Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige flasket en klon af engelske Hop Back's Summer Lightning. En ale på kun pale ale malt og humlet til knap 40 IBU med Challenger og EKG...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har 3 bryg på programmet den første er 45L ISA som er på primær gærspand nu, den omstikkes d. 7/3. Sidst i næste uge går jeg igang med nr. 2 en Stout, og omkring d. 19/2 bliver det så til en Kölsch.
Jeg mangler bare en falskbund, det tror jeg ville kunne korte lidt af BREW TIME, så jeg håber at få én inden næste bryg :-)
Jeg mangler bare en falskbund, det tror jeg ville kunne korte lidt af BREW TIME, så jeg håber at få én inden næste bryg :-)
Vh
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Re: Hvad brygger i for tiden ?
I går blev der brygget:
60 liter Klone Aurum
60 Liter Klone Mørk Guld
I dag:
60 Forårs Ale med hvede og hyldeblomst
Kofoed
60 liter Klone Aurum
60 Liter Klone Mørk Guld
I dag:
60 Forårs Ale med hvede og hyldeblomst
Kofoed
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Gi den gas! :-O heheKofoed skrev:I går blev der brygget:
60 liter Klone Aurum
60 Liter Klone Mørk Guld
I dag:
60 Forårs Ale med hvede og hyldeblomst
Kofoed
Min Aurum klon bliver brygget søndag om alt går vel.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
I dag blev der brygget
25 l Dark Mild OG 1,039
25 l Limfjords Porter OG 1,086
Bryg og rengøring ca. 6,5 timer (ud af sengen 07.30 til morfar på sofaen kl. 14.00)
25 l Dark Mild OG 1,039
25 l Limfjords Porter OG 1,086
Bryg og rengøring ca. 6,5 timer (ud af sengen 07.30 til morfar på sofaen kl. 14.00)
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
I dag har vi brygget
24l juleøl: med koriander, kanel, lakrids, sveskesaft, appelsinskal (Hallertau Mit og Perle humle)
24l mørk stout: en opsamlingsøl, bestående af 2011 specialmalt rester.. EBC'en er langt over 100, mørk øl til skovarbejderne :)
24l juleøl: med koriander, kanel, lakrids, sveskesaft, appelsinskal (Hallertau Mit og Perle humle)
24l mørk stout: en opsamlingsøl, bestående af 2011 specialmalt rester.. EBC'en er langt over 100, mørk øl til skovarbejderne :)
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Gammel historisk opskrift på Skotsk Lyng-Honning-porse Gruit og en mørk Braggot
elkjr
elkjr
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Vi fik lavet to bryg i går på samme setup. Forskudt for hinanden således, at da første bryg var ved at humlekoge, var det næste i gang med at mæske. En 10 timers brygdag, som man godt kan mærke i kroppen...
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Husets standardbryg, som altid skal være tilgængelig.
Og de står allerede nu og klukker lystigt derudaf.
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Husets standardbryg, som altid skal være tilgængelig.
Og de står allerede nu og klukker lystigt derudaf.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Så er der også lige til et par dage hva ;-)Borg skrev:
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Ja, man skulle jo nødig dehydrere...Jorkim skrev:Så er der også lige til et par dage hva ;-)Borg skrev:
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Vi prøver at få oparbejdet et lager af de øl der skal være i huset, for at vi så kan få tid til at lege. I påsken en Kölsh, og kort tid derefter skal vi lave en Gasolin-klon :-))
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jamen - en Oatmeal Stout blev kørt igennem i formiddags - 5t 45 m for lang tid uden sort øl - det efterspørges !!.... meget korn og malt uden enzymer, alligevel 92% så DMG kan bare det der.
Skal snart prøve noget nyt - FUGLSANG malt - efter databladene at dømme, sikkert lige så godt som DMG.
Skal snart prøve noget nyt - FUGLSANG malt - efter databladene at dømme, sikkert lige så godt som DMG.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
har lige sat en kölsch på fad og en double stout (gasolin) til gærring
bliver en dejlig forår med masser af brygnig :-)
bliver en dejlig forår med masser af brygnig :-)
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Tobias efterspurgte min limfjords pofter.
--------------------------
Boil Size: 32,56 l
Post Boil Volume: 27,56 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,082 SG
Estimated Color: 74,9 EBC
Estimated IBU: 38,9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 74,2 %
Boil Time: 75 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,80 kg Munich I (Weyermann) (14,0 EBC) Grain 1 40,0 %
3,80 kg Smoked Malt (Weyermann) (7,0 EBC) Grain 2 40,0 %
1,42 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 3 15,0 %
0,47 kg Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,0 EBC) Grain 4 5,0 %
40,00 g Northern Brewer [9,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 26,9 IBUs
40,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 12,0 IBUs
10,00 g Klar Urt (Boil 10,0 mins) Fining 7 -
10,00 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 8 -
5,00 g Servomyces Whitelabs (Boil 10,0 mins) Other 9 -
10,00 g Liquorice (Lakrids Engelsk) (Secondary 0 Spice 10 -
4,0 pkg American ale yeast (DCL Yeast #US-05) [2 Yeast 11 -
50,00 Items Bottle Caps (Bottling 0,5 mins) Other 12 -
Mash Schedule: Mæskeprogram
Total Grain Weight: 9,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Forsukring Add 29,50 l of water at 71,6 C 66,0 C 60 min
Udmæskning Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 13,57 l water at 77,0 C
det er mit første forsøg og den er lavet ud fra de råvarer jeg havde på lager.
Recipe Specifications--------------------------
Boil Size: 32,56 l
Post Boil Volume: 27,56 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,082 SG
Estimated Color: 74,9 EBC
Estimated IBU: 38,9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 74,2 %
Boil Time: 75 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,80 kg Munich I (Weyermann) (14,0 EBC) Grain 1 40,0 %
3,80 kg Smoked Malt (Weyermann) (7,0 EBC) Grain 2 40,0 %
1,42 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 3 15,0 %
0,47 kg Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,0 EBC) Grain 4 5,0 %
40,00 g Northern Brewer [9,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 26,9 IBUs
40,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 12,0 IBUs
10,00 g Klar Urt (Boil 10,0 mins) Fining 7 -
10,00 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 8 -
5,00 g Servomyces Whitelabs (Boil 10,0 mins) Other 9 -
10,00 g Liquorice (Lakrids Engelsk) (Secondary 0 Spice 10 -
4,0 pkg American ale yeast (DCL Yeast #US-05) [2 Yeast 11 -
50,00 Items Bottle Caps (Bottling 0,5 mins) Other 12 -
Mash Schedule: Mæskeprogram
Total Grain Weight: 9,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Forsukring Add 29,50 l of water at 71,6 C 66,0 C 60 min
Udmæskning Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 13,57 l water at 77,0 C
det er mit første forsøg og den er lavet ud fra de råvarer jeg havde på lager.
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har i dag brygget en tjekkisk inspireret pilsner med masser af Saaz humle.
Weekenden før blev der brygget en Smoatmeal Stout, som er en låst opskrift til brewbattle i Aalborg Håndbryggerlaug, og så blev der lavet en Wit med lidt alternative ingredienser, hvedemel havde erstattet umaltede hvedeflager og gæren var frysetørret bagegær.
Weekenden før blev der brygget en Smoatmeal Stout, som er en låst opskrift til brewbattle i Aalborg Håndbryggerlaug, og så blev der lavet en Wit med lidt alternative ingredienser, hvedemel havde erstattet umaltede hvedeflager og gæren var frysetørret bagegær.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hvordan du er i stand til at få tid til et arbejde med alt det øl du brygger er mig en gåde ;-)Borg skrev:Vi fik lavet to bryg i går på samme setup. Forskudt for hinanden således, at da første bryg var ved at humlekoge, var det næste i gang med at mæske. En 10 timers brygdag, som man godt kan mærke i kroppen...
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Husets standardbryg, som altid skal være tilgængelig.
Og de står allerede nu og klukker lystigt derudaf.
(jeg undres også over hvem der drikker alt det øl...)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39