Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige sat 50 liter kölsch til gæring.
Den første af 3 planlagte med forskellig malt/humle profiler.
Den første af 3 planlagte med forskellig malt/humle profiler.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
-
- Indlæg: 630
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige tappet 23 liter coopers ipa på mine første flasker, jeg har envidere sat en hambleton lager supreme til gæring (22 liter)
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige benyttet fridagen og det gode vejr til at stå inde og brygge en single hop Pale ale med Galaxy-humle. Den har jeg ikke prøvet før, så det bliver spændende.
VH
Søren
VH
Søren
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Galaxy er knagme lækker!søreno skrev:Har lige benyttet fridagen og det gode vejr til at stå inde og brygge en single hop Pale ale med Galaxy-humle. Den har jeg ikke prøvet før, så det bliver spændende.
VH
Søren
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Skal i gang med et spændende bryg i morgen, har lige udvidet mit mæske setup som er en køletaske med kobbermanifold fra 36 liter til 70 liter.
Brygget i morgen bliver to bryg på samme malt, i alt 12,6 kg, som gerne skulle blive til 20 liter Imperial Stout OG 1.109 samt 19 liter Engelsk Dark Ale på OG 1,033.
VH
Lars
Brygget i morgen bliver to bryg på samme malt, i alt 12,6 kg, som gerne skulle blive til 20 liter Imperial Stout OG 1.109 samt 19 liter Engelsk Dark Ale på OG 1,033.
VH
Lars
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige brygget 32 liter Engelsk Barleywine OG 1,104 & 77 IBU
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Bryggede Denny Conns Rye Ipa i dag, og jeg skal da nok lige love for at jeg lærte, hvad studk mash er. Ved ikke, om det var rugen, som gjorde det, eller hvad det var. Der er under 25% rugmalt i, så jeg kan ikke forstå, hvis det er derfor.
VH
Søren
VH
Søren
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
- Geografisk sted: Odense
Sv: Hvad brygger i for tiden ?
21 liter Great Divide yeti klon..og noget der minder om 27 liter Drakes 1500 pale
Sendt fra min PMS Intolereable S med Tapatalk
Sendt fra min PMS Intolereable S med Tapatalk
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Bryggede 120 liter Kölsh i går med min svigersøn og en af hans venner, samt tre håndbryggere fra Livskvalitetens Bryghus fra Sdr. Felding. Opskriften er tidligere omtalt herinde: http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... =15#p37167" onclick="window.open(this.href);return false;, og kan findes på min hjemmeside: http://www.borgsbryghus.dk/brewlog.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Det er så førstegang jeg anvender vådgær, nemlig en Kölsh WLP029 fra White Labs. To rør opformeret i en 4 liters starter med olivenolie tilsat. Jeg kunne ikke nå at få min omrører til at virke, så jeg besluttede mig for at anvende olivenolie i starteren i stedet...
Det er samtidig mit første forsøg på at have en temperaturkontrolleret gæring ved 18 grader af så stort et bryg. Jeg måler temperaturen i et dykrør ned midt i gærtanken, og opsamler samtidig temperaturen med en datalogger.
Spændende at se, hvordan det kommer til at gå.
Det er så førstegang jeg anvender vådgær, nemlig en Kölsh WLP029 fra White Labs. To rør opformeret i en 4 liters starter med olivenolie tilsat. Jeg kunne ikke nå at få min omrører til at virke, så jeg besluttede mig for at anvende olivenolie i starteren i stedet...
Det er samtidig mit første forsøg på at have en temperaturkontrolleret gæring ved 18 grader af så stort et bryg. Jeg måler temperaturen i et dykrør ned midt i gærtanken, og opsamler samtidig temperaturen med en datalogger.
Spændende at se, hvordan det kommer til at gå.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hej Borg,Borg skrev:Bryggede 120 liter Kölsh i går med min svigersøn og en af hans venner, samt tre håndbryggere fra Livskvalitetens Bryghus fra Sdr. Felding. Opskriften er tidligere omtalt herinde: http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... =15#p37167" onclick="window.open(this.href);return false;, og kan findes på min hjemmeside: http://www.borgsbryghus.dk/brewlog.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Det er så førstegang jeg anvender vådgær, nemlig en Kölsh WLP029 fra White Labs. To rør opformeret i en 4 liters starter med olivenolie tilsat. Jeg kunne ikke nå at få min omrører til at virke, så jeg besluttede mig for at anvende olivenolie i starteren i stedet...
Det er samtidig mit første forsøg på at have en temperaturkontrolleret gæring ved 18 grader af så stort et bryg. Jeg måler temperaturen i et dykrør ned midt i gærtanken, og opsamler samtidig temperaturen med en datalogger.
Spændende at se, hvordan det kommer til at gå.
Jeg er meget interesseret i at høre hvordan du kontrollere temperaturen? Har du en kølekappe omkring din 120L gærtank eller hvordan gør du?
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hvis du lover ikke at få mavekrampe af grin, så vil jeg godt fortælle det.DanGJensen skrev:Jeg er meget interesseret i at høre hvordan du kontrollere temperaturen? Har du en kølekappe omkring din 120L gærtank eller hvordan gør du?
Jeg bor på en nedlagt ejendom, som jeg har renoveret, og i den forbindelse udskiftet alle indendørs døre. Jeg brygger i nogle udhuse, og denne gæring foregår også derude. Da udendørstemperaturen i øjeblikket er under 18 grader (desværre for påskeferien), skal jeg kun spekulere i temperaturhævning, ikke -sænkning.
Mit simple gæringskammer består bare af fire aflagte indendørs døre skruet sammen med et låg og en bund. Et firkantet rum, hvor min 120 liters gæringstank med konsol kan være i. En UT100/200 til et tænde og slukke for en lille 220 V elektrisk olieradiator, som ligger inde i konsollen under gæringstanken. Ikke det helt sofistikerede, men over de seneste fire dage har jeg testet temperaturen, og det er lykkes mig at holde temperaturen indenfor 1,2 grader omkring de 18 grader. Altså ned til 17,4 og op til 18,6. Og det selv om der har været nætter med nattefrost.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Det lyder sku spædende, men ja det virker så kun indtil at vi rammer nogle gode plus grader igen :P Min fader og jeg er igang med at høre på nogle priser på noget køle anlæg både til Køling af de 2x 120L gærtanke og til at køre igennem vores varm veksler, når vi køler urten ned. Køleanlægget køre så med noget kølevæske af en art, det burde også være mere effektiv at køle urten ned med. Køle mester påstår at vi kan spare en fandens masse vand på det og få en mere effektiv nedkøling(hurtig)Borg skrev: Hvis du lover ikke at få mavekrampe af grin, så vil jeg godt fortælle det.
Jeg bor på en nedlagt ejendom, som jeg har renoveret, og i den forbindelse udskiftet alle indendørs døre. Jeg brygger i nogle udhuse, og denne gæring foregår også derude. Da udendørstemperaturen i øjeblikket er under 18 grader (desværre for påskeferien), skal jeg kun spekulere i temperaturhævning, ikke -sænkning.
Mit simple gæringskammer består bare af fire aflagte indendørs døre skruet sammen med et låg og en bund. Et firkantet rum, hvor min 120 liters gæringstank med konsol kan være i. En UT100/200 til et tænde og slukke for en lille 220 V elektrisk olieradiator, som ligger inde i konsollen under gæringstanken. Ikke det helt sofistikerede, men over de seneste fire dage har jeg testet temperaturen, og det er lykkes mig at holde temperaturen indenfor 1,2 grader omkring de 18 grader. Altså ned til 17,4 og op til 18,6. Og det selv om der har været nætter med nattefrost.
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hej Erik !Borg skrev:Bryggede 120 liter Kölsh i går ...
Det er samtidig mit første forsøg på at have en temperaturkontrolleret gæring ved 18 grader af så stort et bryg. Jeg måler temperaturen i et dykrør ned midt i gærtanken, og opsamler samtidig temperaturen med en datalogger.
Spændende at se, hvordan det kommer til at gå.
Logger du også temp uden for din urt / i gærskab ?
Blot for at se hvor højt du kommer op i skab i forhold til inde i urt.
Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Det kunne jeg godt tænke mig at høre noget mere om, når I når længere.DanGJensen skrev:Det lyder sku spædende, men ja det virker så kun indtil at vi rammer nogle gode plus grader igen :P Min fader og jeg er igang med at høre på nogle priser på noget køle anlæg både til Køling af de 2x 120L gærtanke og til at køre igennem vores varm veksler, når vi køler urten ned. Køleanlægget køre så med noget kølevæske af en art, det burde også være mere effektiv at køle urten ned med. Køle mester påstår at vi kan spare en fandens masse vand på det og få en mere effektiv nedkøling(hurtig)
Jeg går nemlig og tænker på at bygge et isoleret rum eller to, og have noget køleaggregat på det. Også at kunne bruge det til lager, i stedet for tre frysere og to køleskabe...
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har desværre kun én datalogger, og den tager temperaturen midt i urten. Men det kunne være interessant at vide.Boje skrev:Logger du også temp uden for din urt / i gærskab ?
Blot for at se hvor højt du kommer op i skab i forhold til inde i urt.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;