Side 1 af 2

Lakridsstout

: 20. aug 2015, 15:01
af klein
Hejsa.
Jeg er ved at brygge en stout, hvor jeg gerne ville have en undertone af lakris i.
Jeg har nu købt granuleret rålakrids men er nu blevet i tvivl om doseringen.

Er der nogle som har erfaring med hvir meget der skal bruges til 25l stout.
Den skal ikke smage volsomt af lakrids men man skal lige kunne ane det i eftersmagen.
Er det 10g, 25g, 50g ?
Jeg kunne selvfølgelig bare brygge 5 bryg med hver sin dosering men det kunne være rart med et rimeligt udgangspunkt.

Jeg har dårlig erfaring med stjerneanis i juleøl [PERSEVERING FACE].

Mvh. Martin

Re: Lakridsstout

: 20. aug 2015, 15:32
af fjorgensen
Jeg bruger revet/knust lakridsrod i min porter, 50-70 gram til 25 ltr. giver en fin undertone.
Kommer den i humlesok samtidig med første humle og koger med 1 times tid.

Re: Lakridsstout

: 20. aug 2015, 17:50
af Nimbus39
Seneste Imp. Stout jeg lavede brugte jeg 4gram/liter og den smager af lakrids, så du skal nok under det.
Det var lakridspulver fra MaltBazaren jeg brugte:
https://www.maltbazaren.dk/shop/engelsk ... 1197p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Om granuleret giver mindre smag end stødt ved jeg ikke...

Re: Lakridsstout

: 20. aug 2015, 17:53
af Goldenhammer
Hvis det er en stout med masser af ristet malt/byg, så ville jeg bruge 2 gram engelsk lakrids per liter.

Re: Lakridsstout

: 20. aug 2015, 17:54
af fusse
I min er der 2g pr L - men det er en god kvalitet af lakrids..... opløst ind tilsat ved 10 min før kølingen...

Re: Lakridsstout

: 20. aug 2015, 20:11
af klein
Jeg har købt 50g rålakridspulver fra Bülow -- "Vores rå lakridspulver er lavet af rålakrids fra persiske lakridsrødder, som er dampet, presset og granuleret. En mild og intens lakridssmag med et sprødt og knasende bid. "
Mon det er for meget at tilsætte det hele til 25l?
Mvh.Martin

Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk

Re: Lakridsstout

: 20. aug 2015, 20:49
af Borg
Jeg har lavet en lakridsstout for nogle måneder siden med 1 g lakridspulver pr liter. Det kan stort set ikke smages.
Har lavet et notat til mig selv om, at der skal 1,5 gram pr liter i den næste.
Måske er 2 gram pr liter den rette mængde.
Husk dog på, at lakrids ikke er det samme som lakrids. Altså at det er stor forskel på det enkelte produkt.

Re: Lakridsstout

: 20. aug 2015, 21:09
af Goldenhammer
klein skrev:Jeg har købt 50g rålakridspulver fra Bülow -- "Vores rå lakridspulver er lavet af rålakrids fra persiske lakridsrødder, som er dampet, presset og granuleret. En mild og intens lakridssmag med et sprødt og knasende bid. "
Mon det er for meget at tilsætte det hele til 25l?
Mvh.Martin

Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Det kan jeg ikke forestille mig.

Re: Lakridsstout

: 23. aug 2015, 19:29
af klein
Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.

Nu må jeg vente i spænding på resultatet.

Re: Lakridsstout

: 24. aug 2015, 09:37
af Holger
Brugte på et tidspunkt, noget Bel claro flydende lakrids, mener det var 2-3 gram til en fustage. Det gav nogle gode undertoner af lakrids.

Re: Lakridsstout

: 24. aug 2015, 15:56
af birch-nielsen
klein skrev:Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.

Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Jeps, men vi andre venter jo også, så vend endelig tilbage ;-)

Re: Lakridsstout

: 26. aug 2015, 21:02
af stormgaarden
klein skrev:Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.

Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Hej

Hvordan blev resultat med din lakridsstout?

Hilsen
KÅre

Re: Lakridsstout

: 27. aug 2015, 04:31
af klein
Hej KÅre.

Den står stadig ig småbobler i gærspanden.
Den bliver først tappet i næste uge.
Mvh.Martin

Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk

Re: Lakridsstout

: 27. aug 2015, 04:44
af StevenN
føgler

Re: Lakridsstout

: 27. aug 2015, 09:15
af stormgaarden
klein skrev:Hej KÅre.

Den står stadig ig småbobler i gærspanden.
Den bliver først tappet i næste uge.
Mvh.Martin

Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Hej Martin

Havde lige håbet du måske smagte lidt på det da du stak det om :o)

Har selv en 50g dåse med det der rålakrids granulant stående, men vil mene der skal lidt mere til ved 50L, så jeg har også købt et par 60g poser sød rålakrids pulver fra Karlsens, spørgsmålet om det hele skal i eller blot den ene pose...

Hilsen Kåre