Det var godtnok ikke så lidt melanoidin malt.... Hvad endte FG på? og blev den ikke meget sød?Tiedt skrev:Bryggede for 14 dage siden en oatmealstout, på gærkagen fra et andet bryg... Det er sidste gang jeg har brugt 2 kg havregryn til et bryg, uden ekstra skaller og betaglukanase pause... stuck mash ... men det lykkedes at få siet skidtet og få et bryg ud af det... en kulsort sag med en krop som nordsøolie og en fin smag, god blanding af brændt malt let bitterhed og maltsødme. Måske lidt for sød... Den er nu stukket om og det har sat ekstra fart i nedgæringen så den plopper lystigt nu, virker også som om viskositeten bliver lidt tyndere...
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=
Hvad brygger i for tiden ?
-
- Indlæg: 394
- Tilmeldt: 31. aug 2010, 22:10
- Geografisk sted: Holsted - Sydjylland
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jo da, men jeg ville også ramme noget med ekstremt meget krop og sødme.... og det skal jeg lige love for at jeg gjorde! OG 1083 FG 1028 efter en måned i gærspanden. Den er også mæsket pænt højt! -Men som sagt tror jeg det er mængden af havre som bliver det store problem med dette bryg. Da jeg flaskede den var den sød, men både maltbitterheden og humlen arbejde godt imod. Men som jeg skrev så tror jeg den er fuld af betaglukaner, dvs den er nærmest tyktflydende selvom den er tyndet noget under gæringen.Christian Bonde skrev:Det var godt nok ikke så lidt melanoidinmalt.... Hvad endte FG på? og blev den ikke meget sød?Tiedt skrev:...
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=
Lige nu karbonerer den og så ryger den på "fjernlageret", ... så må jeg jo gå og smage på den de næste par år. Jeg håber lagringen kan gøre noget for viskositeten...
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Er i gang med at brygge 75 liter English Brown Ale.
Den ene af vore to hus-ales, der altid skal være noget af. Og der er kun en halv fustage tilbage...
Den ene af vore to hus-ales, der altid skal være noget af. Og der er kun en halv fustage tilbage...
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Julebryggen blev brygget i fredags.
En belgisk Brown Ale, med Lakrids, Vanilje og kanel. I små beherskede mængder.... håber jeg.
Lasse
En belgisk Brown Ale, med Lakrids, Vanilje og kanel. I små beherskede mængder.... håber jeg.
Lasse
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Fik iøvrigt brygget 75 liter American Pale Ale (den anden af husets to ales) i søndags.
Efter sommerferien står det så på julebryggen.
Efter sommerferien står det så på julebryggen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Kan godt lide dit koncept med 75L husets ALE :) hvem drikker alt det øl? :D hehe må heller indføre huset ALE her i huset også :)Borg skrev:Fik iøvrigt brygget 75 liter American Pale Ale (den anden af husets to ales) i søndags.
Efter sommerferien står det så på julebryggen.
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Se det var jo et forfærdeligt grimt spørgsmål, som jeg naturligvis ikke har noget svar på :-)DanGJensen skrev:hvem drikker alt det øl?Borg skrev:Fik iøvrigt brygget 75 liter American Pale Ale (den anden af husets to ales) i søndags.
Efter sommerferien står det så på julebryggen.
Det er faktisk rigtig sjovt at have to standard-ales. De skal jo gerne smage ens hver gang (lige bortset fra små modifikationer og tilpasninger), og det stiller krav til processen. Hér drejer det sig nemlig ikke om at eksperimentere, men i at træne i processen.må heller indføre huset ALE her i huset også
Til andre tider kan man så eksperimentere i andre typer, og lege med opskrifter. Og hér går det bl.a. på at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre, og hvordan de forskellige ingredienser påvirker smag, farve og duft.
Men to vidt forskellige tilgange til brygningen. Kan kun anbefales.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
- toffermand
- Indlæg: 545
- Tilmeldt: 7. jun 2011, 19:07
- Geografisk sted: Rødovre
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Fik brygget mit bryg #2 i torsdags. Det er en barley wine fra Brewferm købt hos Maltbazaren.
Dette bryg gik LANGT mere "smooth" end mit første bryg. Eneste lille hurdle undervejs var at styre mæsketemperaturen.
Men jeg endte med en OG på 1085, så noget kommer der jo nok ud af det :)
Morgenen efter var der helt vildt gang i gæringen. Har hørt om stormgæring, men det var sjovt at se. Det var ikke et problem, da der kun er 15 liter i spanden.
Jeg regner med at skulle stikke den om efter 2-3 uger.
Dette bryg gik LANGT mere "smooth" end mit første bryg. Eneste lille hurdle undervejs var at styre mæsketemperaturen.
Men jeg endte med en OG på 1085, så noget kommer der jo nok ud af det :)
Morgenen efter var der helt vildt gang i gæringen. Har hørt om stormgæring, men det var sjovt at se. Det var ikke et problem, da der kun er 15 liter i spanden.
Jeg regner med at skulle stikke den om efter 2-3 uger.
Håndbrygning - den intelligente mands hobby ;)
- Lars Christensen
- Indlæg: 483
- Tilmeldt: 25. sep 2007, 13:09
- Geografisk sted: 6720 Fanø
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Der brygges Vikingeale, på pilsnermalt, fyr- og granskud. Skal gæres med en s-04, med granskud i gærtanken i den 1. uge.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Den bliver vi nødt til at høre noget mere om, når du har smagt på den.Lars Christensen skrev:Der brygges Vikingeale, på pilsnermalt, fyr- og granskud. Skal gæres med en s-04, med granskud i gærtanken i den 1. uge.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lars Christensen
- Indlæg: 483
- Tilmeldt: 25. sep 2007, 13:09
- Geografisk sted: 6720 Fanø
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Det vil jeg gøre.
Den er lige nu på vej i gærtanken, og en foreløbig smagning virker lovende. Man fornemmer fint gran og fyr, uden at det er for dominerende.
Den er lige nu på vej i gærtanken, og en foreløbig smagning virker lovende. Man fornemmer fint gran og fyr, uden at det er for dominerende.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Inden for de seneste 6 dage er der brygget en guinness-agtig ting, en IPA og i dag røg julebryggen i gærspanden.
Nu skal der bare vaskes flasker og tappes øl...
Nu skal der bare vaskes flasker og tappes øl...
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Bryggede en IPA på Horizon og Simcoe i går. IBU omkring 100 og vil i morgen eller fredag brygge en oprydningsøl. Har lidt forskelligt caramalt og noget chokolademalt. Derudover får den noget Pekmez og en for gammel T-58 opformeret i gærstarter.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hey
I går blev det til et bryg belgisk jule øl og i dag en krydret jule øl..... med lidt held ;-) så skulle juleøllet vist være i hus.....
I går blev det til et bryg belgisk jule øl og i dag en krydret jule øl..... med lidt held ;-) så skulle juleøllet vist være i hus.....
alias : Fusse
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Er ved at brygge årets juleøl.. det er første gang jeg brygger så stærk en øl. Det er en belgisk stærk ale. Det var planen at den skulle minde om en Blå Chimay krydret med korianter appelsin og en smule vanilje.
Duften er lidt kræs lige p.t. men håber på at det bliver godt.
Duften er lidt kræs lige p.t. men håber på at det bliver godt.
Med Venlig Hilsen
Anders Hansen
Anders Hansen