Hvad brygger i for tiden ?

skott
Indlæg: 75
Tilmeldt: 18. jan 2011, 13:16
Geografisk sted: Silkeborg

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af skott »

Har lige flasket en klon af engelske Hop Back's Summer Lightning. En ale på kun pale ale malt og humlet til knap 40 IBU med Challenger og EKG...
Brugeravatar
Runman
Indlæg: 207
Tilmeldt: 11. jul 2011, 10:15
Geografisk sted: 4800 Nykøbing Falster

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Runman »

Jeg har 3 bryg på programmet den første er 45L ISA som er på primær gærspand nu, den omstikkes d. 7/3. Sidst i næste uge går jeg igang med nr. 2 en Stout, og omkring d. 19/2 bliver det så til en Kölsch.
Jeg mangler bare en falskbund, det tror jeg ville kunne korte lidt af BREW TIME, så jeg håber at få én inden næste bryg :-)
Vh
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Kofoed »

I går blev der brygget:

60 liter Klone Aurum
60 Liter Klone Mørk Guld

I dag:
60 Forårs Ale med hvede og hyldeblomst

Kofoed
Brugeravatar
Runenaldo
Indlæg: 1027
Tilmeldt: 8. jun 2011, 21:38
Geografisk sted: Skødstrup

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Runenaldo »

Kofoed skrev:I går blev der brygget:

60 liter Klone Aurum
60 Liter Klone Mørk Guld

I dag:
60 Forårs Ale med hvede og hyldeblomst

Kofoed
Gi den gas! :-O hehe

Min Aurum klon bliver brygget søndag om alt går vel.
Mvh.
Rune Hansen

"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Brugeravatar
Dan Jørgensen
Indlæg: 122
Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
Geografisk sted: 9541 Suldrup
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Dan Jørgensen »

I dag blev der brygget

25 l Dark Mild OG 1,039
25 l Limfjords Porter OG 1,086

Bryg og rengøring ca. 6,5 timer (ud af sengen 07.30 til morfar på sofaen kl. 14.00)
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Tichols
Indlæg: 208
Tilmeldt: 26. jun 2011, 19:11

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Tichols »

I dag har vi brygget
24l juleøl: med koriander, kanel, lakrids, sveskesaft, appelsinskal (Hallertau Mit og Perle humle)
24l mørk stout: en opsamlingsøl, bestående af 2011 specialmalt rester.. EBC'en er langt over 100, mørk øl til skovarbejderne :)
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
elkjr

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af elkjr »

Gammel historisk opskrift på Skotsk Lyng-Honning-porse Gruit og en mørk Braggot
elkjr
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Vi fik lavet to bryg i går på samme setup. Forskudt for hinanden således, at da første bryg var ved at humlekoge, var det næste i gang med at mæske. En 10 timers brygdag, som man godt kan mærke i kroppen...

120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.

Husets standardbryg, som altid skal være tilgængelig.
Og de står allerede nu og klukker lystigt derudaf.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Humlejægeren
Co-Admin
Indlæg: 1878
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Humlejægeren »

Borg skrev:
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Så er der også lige til et par dage hva ;-)
Brew Strong
Nikolaj
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Jorkim skrev:
Borg skrev:
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Så er der også lige til et par dage hva ;-)
Ja, man skulle jo nødig dehydrere...

Vi prøver at få oparbejdet et lager af de øl der skal være i huset, for at vi så kan få tid til at lege. I påsken en Kölsh, og kort tid derefter skal vi lave en Gasolin-klon :-))
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Truntebryg »

Jamen - en Oatmeal Stout blev kørt igennem i formiddags - 5t 45 m for lang tid uden sort øl - det efterspørges !!.... meget korn og malt uden enzymer, alligevel 92% så DMG kan bare det der.

Skal snart prøve noget nyt - FUGLSANG malt - efter databladene at dømme, sikkert lige så godt som DMG.
Brugeravatar
genbo
Indlæg: 163
Tilmeldt: 11. jun 2010, 08:41
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af genbo »

har lige sat en kölsch på fad og en double stout (gasolin) til gærring
bliver en dejlig forår med masser af brygnig :-)
Brugeravatar
Dan Jørgensen
Indlæg: 122
Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
Geografisk sted: 9541 Suldrup
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Dan Jørgensen »

Tobias efterspurgte min limfjords pofter.
Limfjords Porter klon.zip
(6.35 KiB) Downloadet 294 gange
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 32,56 l
Post Boil Volume: 27,56 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,082 SG
Estimated Color: 74,9 EBC
Estimated IBU: 38,9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 74,2 %
Boil Time: 75 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,80 kg Munich I (Weyermann) (14,0 EBC) Grain 1 40,0 %
3,80 kg Smoked Malt (Weyermann) (7,0 EBC) Grain 2 40,0 %
1,42 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 3 15,0 %
0,47 kg Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,0 EBC) Grain 4 5,0 %
40,00 g Northern Brewer [9,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 26,9 IBUs
40,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 12,0 IBUs
10,00 g Klar Urt (Boil 10,0 mins) Fining 7 -
10,00 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 8 -
5,00 g Servomyces Whitelabs (Boil 10,0 mins) Other 9 -
10,00 g Liquorice (Lakrids Engelsk) (Secondary 0 Spice 10 -
4,0 pkg American ale yeast (DCL Yeast #US-05) [2 Yeast 11 -
50,00 Items Bottle Caps (Bottling 0,5 mins) Other 12 -


Mash Schedule: Mæskeprogram
Total Grain Weight: 9,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Forsukring Add 29,50 l of water at 71,6 C 66,0 C 60 min
Udmæskning Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 10 min

Sparge: Fly sparge with 13,57 l water at 77,0 C

det er mit første forsøg og den er lavet ud fra de råvarer jeg havde på lager.
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
kvikky
Indlæg: 278
Tilmeldt: 4. sep 2010, 11:51
Geografisk sted: Ryaa, Aabybro

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af kvikky »

Har i dag brygget en tjekkisk inspireret pilsner med masser af Saaz humle.

Weekenden før blev der brygget en Smoatmeal Stout, som er en låst opskrift til brewbattle i Aalborg Håndbryggerlaug, og så blev der lavet en Wit med lidt alternative ingredienser, hvedemel havde erstattet umaltede hvedeflager og gæren var frysetørret bagegær.
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Nimbus39 »

Borg skrev:Vi fik lavet to bryg i går på samme setup. Forskudt for hinanden således, at da første bryg var ved at humlekoge, var det næste i gang med at mæske. En 10 timers brygdag, som man godt kan mærke i kroppen...

120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.

Husets standardbryg, som altid skal være tilgængelig.
Og de står allerede nu og klukker lystigt derudaf.
Hvordan du er i stand til at få tid til et arbejde med alt det øl du brygger er mig en gåde ;-)
(jeg undres også over hvem der drikker alt det øl...)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"