Side 12 af 104
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 18. sep 2010, 22:38
af Lunabryg
Jep. Halvt pilsnermalt og halvt hvedemel......Ja og så en helvedes masse skaller for filtereffekten om at gøre. Ellers er man 100 % sikker på studk mash
Da der ikke er skaller på hevdemelen kan man godt komme over 100 %
Det giver en fantastisk wit. Den er bedre en hoegarden. Men man skal igennem en del temperaturtrin for at lave den. Den er ret besværlig
De andre øl er en del af mine "årsøl". Altså de øl der brygges til lagring hvert år. Min flanders har stået et år med en egestok i en glasballon. Den skal snart tappes. Den spontane gær til den hentede jeg fra en 8 år gammel flaske lambic. Det tog en uge at genoplive den. :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 8. okt 2010, 23:52
af Borg
Øv-øv. Så skete det. INFEKTION!!!
Min ene juleøl havde fået infektion i den ene 25 liters gærbeholder.
Havde ikke haft tid til at aftappe den, så den stod 27 dage i sekundær ved stuetemperatur. Alt for gode betingelser for infektion.
Min egen fejl...
25 liter i vasken.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 9. okt 2010, 22:51
af Meløse Bryghus
Har netop brygget den første øl, hvor jeg anvender humle af egen avl. Priærgæringen er gået i gang. :-)
Det blev en mild ale. Årets humlehøst dikterede nærmest, at det måtte blive den type, da der ikke kunne høstes så meget.
Så må det blive en IPA næste år.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 10. okt 2010, 12:29
af Christiansj
Har lige et spørgsmål.
Har normalt brygget min hvedeøl med 50% hvedemalt og 50% pilsnermalt. Men ville gerne bruge 50% pale ale istedet for pilsnermalten, da jeg kun bruger pilsnermalt til den her øl. Hvad vil det ændre i øllen? Og vil det overhovedet være til at smage?
Mvh. Christian
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 10. okt 2010, 13:33
af Borg
Christiansj skrev:Har normalt brygget min hvedeøl med 50% hvedemalt og 50% pilsnermalt. Men ville gerne bruge 50% pale ale istedet for pilsnermalten, da jeg kun bruger pilsnermalt til den her øl. Hvad vil det ændre i øllen? Og vil det overhovedet være til at smage?
Jeg bruger Pale Ale malt i mine hvedeøl.
Den væsentligste forskel er nok farven. Pilsner malt er lidt lysere end Pale Ale malt, omkring det samme som hvede malt.
Smagsmæssigt er der helt sikkert flere andre ting der har væsentlig større indflydelse på smagen.
Mange bruger kun én af maltene som basismalt af netop den årsag, at man så kun har én type liggende.
Brug du kun trygt Pale Ale malt i din hvede. Jeg er overbevist om, at du hverken kan se eller smage forskel på grund af malten. Som håndbrygger vil du opleve større variation på grund af mæskningen, kogningen og forgæringen.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 10. okt 2010, 14:11
af Christiansj
Christiansj skrev:Jeg bruger Pale Ale malt i mine hvedeøl.
Den væsentligste forskel er nok farven. Pilsner malt er lidt lysere end Pale Ale malt, omkring det samme som hvede malt.
Smagsmæssigt er der helt sikkert flere andre ting der har væsentlig større indflydelse på smagen.
Mange bruger kun én af maltene som basismalt af netop den årsag, at man så kun har én type liggende.
Brug du kun trygt Pale Ale malt i din hvede. Jeg er overbevist om, at du hverken kan se eller smage forskel på grund af malten. Som håndbrygger vil du opleve større variation på grund af mæskningen, kogningen og forgæringen.
Var det jeg troede. Tror jeg køber en ordentlig røvfuld pale ale malt (Når maltbazaren får det hjem igen) næste gang.'
/Christian
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 22. okt 2010, 09:11
af Morten L
I morgen brygger jeg en single hop IPA med Bramling cross humle
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 22. okt 2010, 22:53
af fusse
Jeg har i søndags sat en westmalle dobbel clon over ...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 23. okt 2010, 20:46
af olekje
Har lige nydt en Limfjordsporter, nogen der har en opskrift på en Limfjordsporterklon ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. okt 2010, 00:06
af Morten L
olekje skrev:Har lige nydt en Limfjordsporter, nogen der har en opskrift på en Limfjordsporterklon ?
Vi har lige haft brewbattle i Aalborg håndbryggerlaug, tjek denne tråd:
http://aal-bryg.dk/Forum/viewtopic.php?f=7&t=386
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 25. okt 2010, 07:12
af Meløse Bryghus
Omstikker en Foregin Extra Stout en af de nærmeste dage. Ved den lejlighed får den lige en omgang tørhumle.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 25. okt 2010, 08:42
af Lunabryg
har flasket min Russian imperial stout på 12 %
desværre undlod jeg at tilsætte ekstra gær da jeg flaskede den. Håber sgu det lykkes mig at karbonere den.
Lige nu står den på badeværelset hvor der er gulvvarme
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 25. okt 2010, 21:48
af Christian Ernstsen
Bryggede en IPA i weekenden, lousy effektivitet, men med humle fra haven, det gør det lidt mere personligt! :-) Den bobler afsted og er snart færdig med sukker-rusen...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 26. okt 2010, 14:02
af Lac
Har en London porter klon der skal stå og modne lidt endnu (den smager lovende), har lige flasket en Engelsk Brown Ale, derudover skal der i weekenden brygges en Engelsk IPA hvor der til anden gærring skal tilsættes ege ekstrakt. Der er jeg spændt på udfaldet.
mvh
Lac.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 26. okt 2010, 14:13
af Morten L
På lørdag får jeg besøg af nogen gutter der gerne vil starte med håndbrygning, heldigvis passer det rigtig godt ind i programmet.
Vi skal brygge en imperial stout, tappe en mørk belgisk ale og omstikke en IPA. Så de kommer rundt omkring det hele.