Side 20 af 104
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 27. jun 2011, 10:18
af Christian Bonde
Tiedt skrev:Bryggede for 14 dage siden en oatmealstout, på gærkagen fra et andet bryg... Det er sidste gang jeg har brugt 2 kg havregryn til et bryg, uden ekstra skaller og betaglukanase pause... stuck mash ... men det lykkedes at få siet skidtet og få et bryg ud af det... en kulsort sag med en krop som nordsøolie og en fin smag, god blanding af brændt malt let bitterhed og maltsødme. Måske lidt for sød... Den er nu stukket om og det har sat ekstra fart i nedgæringen så den plopper lystigt nu, virker også som om viskositeten bliver lidt tyndere...
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=
Det var godtnok ikke så lidt melanoidin malt.... Hvad endte FG på? og blev den ikke meget sød?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 27. jun 2011, 18:09
af Tiedt
Christian Bonde skrev:
Det var godt nok ikke så lidt melanoidinmalt.... Hvad endte FG på? og blev den ikke meget sød?
Jo da, men jeg ville også ramme noget med ekstremt meget krop og sødme.... og det skal jeg lige love for at jeg gjorde! OG 1083 FG 1028 efter en måned i gærspanden. Den er også mæsket pænt højt! -Men som sagt tror jeg det er mængden af havre som bliver det store problem med dette bryg. Da jeg flaskede den var den sød, men både maltbitterheden og humlen arbejde godt imod. Men som jeg skrev så tror jeg den er fuld af betaglukaner, dvs den er nærmest tyktflydende selvom den er tyndet noget under gæringen.
Lige nu karbonerer den og så ryger den på "fjernlageret", ... så må jeg jo gå og smage på den de næste par år. Jeg håber lagringen kan gøre noget for viskositeten...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 2. jul 2011, 16:29
af Borg
Er i gang med at brygge 75 liter English Brown Ale.
Den ene af vore to hus-ales, der altid skal være noget af. Og der er kun en halv fustage tilbage...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 3. jul 2011, 19:34
af Hoplasse
Julebryggen blev brygget i fredags.
En belgisk Brown Ale, med Lakrids, Vanilje og kanel. I små beherskede mængder.... håber jeg.
Lasse
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 4. jul 2011, 19:47
af Borg
Fik iøvrigt brygget 75 liter American Pale Ale (den anden af husets to ales) i søndags.
Efter sommerferien står det så på julebryggen.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 4. jul 2011, 20:20
af DanGJensen
Borg skrev:Fik iøvrigt brygget 75 liter American Pale Ale (den anden af husets to ales) i søndags.
Efter sommerferien står det så på julebryggen.
Kan godt lide dit koncept med 75L husets ALE :) hvem drikker alt det øl? :D hehe må heller indføre huset ALE her i huset også :)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 4. jul 2011, 22:23
af Borg
DanGJensen skrev:Borg skrev:Fik iøvrigt brygget 75 liter American Pale Ale (den anden af husets to ales) i søndags.
Efter sommerferien står det så på julebryggen.
hvem drikker alt det øl?
Se det var jo et forfærdeligt grimt spørgsmål, som jeg naturligvis ikke har noget svar på :-)
må heller indføre huset ALE her i huset også
Det er faktisk rigtig sjovt at have to standard-ales. De skal jo gerne smage ens hver gang (lige bortset fra små modifikationer og tilpasninger), og det stiller krav til processen. Hér drejer det sig nemlig ikke om at eksperimentere, men i at træne i processen.
Til andre tider kan man så eksperimentere i andre typer, og lege med opskrifter. Og hér går det bl.a. på at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre, og hvordan de forskellige ingredienser påvirker smag, farve og duft.
Men to vidt forskellige tilgange til brygningen. Kan kun anbefales.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 5. jul 2011, 01:16
af toffermand
Fik brygget mit bryg #2 i torsdags. Det er en barley wine fra Brewferm købt hos Maltbazaren.
Dette bryg gik LANGT mere "smooth" end mit første bryg. Eneste lille hurdle undervejs var at styre mæsketemperaturen.
Men jeg endte med en OG på 1085, så noget kommer der jo nok ud af det :)
Morgenen efter var der helt vildt gang i gæringen. Har hørt om stormgæring, men det var sjovt at se. Det var ikke et problem, da der kun er 15 liter i spanden.
Jeg regner med at skulle stikke den om efter 2-3 uger.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 8. jul 2011, 16:28
af Lars Christensen
Der brygges Vikingeale, på pilsnermalt, fyr- og granskud. Skal gæres med en s-04, med granskud i gærtanken i den 1. uge.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 8. jul 2011, 17:14
af Borg
Lars Christensen skrev:Der brygges Vikingeale, på pilsnermalt, fyr- og granskud. Skal gæres med en s-04, med granskud i gærtanken i den 1. uge.
Den bliver vi nødt til at høre noget mere om, når du har smagt på den.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 8. jul 2011, 21:01
af Lars Christensen
Det vil jeg gøre.
Den er lige nu på vej i gærtanken, og en foreløbig smagning virker lovende. Man fornemmer fint gran og fyr, uden at det er for dominerende.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 16. jul 2011, 21:10
af Nimbus39
Inden for de seneste 6 dage er der brygget en guinness-agtig ting, en IPA og i dag røg julebryggen i gærspanden.
Nu skal der bare vaskes flasker og tappes øl...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 20. jul 2011, 21:27
af Ousen
Bryggede en IPA på Horizon og Simcoe i går. IBU omkring 100 og vil i morgen eller fredag brygge en oprydningsøl. Har lidt forskelligt caramalt og noget chokolademalt. Derudover får den noget Pekmez og en for gammel T-58 opformeret i gærstarter.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 24. jul 2011, 23:21
af fusse
Hey
I går blev det til et bryg belgisk jule øl og i dag en krydret jule øl..... med lidt held ;-) så skulle juleøllet vist være i hus.....
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 25. jul 2011, 20:04
af Vakker
Er ved at brygge årets juleøl.. det er første gang jeg brygger så stærk en øl. Det er en belgisk stærk ale. Det var planen at den skulle minde om en Blå Chimay krydret med korianter appelsin og en smule vanilje.
Duften er lidt kræs lige p.t. men håber på at det bliver godt.