Svag karbonering - WLP005

peos
Indlæg: 728
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Svag karbonering - WLP005

Indlæg af peos »

Fantastbrygger skrev:
Kastrup skrev:Hvordan styrer man så indholdet af proteiner? Både brygprocessen og maltsammensætning minder om noget jeg før har brugt, hvor der har været rigelig skumdannelse, eneste forskel er en længere mæskning (90min ved 65 grader mod normalt 60min)?
For at være sikker på skumdannelsen kan du altid tilsætte 2-3% byg eller havreflager.
Jeg synes nu ikke rigtig, at havreflager er garanti for holdbart skum. Jeg sidder lige nu og nyder en dejlig Oatmeal Stout med ca. 10 % havregryn, og skummet var stort set væk 1 minut efter opskænkning.
Fantastbrygger
Indlæg: 152
Tilmeldt: 21. maj 2011, 23:13
Geografisk sted: Møgeltønder

Re: Svag karbonering - WLP005

Indlæg af Fantastbrygger »

peos skrev:
Fantastbrygger skrev:
Kastrup skrev:Hvordan styrer man så indholdet af proteiner? Både brygprocessen og maltsammensætning minder om noget jeg før har brugt, hvor der har været rigelig skumdannelse, eneste forskel er en længere mæskning (90min ved 65 grader mod normalt 60min)?
For at være sikker på skumdannelsen kan du altid tilsætte 2-3% byg eller havreflager.
Jeg synes nu ikke rigtig, at havreflager er garanti for holdbart skum. Jeg sidder lige nu og nyder en dejlig Oatmeal Stout med ca. 10 % havregryn, og skummet var stort set væk 1 minut efter opskænkning.
Det lyder nu mærkeligt mine øl skummer voldsomt ved bare 5% havremalt og det holder rigtig længe.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"