Side 14 af 104

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 25. nov 2010, 10:07
af jkjen
Jeg tror det er vanskeligt at svare helt håndfast på. Jeg har en ide om, at fx. alkoholprocenten gør en forskel på hvor hurtigt/meget der trækkes ud.

Jeg gjorde det sidst, at jeg en gang ca. hver 14. dag tog en smagsprøve (wine-thief-princippet) indtil jeg vurderede at det var nok. Jeg havde spånerne til at ligge i en humlesok med nogle af datterens glaskugler som modvægt til træets opdrift. Vær meget opmærksom på infektionsrisikoen ved prøveudtagning!

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 2. dec 2010, 19:42
af Lac
Så er der flasket en Engelsk IPA "Woodstock IPA" og der står en Mørk stærk belgisk ale med både solbær og chokolade i og gære, der er indkøbt malt til først en Westvleteren Abt 8 og dernæst en Belgisk pale ale "laVal Abbey Special".

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 12. dec 2010, 16:09
af Bille
Hey alle.
Jeg er lige kommet til boardet her, men jeg har i øjeblikket en IIPA 6,8% 18l til lagring på flasker på 2. uge, en temmelig kraftigt pale ale på 8,0% 16l til lagring på flasker på 1. uge, en æblecider 7,7% til gærring, en hyldebærvin på 17% netop flasket og en (lidt for lys) chokoladekaffe imperial stout-agtig sag på 8,0% 17l på gærspanden, der netop har skruet lidt ned for stormgærringen. Har ikke mere flaskekapacitet, så får nok ikke brygget mere før efter jul, men mon ikke jeg kan holde den kørende indtil da:-)
Jeg har store planer efter nytår for en dunkelweizen, en lys hvedeøl, en mørk og kampstærk belgier og en skullsplitterklon i løbet af januar og februar.

happy brewing...

Bille

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 12. dec 2010, 20:07
af Lunabryg
Så er min Barley wine tappet.
Man kan sige at det gik jo meget godt. Men det gjorde det ikke.
OG 1108
FG 1018

Lige nu smager den som en Masterbrew på speed.
Gad vide om den nogen sinde bliver god.
Ellers må jeg jo op på hesten igen og brygge en ny

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 12. dec 2010, 20:09
af Borg
Bille skrev:Jeg er lige kommet til boardet her
Velkommen til.
Det lyder godt nok som om du har gang i produktionen.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 14. dec 2010, 08:11
af maseol
jeg har en IPA stående, som endnu engang viser alle tegn på at være inficeret.
Godt nok inaverende :-(

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 15. dec 2010, 00:16
af Bille
Borg skrev: Velkommen til.
Det lyder godt nok som om du har gang i produktionen.
Takker, og ja jeg sprang lige ind i min nye hobby med tre vellykkede all grain bryg på tre uger, der alle viser ret godt begynder potentiale. Jeg har selvfølgelig også ramt nogle problemer, men dem er jeg forhåbentlig ved at være igennem for nu. En flaske hyldebær poppede låget i skabet (ups!, det var bundsjatten, hvori der lå lidt gær på bunden), en gærspand med pale ale gik ikke i gang efter over et døgn, så jeg spikede den med økologisk bagegær (bliver ganske ok bryg alligevel smager det til, men den lagrer endnu), og så havde jeg lidt problemer med tålmodigheden i forbindelse med karbonering af samme øl, der har brugt over en uge på at få bare et lille pfiz når man åbner en flaske, men nu er den der...altså både karboneringen og tålmodigheden.

Det er en herlig hobby og folk er jo mere end almindeligt glade for at blive en del af den, om det så involverer hjælp med mæskning eller en god prøvesmagning...

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 15. dec 2010, 20:56
af admin
admin skrev:Jeg brygger en smoked porter til coop, kommer i det nye år :-) Ca. uge 4

Jens
Den bliv tappet i dag :-) nam nam

fredag skal jeg brygge special øl med en håndbrygger, Jonas jacobsen som vandt håndbryg i SKM

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 18. dec 2010, 20:05
af Thomas Klausen
har brygget en Scottish Ale og en india Pale Ale 3,0 kg. Muntons ipa`en er jeg dog lidt skuffet over da den minder mere om hvidvin end øl. den anden smager fortraffeligt. det næste bryg bliver sat igang iløbet af næste uge det bliver en Woodcock Pale Ale

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 20. dec 2010, 12:02
af jakobø
Mjød mængde ukendt styrke ukendt.
Men lige nu står min grukedel halvfyldt med honning vand og den anden halvdel med bivoks.
skal nok blive sjovt at gøre rent.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 20. dec 2010, 16:42
af Thomas Klausen
mm mjød det smager så godt når man selv laver det. bivoks er nemt at få af kogende vand og en klud. skyld rigligt med det kogende vand og tør resten af

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 20. dec 2010, 17:13
af jakobø
ja ja det er ikke noget jeg ikke har prøvet før.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 1. jan 2011, 03:04
af Dan Jørgensen
Godt nytår håndbryggere
i dag kl. 08.00 skal der brygges nytårsbryg, en Amber ale der med et par håndbryg forhåbentligt kan dæmpe de tilbagevendende nytårs tømmermænd.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 1. jan 2011, 13:06
af jakobø
jakobø skrev:Mjød mængde ukendt styrke ukendt.
Men lige nu står min grukedel halvfyldt med honning vand og den anden halvdel med bivoks.
skal nok blive sjovt at gøre rent.

nu har jeg haft 44 liter mjød stående til gæring i snart 2 uger og det blopper stadig lystigt, der er sku noget gang i en sag på 1150 i OG

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 1. jan 2011, 17:36
af Meløse Bryghus
Jeg bryggede en imperial IPA den 30. december, og den blopper lystigt nu.
Den blev Brygget efter Griffin Spit opskriften fra AHA fællesbryg 2007.
En øl med masser af Summit humle på 18 % AA - det skal nok blive godt.