Side 13 af 104
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 1. nov 2010, 23:05
af Lunabryg
Lunabryg skrev:har flasket min Russian imperial stout på 12 %
desværre undlod jeg at tilsætte ekstra gær da jeg flaskede den. Håber sgu det lykkes mig at karbonere den.
Lige nu står den på badeværelset hvor der er gulvvarme
Det er en træg proces at flaskekarbonere en højalkohol øl uden ekstra gær. Efter adskillige ugers nursing ser det ud til at lykkes. MEn det har sgu ikke været nemt.
Så hvis i brygger tunge øl så husk at tilsætte ekstra gær til karboneringen. ellers er det ikke sikkert det lykkes.
Sidder lige og patter i en russian som en lille karbonerings test. Den er lovende. Glæder mig til et gensyn om mindst 6 måneder :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 2. nov 2010, 07:38
af Morten L
På lørdag får jeg igen besøg af nogen gutter der vil se om håndbrygning er noget for dem.
Så vi skal brygge en bock som nok kommer til at agere påskeøl, tappe en IPA og omstikke en imperial stout.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. nov 2010, 20:16
af Borg
Har lige brygget 55 liter English Brown Ale, og dermed rundet ialt 2.000 liter øl. Hvor hulen er det blevet af...?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. nov 2010, 20:51
af jkjen
Har i dag nået at brygge en kopi af min gulddiplomvinder Americano fra DM i år (som så vil være klar til at drikke i foråret 2012(!)), samt en chokolade-porter, der skal "tør-kakao'e" på "Cocoa nibs" om en god uges tid. Startede kl 9 i formiddags, så nu er jeg ved at være klar til en sofatur med en god Imperial Stout...
Fortsat go' weekend
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. nov 2010, 21:48
af Morten L
Første undergærede øl er blevet brygget i dag, en bock som gerne skulle gøre det ud for næste års påskebryg - for en gangs skyld er jeg i rette tid med sæsonbrygget
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 16. nov 2010, 22:52
af Lunabryg
Har lige brygget en brownale for at få nok gær til en american barleywine der skal smides på eg i anden fermenteringen. Nam nam!.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 17. nov 2010, 09:01
af genbo
den glæder jeg mig til at smage luna :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 17. nov 2010, 09:11
af Lunabryg
Ja nu er jeg jo lidt sen til at komme videre med min kontakt.
Måske vi kan finde en dato før jul til et møde.....øg en øl
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. nov 2010, 17:18
af admin
Jeg brygger en smoked porter til coop, kommer i det nye år :-) Ca. uge 4
Jens
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. nov 2010, 19:25
af Ousen
Det lyder spændende Jens.
Selv har jeg ikke rigtig noget på beding, men har så småt taget hul på en amerikansk brown ale, der slet ikke er så ringe endda
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. nov 2010, 19:32
af beerbuster
Tre bryg i kø - 15 minuttes amarillo paleale, czech pilsner og en Shakespeare stout klon....pyhh...to unger og fuldtids arbejde mangler lige lidt tid ved brygkedlen..
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. nov 2010, 22:41
af jkjen
Har for nylig klonet min egen gode "amerikanske" barleywine. Har netop i dag tilsat en startet WLP099 og givet den endnu et skud foder (500 gr. lys maltekstrakt i 1 L vand)
Fik også sat endnu en Oud Bruin-agtig ting over - denne gang på Roeselare Ale Blend fra Wyeast
Stak forleden en god basis porteropskrift med lidt kakaopulver i om - den står nu og tør-kakao'er på 50 gr. "cacao-nibs"
- nåh ja, og så fik jeg lige stukket årets juleøl om. En stærk belgier med stjerneanis, lakridsrod, appelsinskal, koriander og 12% molasse. Den ender vist på omkring 10,5% - tegner lovende. Måske den i virkeligheden bliver bedre til julen 2011...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. nov 2010, 23:21
af Lunabryg
så står min barley wine og blopper.
Jeg har 100 gram hårdt ristet eg jeg kan tilsætte til den. men jeg ved ikke om det rigtigt giver noget .
er det besværet værd at smide den på en anden spand med eg i ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. nov 2010, 23:25
af jkjen
Det er jo et godt spørgsmål.
Jeg regner med at lade min BW (ca. 17-18 liter) stå i ca. 2 måneder på 30 gram egespåner - det virkede ganske godt sidste gang ...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 25. nov 2010, 08:50
af Lunabryg
Ok hvis det er mængden der virker for 17 liter øl bør 100 gram hårdt ristet virke fint i 30 liter
Hvor lang tid er kontakttiden inden man kan forvente smag i øllet ?