Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 25. mar 2012, 15:18
Har lige sat 50 liter kölsch til gæring.
Den første af 3 planlagte med forskellig malt/humle profiler.
Den første af 3 planlagte med forskellig malt/humle profiler.
Galaxy er knagme lækker!søreno skrev:Har lige benyttet fridagen og det gode vejr til at stå inde og brygge en single hop Pale ale med Galaxy-humle. Den har jeg ikke prøvet før, så det bliver spændende.
VH
Søren
Hej Borg,Borg skrev:Bryggede 120 liter Kölsh i går med min svigersøn og en af hans venner, samt tre håndbryggere fra Livskvalitetens Bryghus fra Sdr. Felding. Opskriften er tidligere omtalt herinde: http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... =15#p37167" onclick="window.open(this.href);return false;, og kan findes på min hjemmeside: http://www.borgsbryghus.dk/brewlog.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Det er så førstegang jeg anvender vådgær, nemlig en Kölsh WLP029 fra White Labs. To rør opformeret i en 4 liters starter med olivenolie tilsat. Jeg kunne ikke nå at få min omrører til at virke, så jeg besluttede mig for at anvende olivenolie i starteren i stedet...
Det er samtidig mit første forsøg på at have en temperaturkontrolleret gæring ved 18 grader af så stort et bryg. Jeg måler temperaturen i et dykrør ned midt i gærtanken, og opsamler samtidig temperaturen med en datalogger.
Spændende at se, hvordan det kommer til at gå.
Hvis du lover ikke at få mavekrampe af grin, så vil jeg godt fortælle det.DanGJensen skrev:Jeg er meget interesseret i at høre hvordan du kontrollere temperaturen? Har du en kølekappe omkring din 120L gærtank eller hvordan gør du?
Det lyder sku spædende, men ja det virker så kun indtil at vi rammer nogle gode plus grader igen :P Min fader og jeg er igang med at høre på nogle priser på noget køle anlæg både til Køling af de 2x 120L gærtanke og til at køre igennem vores varm veksler, når vi køler urten ned. Køleanlægget køre så med noget kølevæske af en art, det burde også være mere effektiv at køle urten ned med. Køle mester påstår at vi kan spare en fandens masse vand på det og få en mere effektiv nedkøling(hurtig)Borg skrev: Hvis du lover ikke at få mavekrampe af grin, så vil jeg godt fortælle det.
Jeg bor på en nedlagt ejendom, som jeg har renoveret, og i den forbindelse udskiftet alle indendørs døre. Jeg brygger i nogle udhuse, og denne gæring foregår også derude. Da udendørstemperaturen i øjeblikket er under 18 grader (desværre for påskeferien), skal jeg kun spekulere i temperaturhævning, ikke -sænkning.
Mit simple gæringskammer består bare af fire aflagte indendørs døre skruet sammen med et låg og en bund. Et firkantet rum, hvor min 120 liters gæringstank med konsol kan være i. En UT100/200 til et tænde og slukke for en lille 220 V elektrisk olieradiator, som ligger inde i konsollen under gæringstanken. Ikke det helt sofistikerede, men over de seneste fire dage har jeg testet temperaturen, og det er lykkes mig at holde temperaturen indenfor 1,2 grader omkring de 18 grader. Altså ned til 17,4 og op til 18,6. Og det selv om der har været nætter med nattefrost.
Hej Erik !Borg skrev:Bryggede 120 liter Kölsh i går ...
Det er samtidig mit første forsøg på at have en temperaturkontrolleret gæring ved 18 grader af så stort et bryg. Jeg måler temperaturen i et dykrør ned midt i gærtanken, og opsamler samtidig temperaturen med en datalogger.
Spændende at se, hvordan det kommer til at gå.
Det kunne jeg godt tænke mig at høre noget mere om, når I når længere.DanGJensen skrev:Det lyder sku spædende, men ja det virker så kun indtil at vi rammer nogle gode plus grader igen :P Min fader og jeg er igang med at høre på nogle priser på noget køle anlæg både til Køling af de 2x 120L gærtanke og til at køre igennem vores varm veksler, når vi køler urten ned. Køleanlægget køre så med noget kølevæske af en art, det burde også være mere effektiv at køle urten ned med. Køle mester påstår at vi kan spare en fandens masse vand på det og få en mere effektiv nedkøling(hurtig)
Jeg har desværre kun én datalogger, og den tager temperaturen midt i urten. Men det kunne være interessant at vide.Boje skrev:Logger du også temp uden for din urt / i gærskab ?
Blot for at se hvor højt du kommer op i skab i forhold til inde i urt.