Side 5 af 104
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 11. jan 2010, 22:52
af Borg
Tak for tippet om Cider, Christian og Jacob. Det lyder jo let, og er noget jeg vil prøve.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 13. jan 2010, 14:46
af jakobø
jeg har idag brygget brown ale. nu er det ganske vist termostaten i min elgryde skal dø.
jule øllen står stadig på gærtank. men skal tappes i løbet af den næste uge. mon den når at blive klar til jul?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 13. jan 2010, 15:19
af janriis
jakobø skrev:jeg har idag brygget brown ale. nu er det ganske vist termostaten i min elgryde skal dø.
jule øllen står stadig på gærtank. men skal tappes i løbet af den næste uge. mon den når at blive klar til jul?
Er ret sikker på at juleøllen når at bliver klar til jul. Problemet er nok snarere om der er noget tilbage :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 13. jan 2010, 15:24
af jakobø
mon ikke der er noget tilbage, jeg har stadig noget af de 13 liter fra 2006
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 19. jan 2010, 09:32
af jakobø
så er er der brygget farmehouse ale.
En øl brygget de samme metoder som på mange gårde i gamle dage. mæskning imens humlen koger, sparge/tilsætning af humle suppen, tilsætning af rigeligt brunt sukker, nedkøling og gæring.
desværre er remedierne ikke autentiske, jeg har desværre ikke lige nogen store egetræs kar, rughalm og brænde fyrede gruekedler. men jeg har faktisk prøvet at brygge med det.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 21. jan 2010, 11:59
af Christian Ernstsen
Christian Ernstsen skrev:
Jeg skal nok lægge filmen ud et sted snarest; men lige nu "pjækker" jeg faktisk fra arbejdet ved at skrive herinde fremfor at arbejde på det dokument, jeg har lovet at have færdig til i morgen! :-)
Hermed videoen (hvis upload virker!)
Edit: nope, den var for stor, sorry!
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 23. jan 2010, 13:44
af BeerMan
Christian Ernstsen skrev:Christian Ernstsen skrev:
Jeg skal nok lægge filmen ud et sted snarest; men lige nu "pjækker" jeg faktisk fra arbejdet ved at skrive herinde fremfor at arbejde på det dokument, jeg har lovet at have færdig til i morgen! :-)
Hermed videoen (hvis upload virker!)
Edit: nope, den var for stor, sorry!
Youtube er din ven:)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 23. jan 2010, 15:46
af Christian Ernstsen
Oho, en ny ven, tak for tippet! (det plejer at være Google, der er min ven, men jeg er blevet lidt skeptisk overfor dem efterhånden).
http://www.youtube.com/watch?v=OhCy_pkE08Q
Filmen er af moderat dårlig kvalitet, det var vores _meget_ gamle kamera, men man kan godt skelne "gærmonstre", der mosler rundt! :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 29. mar 2010, 08:47
af Morten L
Tlunau skrev:På lørdag skal jeg brygge ca. 20-22L lys stærk belgisk ale med humleinspiration fra denne artikel på MrMalty
http://www.mrmalty.com/late_hopping.htm The Secret to Big Hop Aroma and Flavor
Jeg har de sidste 10 og 5 min tænkt mig at tilsætte 30g af både amarillo og cascade, dvs 60g af 2 omgange. Dette burde ifølge artiklen give meget stor aroma og en mere rund bitterhed, bliver sjovt at teste
Hvordan gik det med denne?
Jeg vil snart brygge lidt belgisk inspireret i påsken og synes artiklen lyder spændende.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 29. mar 2010, 17:47
af Meløse Bryghus
Der står i dette øjeblik en mæsk i bryggerset som gern skulle blive til 25 liter Märzen/Oktoberfestbier :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 29. mar 2010, 20:17
af Boje
På første gæring har jeg en bock: skal omtikkes torsdag.
På anden gæring en tjekkisk inspireret pils ( min første og så på blødt vand) Skal flaskes torsdag.
Hilsen Bo
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 29. mar 2010, 21:36
af Erfurt
Har lige flasket en Imperial Stout på 9.2 %.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 29. mar 2010, 23:22
af Christiansj
Hejsa.
Istedet for at starte en ny tråd sprøger jeg bare her. Har brygget min første pale ale, med ca. 10% cara-hell (og ca. 5% hvedemalt) resten pale malt. Men synes den smager utroligt meget af karamel, noget jeg ikke lige synes er vildt delikat. Vil dog gerne have lidt mere fylde som karamelmalt giver. Nogle der har erfaring med karamelmalt der ikke smager så meget af karamel, eller kan jeg bruget noget helt tredje?
Mvh. Christian
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 30. mar 2010, 00:08
af jrm
Mindre karamelmalt, højere mæsktemperatur?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
: 30. mar 2010, 09:41
af Christian Ernstsen
En belgisk Wit på 2. fermentering, og en IPA står og modner på flaske og cornelius. Samt et par cidere, der skal modne i månedsvis før de bliver rigtig gode (eller eksplodere i flaskerne!)