Side 23 af 104

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 3. sep 2011, 14:34
af Borg
DanGJensen skrev:Håber snart på at kunne brygge min Juleøl(Hvornår skal man seneste være i gang med denne) Jeg vil personligt selv mene at det er sidste udkald nu. Hvad siger I?
Det er afhængig af, hvilken type du anvender som basisøl.
Jeg bryggede mine juleøl for tre uger siden. De er baseret på en belgisk dubbel, og det var slet ikke for tidligt at få dem brygget. Sidste år bryggede jeg dem i starten af september måned, og de var da først rigtig i balance efter årsskiftet (se evt. min hjemmeside).

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 4. sep 2011, 09:10
af kvikky
I dag skal den første jule'l på flasker, en engelsk old ale.

Og så skal der brygges to julebryg mere, først en stærk skotsk ale, med kirsebær, ahornsirup, kanel og vanille, og den anden er en oktoberfest/marzen med simcoe humle og grannåle.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 4. sep 2011, 11:03
af søreno
Satte 4 gærspande over i går sammen med christiansj. Samme maltprofil - en relativt simpel pale ale - to humleprofiler i hver to spande og to gærtyper krydset med humleprofilerne.

VH
Søren

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 17. sep 2011, 01:41
af Christian Bonde
Første test af humlen fra hækken, den lugter godtnok krydderet umiddelbart. Nærmest pebber agtig, åbenbart også en ganske høj alpha efter smagen at dømme.
Beercalc sagde ca. 27 IBU hvis det var alpha 4, tror nærmere det er alphar 8-12 = 50-->IBU, har ihvertfald noget bid til trods for den ugærdede urt burde balancere/overdøve.

Har overvejet at skulle have den testet af i 2 år nu, så glæder mig som en gal til at smage om det bare bliver krydderet grøntsag, eller noget der rent faktisk er brugbart.

Ellers for et par dage siden også smidt første forsøg på en Belgian Blonde over samt en viderudvikling af min favorit IPA.

Næste uge står på en version 2,3,4 stykker af en kamp ristet Imperial Stout, måske også 2. forsøg på en Urquell agtig pilsner, med decoction, masser af saaz og Urquell Gær selvfølgelig. Hvis jeg så har mere tid: en Kölsch med humle høsten fra i år, Northern Brewer, Magnum og tettenanger.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 17. sep 2011, 11:56
af fusse
Brygweekend : belgian christmas beer og krydret jule øl skal på flasker :-) - en Kriek, en Framboos og en hefe weizen med fersken skal brygges - rå hygge :-)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 17. sep 2011, 12:26
af Tiedt
fusse skrev:Brygweekend :....en hefe weizen med fersken skal brygges - rå hygge :-)
Hey det lyder godt, hvordan tilsætter du fersken?

Re: Hvad brygger i for tiden ? ferskenøl

: 17. sep 2011, 13:59
af fusse
Tanken er at de sidste 10 min af urten koges en fersken ekstrakt (2% opløsning købt ved http://www.brygland.dk" onclick="window.open(this.href);return false;) og ved anden flermation pures fersken smides i spanden ca 3 kg. Det er hvad jeg har kunne opstøve på nettet - og det er for at komme i nærheden af Ørbæks fersken øl -- som de ikke laver mere :-/ -- måske udvides forsøget med to mindre spande ved anden flermation..... det kommer lidt an på hvordan det smager når jeg kommer dertil :-)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 17. sep 2011, 21:28
af Tiedt
Lyder spændende, måske får vi en update når brygget kan prøvesmages?

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 17. sep 2011, 23:44
af fusse
Jeps det vil jeg gerne :-)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 20. sep 2011, 19:36
af Gunni
Har brygget en APA i dag på sådanne en kedelig tirsdag :)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 25. sep 2011, 15:13
af Haslund
Har brygget 3 variation over samme opskrift (Stout)
Nu ved jeg hvorfor der er nogen der anvender "late hopping"
Det anvendes når man glemmer at tilsætte aromahumlen som det skete for mig i dag ;-)
Humlen blev tilsat ved omkring 90 grader men har altså ikke kogt med, håber at det går.......

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 1. okt 2011, 10:27
af mage
Tager mandag hul på en "heftig" bryg-uge...

Mandag: IPA med MASSER af humle (APA?)

Lørdag: Brown Ale (med et hint af jul - forhåbentlig) skal på fad/flaske. Får hjælp at tre gode venner der er "interesseret" i hjemmebrygverdenen. Bagefter laver vi en "snyde" Trippel på DME...

Det skal nok blive en god uge... ;O)

Mage

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 1. okt 2011, 11:31
af kvikky
I dag skal der brygges en klassisk engelsk best bitter med EKG humle og derefter en vikingeale med porse og lyngblomster, er spændt på at smage den.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 2. okt 2011, 22:31
af Borg
Har lige bikset 75 liter brown ale sammen, og den står nu på min nyanskaffede 120 liters koniske plastikgærtank.
Spændende, hvordan det kommer til at gå.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 5. okt 2011, 19:25
af Jens W
Har for få dage siden tappet 24l EKG Stout og 25l Hvede m. Tettnagerhumle. Næste plan er lys hyldeblomst Ale og nok en udgave af Borgs Sierra Nevada pale ale klon.