er en kværn og ikke en valse.
Helt enig i forhold til en Corona. Jeg har også haft sådan en, og hævede min effektivitet med mere end 15 procentpoint ved overgang til en valse. Men den gamle corona tjente sit formål, og fik et nyt liv hos en anden håndbrygger.
Det kunne da være interessant, hvis du og jeg tog et par hundrede gram af den samme basismalt, og kørte den gennem hver vores mølle i den opsætning vi hver især foretrækker, og så lave en visuel sammenligning bagefter.
Re: Bedste Malt valse
: 10. nov 2017, 14:47
af RuneV
Hiver lige en gammel tråd frem.
Jeg bøvler stadig med astringens/surhed i mine mørke øl.
Min nyeste stout er min bedste indtil videre, men jeg kan stadig fornemme astringens.
10 liter færdig øl.
2000 pale
300 munich
320 pale choko
300 cafe light
200 choclate malt
200 roasted barley
200 havregryn
100 gram sukker sidste 10 min.
200 lactose de sidste 10 min.
De mørke malte tilsættes de sidste 30 min. af mæskning.
Sparge er meget kortvarig, da det er biab. 5 liter hældes over posen når den ligger i en si, så det er ikke her astringens opstår.
10 gram columbus i 45 min.
10 gram columbus i 15 min.
Us-05 gær. 1 brev til 10 liter. Rehydreres.
Kværnes med en koronakværn. Ikke voldsomt fint. Mange hele skaller.
Ph har jeg ikke styr på. Har målt mæske ph til mellem 4-5 ved sidste bryg med en del mørke malte. Vores vand fra hanen er 7,2 ph ifølge vandværket.
Re: Bedste Malt valse
: 10. nov 2017, 15:29
af Borg
Det er ikke usandsynlig, at din pH er for lav under mæskningen. Du skal have den løftet op til omkring 5,3-5,5.
Re: Bedste Malt valse
: 10. nov 2017, 15:41
af L.R.
Hej
Man kan også lave en DIY maltvalse.
Jeg har haft glæde af min i flere år.
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=1&t=7011" onclick="window.open(this.href);return false;
L.R.
Re: Bedste Malt valse
: 31. okt 2019, 10:19
af nivaabryggeren
Hej, har fået en valse med 4 indstillinger og 3 valser. Hvordan indstiller I valserne og hvor meget betyder det. Er helt ny og skal lave første bryg på søndag :-)
Re: Bedste Malt valse
: 1. nov 2019, 09:52
af JAFU
Der er en tråd, hvor netop indstillingen af valserne bliver diskuteret sidst i tråden. Måske du kan bruge det til noget :-)
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 89#p120589" onclick="window.open(this.href);return false;