"lav" alkohol stor smag
: 27. apr 2016, 12:24
jeg har i år haft reglen at mit øl ikke må være over ca 5% i styrke, men har ikke fået brygget så meget og nu vil jeg vente til efter sommer med at brygge igen sådan rigtigt for alvor.
jeg har dog nogle opskrifter jeg gerne vil prøve af snart, men de er så et godt stykke over de her magiske fem procent, tænkte så på, og har fundet en enkelt artikel BYO great tastes great less alcohol, omkring nogen har erfaringer i at skalaer en "big beer" ned til en lavere alkohol procent?
har fundet en opskrift som jeg tænker jeg vil brygge først som den er og derefter i barneudgaven, hvor jeg har fuldt rådet om at skrue lidt op for procenten af specialmaltene og så give den lidt mere på varmen.
Far - Søn
82% pilsner 73%
5% chocolade 7%
5% roasted barley 7%
3% cara munich 1 5%
3% pale chocolate 5%
3% special B 5%
1107 OG 1044
1026 FG 1011
10.6% ABV 4,3%
76 ibu 30
0,71 bu:gu 0,68
den lille vil jeg mæske ved 67grader og den store ved 65 tænker jeg.
af gær vil jeg bruge WLP001 ved ca 20 grader
virker det vanvittigt?
andre erfaringer med at brygge alkohol"svagt", tanker og råd modtages gerne
jeg har dog nogle opskrifter jeg gerne vil prøve af snart, men de er så et godt stykke over de her magiske fem procent, tænkte så på, og har fundet en enkelt artikel BYO great tastes great less alcohol, omkring nogen har erfaringer i at skalaer en "big beer" ned til en lavere alkohol procent?
har fundet en opskrift som jeg tænker jeg vil brygge først som den er og derefter i barneudgaven, hvor jeg har fuldt rådet om at skrue lidt op for procenten af specialmaltene og så give den lidt mere på varmen.
Far - Søn
82% pilsner 73%
5% chocolade 7%
5% roasted barley 7%
3% cara munich 1 5%
3% pale chocolate 5%
3% special B 5%
1107 OG 1044
1026 FG 1011
10.6% ABV 4,3%
76 ibu 30
0,71 bu:gu 0,68
den lille vil jeg mæske ved 67grader og den store ved 65 tænker jeg.
af gær vil jeg bruge WLP001 ved ca 20 grader
virker det vanvittigt?
andre erfaringer med at brygge alkohol"svagt", tanker og råd modtages gerne