Side 11 af 104

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 3. sep 2010, 11:04
af Tlunau
Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)

Derudover har vi brygget en klon af Hornbeers Imperial IPA der ligeledes er fantastisk.

Lige pt gærer en klon af Rochefort 8 som gerne skal agere julebryg, hvilket vi er meget spændte på. Jeg håber ikke at vi er for sent på den mht lagring inden jul men umiddelbart tror jeg det ikke.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 4. sep 2010, 17:09
af Borg
Er lige nu i gang med den ene af mine to juleøl. Der er 20 minutters kogning tilbage.
I morgen brygger jeg den anden.
Begge er baseret på en Belgisk dubbel, og samme julebryg som sidste år, med få justeringer.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 4. sep 2010, 18:18
af Christiansj
Tlunau skrev:Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)
Er det den på s. 134-135? Bruger du ekstrakt eller malt? Har siddet og kigget på om man skulle prøve den:-).

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 4. sep 2010, 20:46
af Tlunau
Christiansj skrev:
Tlunau skrev:Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)
Er det den på s. 134-135? Bruger du ekstrakt eller malt? Har siddet og kigget på om man skulle prøve den:-).
Jeg brygger udelukkende all-grain :)

Nej det er hans American Pale ale (den har jeg også brygget og den blev ganske god men det er ikke den jeg mener)

Den jeg omtaler er hans American IPA der findes på s. 185-187, han kalder den selv "Hoppiness is an IPA"

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 5. sep 2010, 11:08
af Christiansj
Tlunau skrev:Jeg brygger udelukkende all-grain :)
Gør jeg da også... man er da feinschmecker!

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 5. sep 2010, 13:43
af Dan Jørgensen
Jeg har igår 4/9 brygget årets julebryg 2010 http://suldruphaandbryggeri.dk/recipes_12.htm
bedre sendt end aldrig må jeg sige, håber den bliver drikkelig til jul.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 6. sep 2010, 09:19
af Lunabryg
er den ikke lidt mørk af en belgisk strong ale at være. Den minder mere om en Robust porter med belgisk gær og krydderier

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 6. sep 2010, 11:50
af Dan Jørgensen
Lunabryg skrev:er den ikke lidt mørk af en belgisk strong ale at være. Den minder mere om en Robust porter med belgisk gær og krydderier
Det kan godt være at den bliver lidt mørk og falder uden for kategori Belgisk Strong Ale, det er et forsøg på at lave et julebryg i stil med Santas Little Helper fra Mikkeler, håber ikke det er helforkert ramt.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 10. sep 2010, 11:48
af Morten L
I morgen brygger jeg en mild APA til en 50-års fødselsdag og en mørk belgisk ale.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 10. sep 2010, 21:32
af olekje
I morgen er det 11/9 så jeg vil brygge en engelsk paleale, frit efter denne grundopskrift:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... earch=pale

Tja det burde måske have været en american do, men brygget skal drikkes til min datters 21 års fødsdagsfest, så den skal være nogenlunde let drikkelig uden at være kedelig.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 14. sep 2010, 23:06
af fusse
Hej Allesammen ;-)

Jeg syntes at det kunne være lidt sjovt at hører hvad der står og gærer rundt omkring.... :-)

Jeg har selv 1 julebryg og 1 belgisk pale ale stående ...

Sofus

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 15. sep 2010, 09:04
af genbo
jeg starter nu på 50l af morgenfætteren(dejlig kakao-lakrids porter)
22l pale ale
og så 20l af en heftig fætter som jeg en dag lavede for sjov af en masse overskud,den smagte dejlig måske en smulle for brændt men det retter jeg på denne gang.kalder den selv en extra kraftig mikkeller.
med de bryg skulle der være nok til jul :-)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 15. sep 2010, 16:50
af Haslund
Har lige flasket en Engelsk Pale Ale og på sekundær stå endnu en af samme type med en anden humleprofil.
Skal brygge i weekenden men har ikke beslutte hvad.
På lager er:
Malt:
Maris Otter 10.000 gram
Fawcette Chokolate Malt 675 gram
Weyermann Carafa special type ll(dehusked) 150 gram
Castel Malting Café 1000 gram
Pilsnermalt 23000 gram
Flaked Corn 700 gram
Weyermann Carmel Rye 375 gram
Humle:
Amarillo 150 gram
Northdown 20 gram
East Kent Golding 200 gram
Gær:
Safale s-04 2 stk.
Safbrew s-33 8 stk.
Safbrew t-58 2 stk.

Da jeg kun anvender ca 5 kilo malt pr. bryg er der til nogle bryg endnu inden vinteren sætter ind.
Mangler da lige den der funktion "tøm køleskabet" i BeerCalc.
Nogen forslag til det kommende bryg???

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 18. sep 2010, 20:28
af Lunabryg
Jeg har på det seneste brygget følgende:

45 liter belgian pale ale
45 liter wit lavet på halvt hvedemel og pilsnermalt effektivitet 104 %

Igår lavede jeg en russian IMperial Stout med en OG på 1112. Den står lystigt og blopper

Det næste der skal brygges er en barlywine og en flanders red

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 18. sep 2010, 22:12
af Borg
Lunabryg skrev:Jeg har på det seneste brygget følgende:

45 liter belgian pale ale
45 liter wit lavet på halvt hvedemel og pilsnermalt effektivitet 104 %

Igår lavede jeg en russian IMperial Stout med en OG på 1112. Den står lystigt og blopper

Det næste der skal brygges er en barlywine og en flanders red
Der er gang i den, men hvedemel? ;-)