Hvad brygger i for tiden ?

Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

Lunabryg skrev:har flasket min Russian imperial stout på 12 %
desværre undlod jeg at tilsætte ekstra gær da jeg flaskede den. Håber sgu det lykkes mig at karbonere den.
Lige nu står den på badeværelset hvor der er gulvvarme
Det er en træg proces at flaskekarbonere en højalkohol øl uden ekstra gær. Efter adskillige ugers nursing ser det ud til at lykkes. MEn det har sgu ikke været nemt.
Så hvis i brygger tunge øl så husk at tilsætte ekstra gær til karboneringen. ellers er det ikke sikkert det lykkes.
Sidder lige og patter i en russian som en lille karbonerings test. Den er lovende. Glæder mig til et gensyn om mindst 6 måneder :-)
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

På lørdag får jeg igen besøg af nogen gutter der vil se om håndbrygning er noget for dem.

Så vi skal brygge en bock som nok kommer til at agere påskeøl, tappe en IPA og omstikke en imperial stout.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Har lige brygget 55 liter English Brown Ale, og dermed rundet ialt 2.000 liter øl. Hvor hulen er det blevet af...?
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
jkjen
Indlæg: 150
Tilmeldt: 22. mar 2009, 11:25
Geografisk sted: Hinnerup

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af jkjen »

Har i dag nået at brygge en kopi af min gulddiplomvinder Americano fra DM i år (som så vil være klar til at drikke i foråret 2012(!)), samt en chokolade-porter, der skal "tør-kakao'e" på "Cocoa nibs" om en god uges tid. Startede kl 9 i formiddags, så nu er jeg ved at være klar til en sofatur med en god Imperial Stout...

Fortsat go' weekend
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Morten L »

Første undergærede øl er blevet brygget i dag, en bock som gerne skulle gøre det ud for næste års påskebryg - for en gangs skyld er jeg i rette tid med sæsonbrygget
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

Har lige brygget en brownale for at få nok gær til en american barleywine der skal smides på eg i anden fermenteringen. Nam nam!.
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Brugeravatar
genbo
Indlæg: 163
Tilmeldt: 11. jun 2010, 08:41
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af genbo »

den glæder jeg mig til at smage luna :-)
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

Ja nu er jeg jo lidt sen til at komme videre med min kontakt.
Måske vi kan finde en dato før jul til et møde.....øg en øl
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af admin »

Jeg brygger en smoked porter til coop, kommer i det nye år :-) Ca. uge 4

Jens
Brugeravatar
Ousen
Co-Admin
Indlæg: 360
Tilmeldt: 7. jun 2009, 08:41
Geografisk sted: Fredericia
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Ousen »

Det lyder spændende Jens.

Selv har jeg ikke rigtig noget på beding, men har så småt taget hul på en amerikansk brown ale, der slet ikke er så ringe endda
Brugeravatar
beerbuster
Indlæg: 739
Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
Geografisk sted: Odense

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af beerbuster »

Tre bryg i kø - 15 minuttes amarillo paleale, czech pilsner og en Shakespeare stout klon....pyhh...to unger og fuldtids arbejde mangler lige lidt tid ved brygkedlen..
Med venlig hilsen.
Peter

Omstikning...just say no !..

"He was a wise man who invented beer.
Plato "
jkjen
Indlæg: 150
Tilmeldt: 22. mar 2009, 11:25
Geografisk sted: Hinnerup

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af jkjen »

Har for nylig klonet min egen gode "amerikanske" barleywine. Har netop i dag tilsat en startet WLP099 og givet den endnu et skud foder (500 gr. lys maltekstrakt i 1 L vand)
Fik også sat endnu en Oud Bruin-agtig ting over - denne gang på Roeselare Ale Blend fra Wyeast
Stak forleden en god basis porteropskrift med lidt kakaopulver i om - den står nu og tør-kakao'er på 50 gr. "cacao-nibs"
- nåh ja, og så fik jeg lige stukket årets juleøl om. En stærk belgier med stjerneanis, lakridsrod, appelsinskal, koriander og 12% molasse. Den ender vist på omkring 10,5% - tegner lovende. Måske den i virkeligheden bliver bedre til julen 2011...
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

så står min barley wine og blopper.
Jeg har 100 gram hårdt ristet eg jeg kan tilsætte til den. men jeg ved ikke om det rigtigt giver noget .
er det besværet værd at smide den på en anden spand med eg i ?
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
jkjen
Indlæg: 150
Tilmeldt: 22. mar 2009, 11:25
Geografisk sted: Hinnerup

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af jkjen »

Det er jo et godt spørgsmål.
Jeg regner med at lade min BW (ca. 17-18 liter) stå i ca. 2 måneder på 30 gram egespåner - det virkede ganske godt sidste gang ...
Lunabryg
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 15:09
Geografisk sted: Esbjerg
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Lunabryg »

Ok hvis det er mængden der virker for 17 liter øl bør 100 gram hårdt ristet virke fint i 30 liter

Hvor lang tid er kontakttiden inden man kan forvente smag i øllet ?
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"