Side 1 af 1

krydderier

: 6. sep 2015, 08:50
af Weedman
Jer er ved at lave en opskrift på en mørk belgisk juleøl, og vil gerne tilsætte stjerneanis og sød appelsinskal. Det er første gang, hvor jeg skal bruge krydderier i øl.
Opskriften er til 60 liter, og krydderierne skal være en note i øllet.
Hvor meget tror I, der skal bruges?

Re: krydderier

: 6. sep 2015, 11:22
af denner
tillader mig lige at "høre" med.

Re: krydderier

: 6. sep 2015, 13:35
af kujensen
Hej

Til min julebryg, som er en 7.0 % stærk belgisk ale, bruger jeg 10 g stjerneanis i 15 min, og 25 g sød appelsinskal i 10 min. Det er tonet ned på en fint niveau når vi kommer til december. Jeg brygger den normalt i slutningen af september. Min batch størrelse er på 50 L.

MVH

Klaus

Re: krydderier

: 6. sep 2015, 13:58
af Broder Jacob
Hej Dennis, Klaus o.a.
Der er en del om det her i forum.
Jeg hentede en fin omtale på et tidspunkt, den vedhæfter jeg.

PS!
Har selv gang i den tredie af slagsen :-)