Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jep. Halvt pilsnermalt og halvt hvedemel......Ja og så en helvedes masse skaller for filtereffekten om at gøre. Ellers er man 100 % sikker på studk mash
Da der ikke er skaller på hevdemelen kan man godt komme over 100 %
Det giver en fantastisk wit. Den er bedre en hoegarden. Men man skal igennem en del temperaturtrin for at lave den. Den er ret besværlig
De andre øl er en del af mine "årsøl". Altså de øl der brygges til lagring hvert år. Min flanders har stået et år med en egestok i en glasballon. Den skal snart tappes. Den spontane gær til den hentede jeg fra en 8 år gammel flaske lambic. Det tog en uge at genoplive den. :-)
Da der ikke er skaller på hevdemelen kan man godt komme over 100 %
Det giver en fantastisk wit. Den er bedre en hoegarden. Men man skal igennem en del temperaturtrin for at lave den. Den er ret besværlig
De andre øl er en del af mine "årsøl". Altså de øl der brygges til lagring hvert år. Min flanders har stået et år med en egestok i en glasballon. Den skal snart tappes. Den spontane gær til den hentede jeg fra en 8 år gammel flaske lambic. Det tog en uge at genoplive den. :-)
Steen 6715
Wish U were beer ;-)
Wish U were beer ;-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Øv-øv. Så skete det. INFEKTION!!!
Min ene juleøl havde fået infektion i den ene 25 liters gærbeholder.
Havde ikke haft tid til at aftappe den, så den stod 27 dage i sekundær ved stuetemperatur. Alt for gode betingelser for infektion.
Min egen fejl...
25 liter i vasken.
Min ene juleøl havde fået infektion i den ene 25 liters gærbeholder.
Havde ikke haft tid til at aftappe den, så den stod 27 dage i sekundær ved stuetemperatur. Alt for gode betingelser for infektion.
Min egen fejl...
25 liter i vasken.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 172
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
- Geografisk sted: Meløse
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har netop brygget den første øl, hvor jeg anvender humle af egen avl. Priærgæringen er gået i gang. :-)
Det blev en mild ale. Årets humlehøst dikterede nærmest, at det måtte blive den type, da der ikke kunne høstes så meget.
Så må det blive en IPA næste år.
Det blev en mild ale. Årets humlehøst dikterede nærmest, at det måtte blive den type, da der ikke kunne høstes så meget.
Så må det blive en IPA næste år.
-
- Indlæg: 231
- Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
- Geografisk sted: København (2200)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige et spørgsmål.
Har normalt brygget min hvedeøl med 50% hvedemalt og 50% pilsnermalt. Men ville gerne bruge 50% pale ale istedet for pilsnermalten, da jeg kun bruger pilsnermalt til den her øl. Hvad vil det ændre i øllen? Og vil det overhovedet være til at smage?
Mvh. Christian
Har normalt brygget min hvedeøl med 50% hvedemalt og 50% pilsnermalt. Men ville gerne bruge 50% pale ale istedet for pilsnermalten, da jeg kun bruger pilsnermalt til den her øl. Hvad vil det ændre i øllen? Og vil det overhovedet være til at smage?
Mvh. Christian
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg bruger Pale Ale malt i mine hvedeøl.Christiansj skrev:Har normalt brygget min hvedeøl med 50% hvedemalt og 50% pilsnermalt. Men ville gerne bruge 50% pale ale istedet for pilsnermalten, da jeg kun bruger pilsnermalt til den her øl. Hvad vil det ændre i øllen? Og vil det overhovedet være til at smage?
Den væsentligste forskel er nok farven. Pilsner malt er lidt lysere end Pale Ale malt, omkring det samme som hvede malt.
Smagsmæssigt er der helt sikkert flere andre ting der har væsentlig større indflydelse på smagen.
Mange bruger kun én af maltene som basismalt af netop den årsag, at man så kun har én type liggende.
Brug du kun trygt Pale Ale malt i din hvede. Jeg er overbevist om, at du hverken kan se eller smage forskel på grund af malten. Som håndbrygger vil du opleve større variation på grund af mæskningen, kogningen og forgæringen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 231
- Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
- Geografisk sted: København (2200)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Var det jeg troede. Tror jeg køber en ordentlig røvfuld pale ale malt (Når maltbazaren får det hjem igen) næste gang.'Christiansj skrev:Jeg bruger Pale Ale malt i mine hvedeøl.
Den væsentligste forskel er nok farven. Pilsner malt er lidt lysere end Pale Ale malt, omkring det samme som hvede malt.
Smagsmæssigt er der helt sikkert flere andre ting der har væsentlig større indflydelse på smagen.
Mange bruger kun én af maltene som basismalt af netop den årsag, at man så kun har én type liggende.
Brug du kun trygt Pale Ale malt i din hvede. Jeg er overbevist om, at du hverken kan se eller smage forskel på grund af malten. Som håndbrygger vil du opleve større variation på grund af mæskningen, kogningen og forgæringen.
/Christian
Re: Hvad brygger i for tiden ?
I morgen brygger jeg en single hop IPA med Bramling cross humle
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har i søndags sat en westmalle dobbel clon over ...
alias : Fusse
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige nydt en Limfjordsporter, nogen der har en opskrift på en Limfjordsporterklon ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Vi har lige haft brewbattle i Aalborg håndbryggerlaug, tjek denne tråd: http://aal-bryg.dk/Forum/viewtopic.php?f=7&t=386olekje skrev:Har lige nydt en Limfjordsporter, nogen der har en opskrift på en Limfjordsporterklon ?
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
-
- Indlæg: 172
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
- Geografisk sted: Meløse
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Omstikker en Foregin Extra Stout en af de nærmeste dage. Ved den lejlighed får den lige en omgang tørhumle.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
har flasket min Russian imperial stout på 12 %
desværre undlod jeg at tilsætte ekstra gær da jeg flaskede den. Håber sgu det lykkes mig at karbonere den.
Lige nu står den på badeværelset hvor der er gulvvarme
desværre undlod jeg at tilsætte ekstra gær da jeg flaskede den. Håber sgu det lykkes mig at karbonere den.
Lige nu står den på badeværelset hvor der er gulvvarme
Steen 6715
Wish U were beer ;-)
Wish U were beer ;-)
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Bryggede en IPA i weekenden, lousy effektivitet, men med humle fra haven, det gør det lidt mere personligt! :-) Den bobler afsted og er snart færdig med sukker-rusen...
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har en London porter klon der skal stå og modne lidt endnu (den smager lovende), har lige flasket en Engelsk Brown Ale, derudover skal der i weekenden brygges en Engelsk IPA hvor der til anden gærring skal tilsættes ege ekstrakt. Der er jeg spændt på udfaldet.
mvh
Lac.
mvh
Lac.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
På lørdag får jeg besøg af nogen gutter der gerne vil starte med håndbrygning, heldigvis passer det rigtig godt ind i programmet.
Vi skal brygge en imperial stout, tappe en mørk belgisk ale og omstikke en IPA. Så de kommer rundt omkring det hele.
Vi skal brygge en imperial stout, tappe en mørk belgisk ale og omstikke en IPA. Så de kommer rundt omkring det hele.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"