Side 4 af 7

Re: valg af pumpe

: 22. feb 2010, 15:49
af jakobø
hvis det skal være fødevare godkendt og varme bestandigt skal du nok regne med at af med lidt penge uanset hvad du vælger ellers kig på den på ebay.de der er snakket om tidligere i tråden

Re: valg af pumpe

: 22. feb 2010, 22:59
af Borg
Jeg er enig med Jakob.

En pumpe der er fødevaregodkendt er et must. Du kan godt vælge en der ikke kan klare mere end mæsketemperatur, men lad så være med at bruge den ved højere temperatur.

At købe en "havebasinpumpe" til en boremaskine er en mulighed, men jeg tvivler på at den er fødevaregodkendt, og kan sikkert ikke klare temperaturer højere end 40 grader.

Som Jakob siger koster en fornuftig pumpe lidt penge, men så har du til gengæld også en der fungerer, og som du bliver glad for. Køber du den for billig, er der risiko for, at den får en kort levetid, og så er de penge spildt. Den kan også give dig bøvl under brygningen.

Re: valg af pumpe

: 23. feb 2010, 00:52
af Pilsner
hmm

ok jeg tager det gode rådet til mig havde ellers regnet med.....

jeg må springe pumpen over denne gang så

men så er det pumpe der skal opgraderes til næste gang!

(man kan jo altid forsøge at lave en slange pumpe selv jo)

Re: valg af pumpe

: 23. feb 2010, 08:20
af Mr. P
Pilsner skrev:(man kan jo altid forsøge at lave en slange pumpe selv jo)
Måske var det en mulighed at købe en billig slangepumpe og så skifte slangen ud med en, der er fødevaregodkendt?

Re: valg af pumpe

: 23. feb 2010, 10:46
af Lunabryg
Kan man få billige slangepumper og hvor ?

Re: valg af pumpe

: 25. feb 2010, 18:52
af Pilsner

Re: valg af pumpe

: 25. feb 2010, 19:03
af Morten L
Pilsner skrev:kan man bruge denne her
http://www.akvarieforretningen.dk/produ ... roduct=576
Jeg tror ikke den er fødevaregodkendt.

Re: valg af pumpe

: 25. feb 2010, 19:09
af Pilsner
nej men jeg har søgt over alt jeg kan ikke finde en butik der sælger pumper der er fødevare godkendte ud over de der malt pusherne

pumperne må jog også gærne være til at betale med "menneske" penge

hvad for nogle pumper bruger i andre vil gærne have mærke og model

Re: valg af pumpe

: 26. feb 2010, 09:35
af jakobø
hvad er der i vejen med den der er snakket om her i tråden fra ebay?

Re: valg af pumpe

: 26. feb 2010, 22:28
af Pilsner
At en koster 781 kr ex fragt der er lidt for meget syntes jeg

Re: valg af pumpe

: 26. feb 2010, 22:44
af jakobø
fair nok jeg syntes faktisk det er billigt for en fødevaregodkendt pumpe der tåler 100 grader

Re: valg af pumpe

: 8. mar 2010, 12:04
af Glenn H.
Pilsner skrev:At en koster 781 kr ex fragt der er lidt for meget syntes jeg
Der er jeg altså enig med Jacob.
En fødevaregodkendt pumpe ved de forskellige maltpusher i DK koster ca. 750 kr. og så skal du have en strømforsyning til der koster ca. 350 kr. og så er de godkendt til +85 grader.

Den pumpe vi snakker om her i tråden er en rigtig god pumpe, jeg er i hvetfald glad for min, det virker bare, både til mæskning og til køling, det giver et rigtgt godt flow med 8l/t. i min grudekedel.

Re: valg af pumpe

: 8. mar 2010, 16:05
af Pilsner
8L i timen!!?
er det ikke meget lidt?
man bliver da aldrig færdig med at eftergyde i den hastighed

satte lige en ny rekord i at brygge den anden dag 3½ time
det hele gik vildt godt

Re: valg af pumpe

: 8. mar 2010, 17:50
af Borg
Pilsner skrev:8L i timen!!?
er det ikke meget lidt?
man bliver da aldrig færdig med at eftergyde i den hastighed

satte lige en ny rekord i at brygge den anden dag 3½ time
det hele gik vildt godt
Jeg synes også det er et meget lavt flow. Pumpen kan klare meget mere, så det er vel et spørgsmål om, hvor hurtigt man vil gøre det.
Omvendt kan det også gå for hurtigt! Lautering/sparging må meget gerne tage 45-60 minutter, da den hastighed er med til at få vasket alt sukkeret ud af masken. Går det hurtigere, er der stor risiko for at du nedsætter din effektivitet. 60 minutter svarer til at have et flow på ca. ½ liter i minuttet ved en 25 liters batch. Jeg brygger 50 liter ad gangen, og har dermed et flow på 1 liter i minuttet. Samme flow bruger jeg når jeg recirkulerer.

3½ time til et bryg? 60 min til mæskning, 60 min til lautering/sparging og 60 minutter til kogning. Så er der en halv time til opvarmning af vand/urt, rengøring og desinficering før og efter, nedkøling, tappe på gærtanke, ilte urten. Eller hvordan hænger det sammen?

Re: valg af pumpe

: 8. mar 2010, 18:53
af Pilsner
ja 60 min mæskning, 60 min kogning og ca 30- 45 min til lautering/spargning og så er der ca 45 min til resten altså køling af urt og alt det der
disinficering af gærspand gør jeg under kogning og har en effektivitet på 82%

det tid man venter kan man jo lige så godt gøre rent i (og drikke en øl DET SKAL MAN)

man behøver jo ikke desinficere så meget under selve bryg processen mæske kar(elgryde)og koge kar(gruekedel) det er bare skyllet efter med vand inden man går i gang og så gøre rent med "Sæbe" eller hvad man nu bruger efter. Det er jo først efter kogningen det er kritisk

vi er også 2 personer til det