Side 3 af 4
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 8. mar 2015, 22:07
af Nimbus39
Ser godt ud :-)
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 9. mar 2015, 05:23
af Michal
+1
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 19. mar 2015, 14:29
af porteren
Den er blevet flot Øystein. Glæder mig til at se de indvendige detaljer. Jeg er endelig også kommet i gang men har slet ikke planer om at det skal være lige så flot som din eller Thomases, det bliver "extern" køler, bygget af de forhåndenværende søm, til at stille ind i den allerede eksisterende kasse.

Den skal isoleres med flamingo og gøres vandtæt med plexiglas og silikone. Så tænkte jeg at man evt. Kunne montere aftømningshane på bagsiden og evt. Bruge en fødevare kølervæske der kunne ligge klar i fryseren og blive tappet tilbage på dunk/flaske når man havde brugt den i køleren. Er det en dum ide?
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 19. mar 2015, 16:10
af Øystein
Tak Porter.
Jeg prøvekørte jockey boxen i fredags med ca. 40 liter og den fungerede virkeligt fint.
Den indvendige konstruktion er bygget op af aluminiumsbeklædt isolering/gulvunderlag og plexiglas fuget sammen med silikone.
Jeg kølede med istern og vand, hvilket ikke bliver koldere end 0 grader.
Interessant ide med kølvæske fra fryseren. Men hvad sker der når kølespiralen som er fuld af øl bliver badet i minus 24 grader kold kølevæske? Jeg kunne være bange for at øllet fryser i kølespiralen.

- ImageUploadedByTapatalk1426778113.894748.jpg (134.08 KiB) Vist 8511 gange

- ImageUploadedByTapatalk1426778102.239757.jpg (107.86 KiB) Vist 8511 gange
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 20. mar 2015, 23:43
af porteren
Jo 24 minus bliver måske i overkanten, men ideen var lidt at have en kølevæske man kunne genbruge. Man kunne måske have en flaske/dunk på frys og en ved stuetemp og blande til rette temperatur når det skulle bruges.
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 24. jun 2015, 08:39
af Michal
Så fik jeg lavet min udgave af "Kassen"

- JockeyBox 1
- JockeyBox_01.jpg (198.5 KiB) Vist 8290 gange

- JockeyBox 2
- JockeyBox_02.jpg (83.5 KiB) Vist 8290 gange

- JockeyBox 3
- JockeyBox_03.jpg (249.81 KiB) Vist 8290 gange

- JockeyBox 4
- JockeyBox_04.jpg (227.26 KiB) Vist 8290 gange
Hanen er ny og købt hos Doktoren:
http://www.zapfanlagendoktor.de/store-p ... 76a8e4e7b0
Husk sådan een her (den kommer nemlig ikke sammen med hanen):
http://www.zapfanlagendoktor.de/store-p ... r-p-200951
Køleren ligeså:
http://www.zapfanlagendoktor.de/store-p ... 76a8e4e7b0
Køleboksen er en 10l fra Davidsen (købt i et sæt til 149,-)
Oprindeligt (i søndags) brugte jeg 8/12 mm silikone slange fra Lund, men det skummede helt vildt, så fik jeg noget 2,5/4 og nogle fittings hjem fra Matlbazaren (de kunne garantere levering næste dag) og nu skummer det ikke så meget mere - men egentligt stadig for meget.
Er det hanen? eller har jeg blandet for meget slange sammen?
Slangen fra køleren til hanen er stadig 8/12 mm, da jeg ikke kunne få det 7/10 mm øl/CO2 slange jeg havde købt ved Maltbazaren til at passe på hanenes studs, kan det være her skummet opstår?
Som udgangspunkt er øllen ikke overcarboneret, men det skal jeg have kontrolleret i eftermiddag (med en picknick hane).
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 24. jun 2015, 08:48
af MonkeyBrew
Den ser sgu rigtig cool ud! Nice one. ;)
Undskyld at jeg spørger, men du testede den med is, ikke sandt? Du "tør" testede den ikke? Det vil nemlig give skum.
Re: 2 kolde fra
: 24. jun 2015, 08:52
af MonkeyBrew
Øystein skrev:Tak Porter.
Jeg prøvekørte jockey boxen i fredags med ca. 40 liter og den fungerede virkeligt fint.
Den indvendige konstruktion er bygget op af aluminiumsbeklædt isolering/gulvunderlag og plexiglas fuget sammen med silikone.
Jeg kølede med istern og vand, hvilket ikke bliver koldere end 0 grader.
Interessant ide med kølvæske fra fryseren. Men hvad sker der når kølespiralen som er fuld af øl bliver badet i minus 24 grader kold kølevæske? Jeg kunne være bange for at øllet fryser i kølespiralen.
ImageUploadedByTapatalk1426778102.239757.jpg
ImageUploadedByTapatalk1426778113.894748.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ved godt at din post er 3 mdr gammel Øystein, men hvis man blander lidt salt i isvand, sænker man temperaturen yderligere.
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 24. jun 2015, 10:46
af Michal
Hmm, tør testede? Nej, det gjorde jeg ikke. Men fruen havde været kreativ og lavet nogle "isterninge pølser" altså nogle aflange poser på ca. 17x5 cm med vand/is i og sådan 2 havde jeg sat ned i spiralen.
Men når jeg sidder og tænker over det, kunne det jo godt betegnes som at tør teste. For det er nok begrænset hvor meget is der er i kontakt med rørene. Jeg prøver med vand og is sammen i eftermiddag, og lader det stå så vandet kommer ned i temp inden jeg tapper en smagsprøve.
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 24. jun 2015, 12:39
af MonkeyBrew
Michal skrev:Hmm, tør testede? Nej, det gjorde jeg ikke. Men fruen havde været kreativ og lavet nogle "isterninge pølser" altså nogle aflange poser på ca. 17x5 cm med vand/is i og sådan 2 havde jeg sat ned i spiralen.
Men når jeg sidder og tænker over det, kunne det jo godt betegnes som at tør teste. For det er nok begrænset hvor meget is der er i kontakt med rørene. Jeg prøver med vand og is sammen i eftermiddag, og lader det stå så vandet kommer ned i temp inden jeg tapper en smagsprøve.
Jockey boxe skal gerne fyldes med is og efterfyldes med vand. Bruger man pladekølere i stedet for spiral, kan man nøjes med is. Der er det endda faktisk vigtigt at man IKKE bruger vand. Men til den her, is, vand og måske salt.
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 24. jun 2015, 19:13
af Øystein
MonkeyBrew skrev:Øystein skrev:Tak Porter.
Jeg prøvekørte jockey boxen i fredags med ca. 40 liter og den fungerede virkeligt fint.
Den indvendige konstruktion er bygget op af aluminiumsbeklædt isolering/gulvunderlag og plexiglas fuget sammen med silikone.
Jeg kølede med istern og vand, hvilket ikke bliver koldere end 0 grader.
Interessant ide med kølvæske fra fryseren. Men hvad sker der når kølespiralen som er fuld af øl bliver badet i minus 24 grader kold kølevæske? Jeg kunne være bange for at øllet fryser i kølespiralen.
ImageUploadedByTapatalk1426778102.239757.jpg
ImageUploadedByTapatalk1426778113.894748.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ved godt at din post er 3 mdr gammel Øystein, men hvis man blander lidt salt i isvand, sænker man temperaturen yderligere.
Jeg har brugt min jockeybox med istern og vand. Hele spiralen skal være dækket. Jeg tror det var Jorkim som skrev noget med salt. Har ikke prøvet det selv.
Skal også siges at mine fustager var kølet ned til 5 grader og isoleret med liggeunderlag. Men så kunne jeg også servere koldt øl den hele aften.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: 2 kolde fra
: 24. jun 2015, 19:35
af MonkeyBrew
Øystein skrev:
Jeg har brugt min jockeybox med istern og vand. Hele spiralen skal være dækket. Jeg tror det var Jorkim som skrev noget med salt. Har ikke prøvet det selv.
Skal også siges at mine fustager var kølet ned til 5 grader og isoleret med liggeunderlag. Men så kunne jeg også servere koldt øl den hele aften.
Ja så har man jo ikke behov for mere. ;)
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 26. jun 2015, 08:48
af Michal
Godt så!
Vand i boksen og en pose med is ned i også, lad stå en 5-10 minutters tid og der kommer dejlig kold øl (eller i går cider) ud af "Kassen". Og det skummede ikke vildt mere!
Så det har jo været "tør" testen der drillede.
Nu har jeg bare det lille problem at mit hul til ølslangen er for stort. Jeg havde boret til den oprindelige 12 mm silikone slange og det er lidt større end den 4 mm der sidder nu. Min hvide sanitets akryl fugemasse er (her på 3. dagen) stadig ikke tør, så det er nok ikke liige vejen frem.....
I øvrigt havde den holdt isen "frossen" fra onsdag eftermiddag til torsdag morgen, hvor jeg bare fyldte et par liter vand i kassen og lod den resterende is klare kølingen - så det ser indtil videre godt ud :-)
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 26. jun 2015, 09:19
af MonkeyBrew
Godt at høre. :) Fugemasse skal gerne bruge varme for at tørre/størkne. Og ikke for meget fugt. Ellers brug epoxy. Det holder, men bliver hårdt i modsætning til fugemassen.
Re: 2 kolde fra "kassen"
: 8. okt 2015, 09:35
af Michal
Nå, jeg havde min Blå Jockeybox med til "forfest" forrige weekend. Når den fik lov at hvile lidt var der ingen problemer med den første 1/3 af et glas øl, men så begyndte det at skumme :-(
Jeg havde kølet fustagen ned inden vi gik hen til nabo-nabo-nabo-nabo-nabo'en, så jeg havde egentligt ikke nogen forventning om at den ikke kunne følge med. Med Picknick hane kom der fint øl uden en masse skum ud.
Jeg har sat 4 mm slange på både ind og ud af spiralen, dog med det aberdabei at jeg matte bruge noget 12 mm for at kunne få mine 4-12 mm adaptere til at passe på spiralen.
Umiddelbart kan jeg ikke få det til at hænge sammen, når nu det fungerer fint med picknick hanen skulle det vel også fungere med jockeyboxen?
Der er selvfølgeligt et tryktab mellem øl ind (Ø4 mm) og spiral (Ø7 mm), men fra spiralen er jeg jo tilbage i Ø4 mm. Kan det være hanen? Den er jo uden kompensator, har jeg sparet det forkerte sted?
Til "forfesten" var der vand og is i boksen hele tiden, så i følge min gamle skolelærdom var spiralen omgivet af 0°C koldt vand under hele tappe processen. Men det virker nærmest som om det kun var det øl der var i slange og spiral der ikke skummede.
På de andre bokse der er vist her i tråden bruges der jo lidt større diameter slange, er det her det går galt? Skal jeg tilbage til min Ø12 mm slange?