Side 2 af 2

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 27. okt 2014, 15:29
af Malloy
Så prøvekarbonerede jeg den første fustage, jeg kan ikke køle dem ned så det foregår på altanen. 1,2 bar med gyngen i 5 minutter, checker indholdet i morgen.

Ved ikke om jeg bliver solgt på det der tvangskarbonering, virker lidt forvirrende syntes jeg. Hvis dette ikke spiller, så kan jeg jo altid sukkerkarbonere fadene, så har man da styr på hvad hulan der sker :)

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 27. okt 2014, 15:38
af Fornitz
Malloy skrev:
Ved ikke om jeg bliver solgt på det der tvangskarbonering, virker lidt forvirrende syntes jeg. Hvis dette ikke spiller, så kan jeg jo altid sukkerkarbonere fadene, så har man da styr på hvad hulan der sker :)
man skal nok bare blive ved med at prøve og på et tidspunkt begynder man at få styr på hvad pokker der sker, eller sådan har jeg det i hvert fald med matematik

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 27. okt 2014, 17:51
af Nimbus39
Jeg har brugt den langsomme tvangskarbonering siden jeg tappede mit første fad det virker fint med at give fadet et par skud CO2 hver dag, men de sidste par bryg har jeg prøver pistolkarbonering og det er hurtigt men også lidt sværere at styre - jeg tror jeg skal øve mig lidt mere for det er dejligt hurtigt.

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 27. okt 2014, 18:24
af Malloy
MonkeyBrew skrev:Hvor lavt temp tror du at du kan få fustagerne ned på? Og hvilken type øl var der tale om?
Hov, missede helt dit spørgsmål!

Stuetemperatur så som lejligheden er indrettet, pt. 14 grader udenfor, men den går jo ikke hele året rundt :)

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 27. okt 2014, 18:25
af Malloy
Nimbus39 skrev:Jeg har brugt den langsomme tvangskarbonering siden jeg tappede mit første fad det virker fint med at give fadet et par skud CO2 hver dag, men de sidste par bryg har jeg prøver pistolkarbonering og det er hurtigt men også lidt sværere at styre - jeg tror jeg skal øve mig lidt mere for det er dejligt hurtigt.
Dani fra Danibrew smadrer vist 6 bar i sine Corneliusfade i en time eller noget, så er de klar til at drikkes... Der må være en 'let' måde ... I'm easy :)

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 27. okt 2014, 19:25
af Borg
Jeg giver mine et skud på 4 bar hen over tre dage. Og så er det bare finjustering et par dage med 2 bar.
Har en bleedervalve med manometer, så jeg kan aflæse trykket i forhold til temperaturen.
Det går hurtigst med karboneringen, hvis fadene er helt nede ved frysepunktet, men man kan fint karbonere ved stuetemperatur. Trykket skal bare være noget højere for at opnå den ønskede CO2-volumen.

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 28. okt 2014, 21:06
af Malloy
hjææææææælp!!

Nu tappede jeg så lidt fra fustagen, ikke nok kulsyre, men det går i rigtige retning,

Nu er problemet så at jeg har fået øl i mit picnicudtag, hvordan HULAN får jeg det ud uden at skulle bruge en tom fustage med tryk i... Jeg ligger ikke lige inde med hverken fustage eller løsdele..

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 28. okt 2014, 21:49
af Borg
Såvel tappehane og kobling kan skilles ad.
Men der er ingen grund til at fare af sted og gøre slangen ren. Det gør man heller ikke hver gang man har tappet en øl.
Næste gang du smager, så tap så meget, at det gamle i slangen er i glasset, og smid det ud. Og tap så det du vil smage.

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 28. okt 2014, 21:52
af Malloy
Borg skrev:Såvel tappehane og kobling kan skilles ad.
Men der er ingen grund til at fare af sted og gøre slangen ren. Det gør man heller ikke hver gang man har tappet en øl.
Næste gang du smager, så tap så meget, at det gamle i slangen er i glasset, og smid det ud. Og tap så det du vil smage.

Fair nok, panikken er under kontrol igen! :)

Jeg prøvetapper igen i morgen, smider den første slat og når karboneringen er på plads, så skiller jeg skidtet af...

Adskilning, er det 'logisk' eller er der nogen trick man bør kende ? :)

Og TAK iøvrigt! :)

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 28. okt 2014, 22:53
af Borg
Det er enkelt og let at skille ad og samle igen. Når tappehanens omløber er skruet løs, skal der et godt træk til at få den ud. Men træk bare til, den går ikke i stykker.
En lille spidsfindighed er der ved koblingen. Der er en sort o-ring med firkantprofil mellem skruen og selve koblinghuset. Pas på at du ikke ved en fejl skyller den ud. Den kan være svært at se når koblingen også er sort.

Re: Dimser og dutter til tvangskarbonering

: 29. okt 2014, 09:05
af Malloy
Borg skrev:Det er enkelt og let at skille ad og samle igen. Når tappehanens omløber er skruet løs, skal der et godt træk til at få den ud. Men træk bare til, den går ikke i stykker.
En lille spidsfindighed er der ved koblingen. Der er en sort o-ring med firkantprofil mellem skruen og selve koblinghuset. Pas på at du ikke ved en fejl skyller den ud. Den kan være svært at se når koblingen også er sort.
Har en ekstra løs kobling, tester på den først. Tak! :)