Side 29 af 104

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 2. mar 2012, 14:23
af skott
Har lige flasket en klon af engelske Hop Back's Summer Lightning. En ale på kun pale ale malt og humlet til knap 40 IBU med Challenger og EKG...

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 2. mar 2012, 18:35
af Runman
Jeg har 3 bryg på programmet den første er 45L ISA som er på primær gærspand nu, den omstikkes d. 7/3. Sidst i næste uge går jeg igang med nr. 2 en Stout, og omkring d. 19/2 bliver det så til en Kölsch.
Jeg mangler bare en falskbund, det tror jeg ville kunne korte lidt af BREW TIME, så jeg håber at få én inden næste bryg :-)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 2. mar 2012, 20:52
af Kofoed
I går blev der brygget:

60 liter Klone Aurum
60 Liter Klone Mørk Guld

I dag:
60 Forårs Ale med hvede og hyldeblomst

Kofoed

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 2. mar 2012, 20:55
af Runenaldo
Kofoed skrev:I går blev der brygget:

60 liter Klone Aurum
60 Liter Klone Mørk Guld

I dag:
60 Forårs Ale med hvede og hyldeblomst

Kofoed
Gi den gas! :-O hehe

Min Aurum klon bliver brygget søndag om alt går vel.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 10. mar 2012, 18:02
af Dan Jørgensen
I dag blev der brygget

25 l Dark Mild OG 1,039
25 l Limfjords Porter OG 1,086

Bryg og rengøring ca. 6,5 timer (ud af sengen 07.30 til morfar på sofaen kl. 14.00)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 10. mar 2012, 20:57
af Tichols
I dag har vi brygget
24l juleøl: med koriander, kanel, lakrids, sveskesaft, appelsinskal (Hallertau Mit og Perle humle)
24l mørk stout: en opsamlingsøl, bestående af 2011 specialmalt rester.. EBC'en er langt over 100, mørk øl til skovarbejderne :)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 10. mar 2012, 22:06
af elkjr
Gammel historisk opskrift på Skotsk Lyng-Honning-porse Gruit og en mørk Braggot
elkjr

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 11. mar 2012, 11:51
af Borg
Vi fik lavet to bryg i går på samme setup. Forskudt for hinanden således, at da første bryg var ved at humlekoge, var det næste i gang med at mæske. En 10 timers brygdag, som man godt kan mærke i kroppen...

120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.

Husets standardbryg, som altid skal være tilgængelig.
Og de står allerede nu og klukker lystigt derudaf.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 11. mar 2012, 11:58
af Humlejægeren
Borg skrev:
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Så er der også lige til et par dage hva ;-)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 11. mar 2012, 12:01
af Borg
Jorkim skrev:
Borg skrev:
120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.
Så er der også lige til et par dage hva ;-)
Ja, man skulle jo nødig dehydrere...

Vi prøver at få oparbejdet et lager af de øl der skal være i huset, for at vi så kan få tid til at lege. I påsken en Kölsh, og kort tid derefter skal vi lave en Gasolin-klon :-))

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 11. mar 2012, 13:51
af Truntebryg
Jamen - en Oatmeal Stout blev kørt igennem i formiddags - 5t 45 m for lang tid uden sort øl - det efterspørges !!.... meget korn og malt uden enzymer, alligevel 92% så DMG kan bare det der.

Skal snart prøve noget nyt - FUGLSANG malt - efter databladene at dømme, sikkert lige så godt som DMG.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 11. mar 2012, 14:17
af genbo
har lige sat en kölsch på fad og en double stout (gasolin) til gærring
bliver en dejlig forår med masser af brygnig :-)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 11. mar 2012, 17:28
af Dan Jørgensen
Tobias efterspurgte min limfjords pofter.
Limfjords Porter klon.zip
(6.35 KiB) Downloadet 295 gange
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 32,56 l
Post Boil Volume: 27,56 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,082 SG
Estimated Color: 74,9 EBC
Estimated IBU: 38,9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 74,2 %
Boil Time: 75 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,80 kg Munich I (Weyermann) (14,0 EBC) Grain 1 40,0 %
3,80 kg Smoked Malt (Weyermann) (7,0 EBC) Grain 2 40,0 %
1,42 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 3 15,0 %
0,47 kg Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,0 EBC) Grain 4 5,0 %
40,00 g Northern Brewer [9,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 26,9 IBUs
40,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 12,0 IBUs
10,00 g Klar Urt (Boil 10,0 mins) Fining 7 -
10,00 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 8 -
5,00 g Servomyces Whitelabs (Boil 10,0 mins) Other 9 -
10,00 g Liquorice (Lakrids Engelsk) (Secondary 0 Spice 10 -
4,0 pkg American ale yeast (DCL Yeast #US-05) [2 Yeast 11 -
50,00 Items Bottle Caps (Bottling 0,5 mins) Other 12 -


Mash Schedule: Mæskeprogram
Total Grain Weight: 9,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Forsukring Add 29,50 l of water at 71,6 C 66,0 C 60 min
Udmæskning Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 10 min

Sparge: Fly sparge with 13,57 l water at 77,0 C

det er mit første forsøg og den er lavet ud fra de råvarer jeg havde på lager.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 11. mar 2012, 18:33
af kvikky
Har i dag brygget en tjekkisk inspireret pilsner med masser af Saaz humle.

Weekenden før blev der brygget en Smoatmeal Stout, som er en låst opskrift til brewbattle i Aalborg Håndbryggerlaug, og så blev der lavet en Wit med lidt alternative ingredienser, hvedemel havde erstattet umaltede hvedeflager og gæren var frysetørret bagegær.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

: 11. mar 2012, 23:11
af Nimbus39
Borg skrev:Vi fik lavet to bryg i går på samme setup. Forskudt for hinanden således, at da første bryg var ved at humlekoge, var det næste i gang med at mæske. En 10 timers brygdag, som man godt kan mærke i kroppen...

120 liter Pale Ale og
120 liter Brown Ale.

Husets standardbryg, som altid skal være tilgængelig.
Og de står allerede nu og klukker lystigt derudaf.
Hvordan du er i stand til at få tid til et arbejde med alt det øl du brygger er mig en gåde ;-)
(jeg undres også over hvem der drikker alt det øl...)