Side 18 af 104
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 3. apr 2011, 17:21
af Tav-Håndbryg
DanGJensen skrev:Tav-Håndbryg skrev:60L Mørk Kryder Ale er lige blevet flasket ...Startet 19/03 OG 1077 FG 1010 8.8%
60L Golden Lager gære stadig ...Startet 19/03
10L BarleyWine er lige kommet på 2 feg. ...Startet 26/03 OG 1108 SG 1040 idag...
Godt være det er mig der har misforstået noget men er OG ikke det samme som SG?
Altså OG=Orginal Gravity og SG=Starting Gravity?
Specific Gravity is the name for the measurement no matter when it occurs. If you do it before fermentation starts it's OG if you do it when it's done it's FG. There's no fancy name for measuring SG any time between.
taget fra
http://www.homebrewtalk.com
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 4. apr 2011, 18:16
af jollese
Har en omgang tør irsk stout som står i nogle flasker på skolen (færdig modnet men ikke smagt). Glæder mig som en lille dreng til juleaften for at smage min første hjemmebryg =D
Lavede en mjød for en månedstid siden som snart er færdig med at gære. Der kom lidt ingefær, anis, korriander, muskatnød og noget kanel i så det skal nok blive spændene når den er klar om ½ års tid.
Her de 18-19 skal jeg vist lave en mjød mere med en omgang skovbær i :D
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 5. apr 2011, 08:42
af Fætterbryg
en Dark IPA (en klassisk IPA med den mørke malt tilsat de sidste 20 minutter), kun med Nelson humle.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 9. apr 2011, 00:35
af søreno
Har lige flasket noget der startede som en skotsk ale, men som endte med at blive en slags oprydningsbryg. Jeg havde en del maltrester, som var kværnede, som jeg skulle rydde op i. Måske en skotte med familie i belgien?
I næste uge står den på en irish red ale, som jeg regner med at tage med til sommerafslutning på arbejdet. Vi var i Dublin i efteråret, så det var jo oplagt:-)
VH
Søren
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 9. apr 2011, 06:53
af Humlejægeren
BeerSmith Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: Ipa
Brewer: Nikolaj
Asst Brewer:
Style: English IPA
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L
Boil Size: 57,23 L
Estimated OG: 1,045 SG
Estimated Color: 16,8 EBC
Estimated IBU: 49,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
BeerSmith Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: newcastle brown ale clon
Brewer: Nikolaj
Asst Brewer: Palle
Style: Southern English Brown Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L
Boil Size: 57,23 L
Estimated OG: 1,049 SG
Estimated Color: 32,7 EBC
Estimated IBU: 26,1 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. apr 2011, 07:59
af Haslund
Så er bryg sæsonen startet,
På gærspanden står en Pale Ale, et forsøg på en klon af st. Austell´s Admirals Ale.
Ender dog med lidt mere alkohol, da jeg kunne ikke få mig selv til at komme vand i efter endt humle kogning.
De 2 næste bryg bliver mørke, sådan noget winter stout som kan ligge og hygge sig inden de skal nydes i den mørke tid.
Tiden er også moden til en pilsner, for første gang efter merer end 30 bryg, Køleskab og temperatur styring er ved at være på plads.
Kunne godt tænke mig at ramme noget i retningen af Humlefryd, fra Bryggeriet Skands.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. apr 2011, 09:19
af Truntebryg
Her er der lidt sommer øl på vej - en hvede med hyldeblomst og en Bohemian Pilsner brygget på birkesaft...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. apr 2011, 09:41
af Tiedt
Jeg har en "TittyWitty" i spanden. Skal være klar til en fest hos min søster i slutningen af maj.
Wit med Koriander, appelsinskræl og hyldeblomst.
Den dufter fantastisk under gæringen og smagte godt allerede ved omstikningen.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. apr 2011, 15:05
af Borg
Her er der gang i en dobbelt brygning i dag.
Først 75 liter belgisk dubbel, og dernæst 55 liter dry irish stout.
Dublen koger lige nu, og stouten er i gang med at mæske.
Der er sgu nok at se til... :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. apr 2011, 21:02
af Meløse Bryghus
50 liter semigrain Altbier er lige straks klar til at blive tilsat gær. (gærkage fra sidste bryg, som var en allgrain Altbier :-) )
Så skulle der være lidt hverdagsøl når sommeren kommer.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 3. maj 2011, 15:25
af Ousen
Har netop sat 25 liter american amber/red til gæring. Masser af Horizon, Centennial og Cascade. Derudover er der cararye. Gærer med S-05. OG 1083 og IBU omkring 66
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 3. maj 2011, 22:32
af Tryfuss
en belgier - med S-33 gær... så fik man da lige prøvet sin første stormgæring... der var 20L øl i en 32L spand... gærringen var så voldsom at det lignede at der var sat en akvariepumpe ned i øllet, bundfaldet blev pisket rundt... og det var kun 5-6 timer efter gæren blev tilsat, jeg valgte at sætte spanden ind i mit øl køleskab, satte termostaten til 17-19 grader... resultatet her til morgen, låget var sku lettet på gærspanden... håber ikke at der er gået infektion i øllet, temperaturen er sænket lidt mere inden jeg tog på job idag... glæder mig til at komme hjem i morgen og se hvordan det er gået.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 4. maj 2011, 06:52
af Haslund
Måske ikke det helt rigtige indlæg i denne tråd men alligevel ;-)
Jeg brygger en winter stout på fredag, og tager dermed min ny indkøbte PID Controller i brug :-)
Et "niece to have" udstyr, som står i kontrast til mit øvrige udstyr som består af en køletaske, hjemmelavet chiller og en mælke spand til at koge i.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 4. maj 2011, 19:58
af beerbuster
Pale ale lige blevet færdig (klon af Christianhavns pale fra Amager), god øl, skal dog lige tweake lidt på opkriften
Steambeer 24 liter står på 2` spand så vi kan få en helt klar øl - 22 liter brownale moose drool clone står og venter på flaske....pyhh sikke en masse øl
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 7. maj 2011, 08:30
af Morten L
Er i fuld gang med mæskningen af en kölsch.....mmmmm sommerøl :-)