Hvad brygger i for tiden ?

Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

Jep. Halvt pilsnermalt og halvt hvedemel......Ja og så en helvedes masse skaller for filtereffekten om at gøre. Ellers er man 100 % sikker på studk mash
Da der ikke er skaller på hevdemelen kan man godt komme over 100 %
Det giver en fantastisk wit. Den er bedre en hoegarden. Men man skal igennem en del temperaturtrin for at lave den. Den er ret besværlig

De andre øl er en del af mine "årsøl". Altså de øl der brygges til lagring hvert år. Min flanders har stået et år med en egestok i en glasballon. Den skal snart tappes. Den spontane gær til den hentede jeg fra en 8 år gammel flaske lambic. Det tog en uge at genoplive den. :-)
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Øv-øv. Så skete det. INFEKTION!!!
Min ene juleøl havde fået infektion i den ene 25 liters gærbeholder.
Havde ikke haft tid til at aftappe den, så den stod 27 dage i sekundær ved stuetemperatur. Alt for gode betingelser for infektion.
Min egen fejl...

25 liter i vasken.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Meløse Bryghus
Indlæg: 172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
Geografisk sted: Meløse

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Meløse Bryghus »

Har netop brygget den første øl, hvor jeg anvender humle af egen avl. Priærgæringen er gået i gang. :-)
Det blev en mild ale. Årets humlehøst dikterede nærmest, at det måtte blive den type, da der ikke kunne høstes så meget.
Så må det blive en IPA næste år.
Christiansj
Indlæg: 231
Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
Geografisk sted: København (2200)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christiansj »

Har lige et spørgsmål.

Har normalt brygget min hvedeøl med 50% hvedemalt og 50% pilsnermalt. Men ville gerne bruge 50% pale ale istedet for pilsnermalten, da jeg kun bruger pilsnermalt til den her øl. Hvad vil det ændre i øllen? Og vil det overhovedet være til at smage?

Mvh. Christian
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Christiansj skrev:Har normalt brygget min hvedeøl med 50% hvedemalt og 50% pilsnermalt. Men ville gerne bruge 50% pale ale istedet for pilsnermalten, da jeg kun bruger pilsnermalt til den her øl. Hvad vil det ændre i øllen? Og vil det overhovedet være til at smage?
Jeg bruger Pale Ale malt i mine hvedeøl.
Den væsentligste forskel er nok farven. Pilsner malt er lidt lysere end Pale Ale malt, omkring det samme som hvede malt.
Smagsmæssigt er der helt sikkert flere andre ting der har væsentlig større indflydelse på smagen.
Mange bruger kun én af maltene som basismalt af netop den årsag, at man så kun har én type liggende.
Brug du kun trygt Pale Ale malt i din hvede. Jeg er overbevist om, at du hverken kan se eller smage forskel på grund af malten. Som håndbrygger vil du opleve større variation på grund af mæskningen, kogningen og forgæringen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Christiansj
Indlæg: 231
Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
Geografisk sted: København (2200)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christiansj »

Christiansj skrev:Jeg bruger Pale Ale malt i mine hvedeøl.
Den væsentligste forskel er nok farven. Pilsner malt er lidt lysere end Pale Ale malt, omkring det samme som hvede malt.
Smagsmæssigt er der helt sikkert flere andre ting der har væsentlig større indflydelse på smagen.
Mange bruger kun én af maltene som basismalt af netop den årsag, at man så kun har én type liggende.
Brug du kun trygt Pale Ale malt i din hvede. Jeg er overbevist om, at du hverken kan se eller smage forskel på grund af malten. Som håndbrygger vil du opleve større variation på grund af mæskningen, kogningen og forgæringen.
Var det jeg troede. Tror jeg køber en ordentlig røvfuld pale ale malt (Når maltbazaren får det hjem igen) næste gang.'

/Christian
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

I morgen brygger jeg en single hop IPA med Bramling cross humle
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
fusse
Indlæg: 221
Tilmeldt: 7. sep 2010, 08:20
Geografisk sted: Hadsten
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af fusse »

Jeg har i søndags sat en westmalle dobbel clon over ...
alias : Fusse

Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Spar på vandet -- drik håndbryg.
olekje
Indlæg: 44
Tilmeldt: 14. jul 2009, 16:45
Geografisk sted: Randers

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af olekje »

Har lige nydt en Limfjordsporter, nogen der har en opskrift på en Limfjordsporterklon ?
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

olekje skrev:Har lige nydt en Limfjordsporter, nogen der har en opskrift på en Limfjordsporterklon ?
Vi har lige haft brewbattle i Aalborg håndbryggerlaug, tjek denne tråd: http://aal-bryg.dk/Forum/viewtopic.php?f=7&t=386
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Meløse Bryghus
Indlæg: 172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
Geografisk sted: Meløse

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Meløse Bryghus »

Omstikker en Foregin Extra Stout en af de nærmeste dage. Ved den lejlighed får den lige en omgang tørhumle.
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

har flasket min Russian imperial stout på 12 %
desværre undlod jeg at tilsætte ekstra gær da jeg flaskede den. Håber sgu det lykkes mig at karbonere den.
Lige nu står den på badeværelset hvor der er gulvvarme
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Brugeravatar
Christian Ernstsen
Indlæg: 770
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Vejle
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christian Ernstsen »

Bryggede en IPA i weekenden, lousy effektivitet, men med humle fra haven, det gør det lidt mere personligt! :-) Den bobler afsted og er snart færdig med sukker-rusen...
Med venlig hilsen
Christian

Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Lac
Indlæg: 196
Tilmeldt: 1. nov 2008, 09:19
Geografisk sted: 4230 Skælskør
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lac »

Har en London porter klon der skal stå og modne lidt endnu (den smager lovende), har lige flasket en Engelsk Brown Ale, derudover skal der i weekenden brygges en Engelsk IPA hvor der til anden gærring skal tilsættes ege ekstrakt. Der er jeg spændt på udfaldet.
mvh
Lac.
MVH
Lac
"Hellere en brygger end en brokker."
http://www.udhusbryggeriet.dk
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

På lørdag får jeg besøg af nogen gutter der gerne vil starte med håndbrygning, heldigvis passer det rigtig godt ind i programmet.

Vi skal brygge en imperial stout, tappe en mørk belgisk ale og omstikke en IPA. Så de kommer rundt omkring det hele.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"