Side 16 af 104
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 14. feb 2011, 14:13
af jakobø
jamen så brygger vi da lige 25 liter american pale ale også. nu er vi jo igang.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 14. feb 2011, 22:01
af Morten
Lavede idag 2 x 25L sammen med Jakob Ø :)
Rigtig hyggelig dag sammen med ham og det var dejligt at brygge igen efter 14 mdr's pause
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 15. feb 2011, 00:11
af Nimbus39
Jeg skal brygge 23L. hvede med lidt surmalt, appelsin skræl og en wit gær.
Håber den kommer til at minde lidt om en Hoegarden, men det bedste er at jeg for første gang ikke behøver at bruge vores store suppegryder til humlekogningen da jeg får min nye gasgryde.
Elgryden skal stadigvæk bruges til mæskningen.
Så jeg glæder mig til på lørdag.
Der udover har jeg en Saison stående i spanden og "sur gære" (bruger WLP650 til 2. fermentering), en IPA og en Ambiorix der karbonerer på flasker.
Påskebryggen er tappet, karboneret og prøvesmagt, den lover godt.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 15. feb 2011, 09:39
af jakobø
Morten skrev:Lavede idag 2 x 25L sammen med Jakob Ø :)
Rigtig hyggelig dag sammen med ham og det var dejligt at brygge igen efter 14 mdr's pause
ja jeg havde helt glemt hvordan det var at have eksplosiv gæring.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 5. mar 2011, 14:32
af Boje
Yes så var det min tur igen !
Brygger lige nu 25 L international lager/ en alm pilsner.
Hilsen Bo
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. mar 2011, 08:00
af beerbuster
INGENTING !!! resten af bryggelauget kan ikke få fingeren ud..... :-)
Nå, in the pipes er, Steambeer Anchor clone, Amerikansk brownale
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. mar 2011, 09:04
af Nimbus39
Jeg har lige tappet min belgiske Wit, og på lørdag står den på en stout.
Derudover har jeg stadigvæk min saison stående på en gærspand på 6. uge.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. mar 2011, 09:19
af Lindholm
Pt. er der Kölsch og Pale ale m. hyld på flaskerne.
Der er en tysk lager og en Am. IPA i gæringstankene.
Så er jeg ved at lave et forsøg med at tørhumle en porter med hhv. Cascade og Centennial. Havde jeg Chinook, var det nok mere oplagt med den...
Status lige nu er ca. 175 liter siden nytår, så mit største problem nu er, at jeg ikke har flere gæringstanke. :-D
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. mar 2011, 09:33
af jkjen
Har følgende på gæringstanke / klaring:
Doppelbock, som skal tappes næste weekend
Stout
Årets juleøl (mørk belgisk med stjerneanis, koriander, appelsinskal), ca. 10% ABV, som også skal tappes næste weekend
Amerikansk Barleywine som står og hygger sig sammen med nogle egetræsterninger - og skal stå en måneds tid endnu
En Oud Bruin, som forhåbentlig kan tappes til november en gang
2 batches mjød med forskellig gær
Er også løbet tør for gæringstanke og konen mukker lidt over den plads som spandene optager rundt omkring ....
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. mar 2011, 09:40
af Christian Ernstsen
Har fået min mørke belgiske strong ale på fad, trods ganske ubehagelig smag i den første del af gæringen lover den godt nu - kan næsten ikke vente 2-6 måneder til den er klar! :-)
Der er købt ind til en belgisk pale ale, samt en witt-agtig ting, der venter på at kalenderen og familielivet tillader en aften i hobbyens tegn...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. mar 2011, 10:01
af Truntebryg
Har netop hældt en Oktoberfest på fad, min første ØL med 100% tilpasset vandprofil. Altså tilpasset med 3 ml mælkesyre og 1,5 g Calsium Chlorid, for neutralt Sulfat / Chlorid forhold. (ramte ca. 1,2) Spændende om man kan smage dette...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 6. mar 2011, 18:29
af Morduc
Har 20 liter Amerikansk IPA stående på spand med 40 gram cascade liggende i, skal tappes om en uge.
og har 16 liter Amerikansk Brown Ale stående på flaske, som er klar til at nyde om en uge.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 7. mar 2011, 13:02
af Tryfuss
første forsøg med en rosevin afprøves...
men der er også indkøbt et pilsner allgrain kit... så det skal også laves en af dagene
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 7. mar 2011, 13:07
af Erfurt
50 L American Pale Ale er netop færdig. Er lige nu igang med at lave 25 L. Schwartsbier og der er købt ind til en Wit som nok brygges næste fredag
Mvh Jan
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 8. mar 2011, 01:08
af Robert
40 L mørk lager klar til 2. fermentering i fustage, 35 L Kølsch på 1. gæring og netop tappet 38 L Bock som skal "arve" gæren fra lager øllet.