Side 3 af 3

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 7. feb 2012, 22:40
af redec
paulsen skrev:Jeg kan godt lide en fyldig øl, men den skal heller ikke være for fyldig. Så det kan sagtens være der også skal mæskes lidt ved lavere temperatur først.
Er andelen af cara malt for stor, eller tror du det går? :)
Du skal ikke lytte til mig. Jeg er nybegynder og har kun selv designet to øl. Den ene var rigtig god, den anden rædselsfuld :)

Mht. maltsammensætningen har jeg brugt retningslinierne på
http://haandbryg.dk/klumme/Noget%20om%20malt.htm

Jeg synes i øvrigt ikke at linket til din opskrift virker.

/ Claus

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 8. feb 2012, 15:41
af paulsen
Nej, jeg har også slettet opskriften/omdøbt den.
Jeg sad og kiggede på styles inde på beercalc, og faldt for typen "Lys Stærk Belgisk Ale", og kreerede følgende følgende opskrift:
Klik her for "Lys Stærk Belgisk Ale"

Jeg faldt for det med at den blev beskrevet som værende vinøs, med maltsødme, samtidig med at den er en smugle syrlig. Jeg tror det vil være en dejlig frisk øl at drikke om sommeren :)

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 8. feb 2012, 16:22
af Morten L
Det er ikke en klassisk sommerøl som jeg kunne forestille mig at snuppe et stort glas af efter græsset er blevet slået.

Men sådan er vi jo så forskellige - opskriften ser fin ud.

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 8. feb 2012, 17:51
af paulsen
@Morten
Kom endelig med et bud på en sommerøl! Jeg er altid åben :)
Det kunne jo være du kunne overraske mig/lære mig noget nyt! :D

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 8. feb 2012, 20:22
af Morten L
Jeg holder meget af simple KISS (Keep It Simple Stupid øl om sommeren.

Pale ale eller pilsner malt til OG ~1045
Cascade ~15 IBU bitterhumle
Halvdelen af den resterende cascade ved 10 minutter
Resten af cascaden ved 1 minut

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 17. feb 2012, 16:30
af paulsen
Jeg vil bare lige sige mange tak for alle de gode indlæg!
Jeg købte en Sierra Nevada Pale Ale her sidst, og den er jo fantastisk! Så jeg tror jeg vil snuppe Hr. Borgs forslag på en klon til den, og så bruge den til at dulme tørsten når græsplænen er blevet slået til sommer!

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 17. feb 2012, 20:06
af Truntebryg
Tror også jeg vil prøve en APA - når Borg nu har lavet den så mange gange ,-)

Et par ? til Borg, den høje mæske temp giver jo noget fylde hvilket du jo så fint balancere ud med en god humle.

Men jeg se at du kun kører Pilsner og Cara, selvom du plejer at bruge Pale Ale Malt - burde der ikke puttes lidt Munch malt i ?

Gætter på at du gærer den ved 20-21 C ?

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 18. feb 2012, 16:53
af Borg
Truntebryg skrev:Tror også jeg vil prøve en APA - når Borg nu har lavet den så mange gange ,-)

Et par ? til Borg, den høje mæske temp giver jo noget fylde hvilket du jo så fint balancere ud med en god humle.

Men jeg se at du kun kører Pilsner og Cara, selvom du plejer at bruge Pale Ale Malt - burde der ikke puttes lidt Munch malt i ?

Gætter på at du gærer den ved 20-21 C ?
Ja, mæsketemperaturen giver en god krop til humlen.
Jeg har egentlig ikke tænkt på at komme lidt Munchener i. Føler ikke at jeg har manglet det, men det kunne da komme an på en prøve. Jeg skal indenfor de næste par uger op til Lund og købe 20 sække malt (med den gode rabat), og så går jeg nok tilbage til Pale Ale malt.

Min sidste Pale Ale gærede med dette temperaturforløb:
B068.jpg
B068.jpg (65.31 KiB) Vist 13928 gange
Jeg har endnu ikke et temperaturkontrolleret gæringskammer, så mine ales gærer bare indendøre med den temperatur der nu er i rummet. Og som det måske kan anes i grafen, er den omkring 22 grader.

Og det kan da kun glæde mig, at andre har lyst til at bruge min opskrift.

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 18. feb 2012, 17:49
af Truntebryg
Ja - jeg kan da godt se du ikke har styr på noget som helst … ;-) Her er en behersket og kontrolleret gæring:

Billede

Nå, spøg til side – din ”storm gærings” temperatur peak, kan jo være lige det der gør din gæring til netop Borgs !! Er der mange frugtnoter i den ? Det skal der jo være i en APA. Jeg har så tilpasset din opskrift til Trunte lageret og så bliver det en London ale gær – men mon ikke der også er en London i US …?

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 19. feb 2012, 02:41
af Borg
Truntebryg skrev:Ja - jeg kan da godt se du ikke har styr på noget som helst … ;-) Her er en behersket og kontrolleret gæring:

Nå, spøg til side – din ”storm gærings” temperatur peak, kan jo være lige det der gør din gæring til netop Borgs !! Er der mange frugtnoter i den ? Det skal der jo være i en APA. Jeg har så tilpasset din opskrift til Trunte lageret og så bliver det en London ale gær – men mon ikke der også er en London i US …?
Jeg må jo få lært at beherske mig og få styr på tingene... ;-)
Jeg synes ikke at der er frugtnoter i den. US-05 gærer tilsyneladende også rent ved den temperatur. Cascaden træder igennem med citrus (og det er vel også en frugt...?), og overskygger i hvert fald frugtnoterne, hvis der skulle være nogen.

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 19. feb 2012, 14:03
af Truntebryg
Så er APA’en klar til gær – men for pokker da, alt den humle holder jo på urten, startede med 27 L og endte med 17 L i spanden …. OK der blev da kogt godt igennem .. ingen diacetyl i denne øl – TAK. Nyt pumpe setup + slange + div har selvfølgelig spist lidt af suppen, men alligevel så stort spild har jeg nu ikke haft før.

Borg, har du tænkt på at "genbruge" humlen ? Den må da kunne bruges til bitterhumle i næste bryg...

Re: Hvad skal jeg brygge næste gang?

: 22. feb 2012, 21:30
af Borg
Jeg presser så meget af urten ud af humlen som muligt efter kogningen. Bruger humlesokker (tubegaze), så det er til at håndtere.
Genbrug af aromahumlen der tilsættes ved flameout har jeg ikke tænkt på, men det må kunne bruges til bitterhumle næste gang. Men det var da en tanke værd. I fryseren med det (inkl lidt urt), og så bruge det i næste bryg.