Dimser og dutter til tvangskarbonering

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.
Malloy
Indlæg: 180
Tilmeldt: 15. aug 2013, 13:24

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Malloy »

Så prøvekarbonerede jeg den første fustage, jeg kan ikke køle dem ned så det foregår på altanen. 1,2 bar med gyngen i 5 minutter, checker indholdet i morgen.

Ved ikke om jeg bliver solgt på det der tvangskarbonering, virker lidt forvirrende syntes jeg. Hvis dette ikke spiller, så kan jeg jo altid sukkerkarbonere fadene, så har man da styr på hvad hulan der sker :)
Brugeravatar
Fornitz
Indlæg: 412
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Fornitz »

Malloy skrev:
Ved ikke om jeg bliver solgt på det der tvangskarbonering, virker lidt forvirrende syntes jeg. Hvis dette ikke spiller, så kan jeg jo altid sukkerkarbonere fadene, så har man da styr på hvad hulan der sker :)
man skal nok bare blive ved med at prøve og på et tidspunkt begynder man at få styr på hvad pokker der sker, eller sådan har jeg det i hvert fald med matematik
Hilsen Frederik Fornitz
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Nimbus39 »

Jeg har brugt den langsomme tvangskarbonering siden jeg tappede mit første fad det virker fint med at give fadet et par skud CO2 hver dag, men de sidste par bryg har jeg prøver pistolkarbonering og det er hurtigt men også lidt sværere at styre - jeg tror jeg skal øve mig lidt mere for det er dejligt hurtigt.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Malloy
Indlæg: 180
Tilmeldt: 15. aug 2013, 13:24

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Malloy »

MonkeyBrew skrev:Hvor lavt temp tror du at du kan få fustagerne ned på? Og hvilken type øl var der tale om?
Hov, missede helt dit spørgsmål!

Stuetemperatur så som lejligheden er indrettet, pt. 14 grader udenfor, men den går jo ikke hele året rundt :)
Malloy
Indlæg: 180
Tilmeldt: 15. aug 2013, 13:24

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Malloy »

Nimbus39 skrev:Jeg har brugt den langsomme tvangskarbonering siden jeg tappede mit første fad det virker fint med at give fadet et par skud CO2 hver dag, men de sidste par bryg har jeg prøver pistolkarbonering og det er hurtigt men også lidt sværere at styre - jeg tror jeg skal øve mig lidt mere for det er dejligt hurtigt.
Dani fra Danibrew smadrer vist 6 bar i sine Corneliusfade i en time eller noget, så er de klar til at drikkes... Der må være en 'let' måde ... I'm easy :)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Borg »

Jeg giver mine et skud på 4 bar hen over tre dage. Og så er det bare finjustering et par dage med 2 bar.
Har en bleedervalve med manometer, så jeg kan aflæse trykket i forhold til temperaturen.
Det går hurtigst med karboneringen, hvis fadene er helt nede ved frysepunktet, men man kan fint karbonere ved stuetemperatur. Trykket skal bare være noget højere for at opnå den ønskede CO2-volumen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Malloy
Indlæg: 180
Tilmeldt: 15. aug 2013, 13:24

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Malloy »

hjææææææælp!!

Nu tappede jeg så lidt fra fustagen, ikke nok kulsyre, men det går i rigtige retning,

Nu er problemet så at jeg har fået øl i mit picnicudtag, hvordan HULAN får jeg det ud uden at skulle bruge en tom fustage med tryk i... Jeg ligger ikke lige inde med hverken fustage eller løsdele..
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Borg »

Såvel tappehane og kobling kan skilles ad.
Men der er ingen grund til at fare af sted og gøre slangen ren. Det gør man heller ikke hver gang man har tappet en øl.
Næste gang du smager, så tap så meget, at det gamle i slangen er i glasset, og smid det ud. Og tap så det du vil smage.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Malloy
Indlæg: 180
Tilmeldt: 15. aug 2013, 13:24

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Malloy »

Borg skrev:Såvel tappehane og kobling kan skilles ad.
Men der er ingen grund til at fare af sted og gøre slangen ren. Det gør man heller ikke hver gang man har tappet en øl.
Næste gang du smager, så tap så meget, at det gamle i slangen er i glasset, og smid det ud. Og tap så det du vil smage.

Fair nok, panikken er under kontrol igen! :)

Jeg prøvetapper igen i morgen, smider den første slat og når karboneringen er på plads, så skiller jeg skidtet af...

Adskilning, er det 'logisk' eller er der nogen trick man bør kende ? :)

Og TAK iøvrigt! :)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Borg »

Det er enkelt og let at skille ad og samle igen. Når tappehanens omløber er skruet løs, skal der et godt træk til at få den ud. Men træk bare til, den går ikke i stykker.
En lille spidsfindighed er der ved koblingen. Der er en sort o-ring med firkantprofil mellem skruen og selve koblinghuset. Pas på at du ikke ved en fejl skyller den ud. Den kan være svært at se når koblingen også er sort.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Malloy
Indlæg: 180
Tilmeldt: 15. aug 2013, 13:24

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

Indlæg af Malloy »

Borg skrev:Det er enkelt og let at skille ad og samle igen. Når tappehanens omløber er skruet løs, skal der et godt træk til at få den ud. Men træk bare til, den går ikke i stykker.
En lille spidsfindighed er der ved koblingen. Der er en sort o-ring med firkantprofil mellem skruen og selve koblinghuset. Pas på at du ikke ved en fejl skyller den ud. Den kan være svært at se når koblingen også er sort.
Har en ekstra løs kobling, tester på den først. Tak! :)
Besvar

Tilbage til "Udstyr"