Side 1 af 1

Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 00:06
af CarstenM
Jeg prøver at forstå en humleopskrift på tysk, men forstår ikke helt følgende :
30g Cascade Pellets 5.5%α 0min Kochen (6 IBU, 11%)
30g Citra Pellets 12%α 0min Kochen (13 IBU, 25%)
30g Amarillo Pellets 9.5%α 0min Kochen (10 IBU, 19%)
Hvorfor har de 3 humletyper ikke kogetid?, kunne være en tastefejl men der er nævt 2 andre i opskriften først der en længere kogetid.
30g Citra Pellets 12%α 0 Tage Stopfen
Jeg har fattet at "stopfen" betyder tørhumle, men der er ikke angivet nogen tid!?.

Håber nogen vil hjælpe mig lidt på vej videre.

Re: Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 00:12
af Dalmoseosebryg
Noget mere af opskriften ville være en hjælp og også hvilken øl, men mon ikke der står en samlet kogetid og nul er at du skal tilsætte efter nul minutter af kogetiden, bare et gæt

Re: Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 00:48
af Vangsgaard
Måske de tilsættes når nedkøling påbegyndes, hvis det er nedenstående opskrift kunne det give mening.

Tørhumlen må næsten være en fejl, medmindre det skal læses som at man tilsætter det under gæringens dag 0

https://brauerei.mueggelland.de/rezept- ... s/684.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 07:23
af CarstenM
Vangsgaard skrev:Måske de tilsættes når nedkøling påbegyndes, hvis det er nedenstående opskrift kunne det give mening.

Tørhumlen må næsten være en fejl, medmindre det skal læses som at man tilsætter det under gæringens dag 0

https://brauerei.mueggelland.de/rezept- ... s/684.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeps, det er den opskrift.

Ja, jeg havde også en mistanke om at det var humle der skulle tilsættes ved flameout. Ok, det prøver jeg.

Kigger man de andre opskrifter på siden bruges tallet til at fortælle antal dage, hvilket også er logisk. Men hvorfor er den med og hvorfor 0?

Re: Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 07:24
af CarstenM
Dalmoseosebryg skrev:Noget mere af opskriften ville være en hjælp og også hvilken øl, men mon ikke der står en samlet kogetid og nul er at du skal tilsætte efter nul minutter af kogetiden, bare et gæt
Rezept "Atlantik-Ale (Clonversuch)" (Amerikanisches Pale Ale)

Ausschlagmenge: 50l
Stammwürze: 14.7°P
Alkohol: 6.4%vol
Bittere: 53IBU
Farbe: 8EBC

Schüttung:
9500g Pilsner Malz (79%)
2000g Weizenmalz hell (17%)
500g Karamellmalz Pils (4%)

Zusätze:
11.5g Milchsäure 80% (0min Nachguss)

Wasser:
Hauptguss: 48l
Nachguss: 21.3l

Maische:
12000g Schüttung Einmaischen in 48 Liter Wasser mit 60°C ergibt 58°C. 1 Minuten Rast.
Aufheizen auf 62°C. 60 Minuten Rast.
Aufheizen auf 72°C. 20 Minuten Rast.
Aufheizen auf 78°C. 10 Minuten Rast.
Abmaischen wenn Jodnormal

Hopfen:
30g Perle Pellets 6.5%α 80min Kochen (10 IBU, 19%)
50g Hallertauer Tradition Pellets 5.5%α 80min Kochen (14 IBU, 26%)
30g Cascade Pellets 5.5%α 0min Kochen (6 IBU, 11%)
30g Citra Pellets 12%α 0min Kochen (13 IBU, 25%)
30g Amarillo Pellets 9.5%α 0min Kochen (10 IBU, 19%)
30g Citra Pellets 12%α 0 Tage Stopfen

Hefe:
Gozdawa Pure Ale Yeast 7, Gärung bei 24°C

Re: Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 08:16
af Redlich
Som jeg læser den skal tingene i således:

0min Nachguss -> sammen med spargewater
0 min kochen -> efter 0 minutters kogning
80 min kochen -> efter 80 minutters kogning
0 tage stopfen -> efter 0 dages gæring (der står dog ikke hvor længe)

/Michael

Re: Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 08:49
af søreno
CarstenM skrev:
Dalmoseosebryg skrev:Noget mere af opskriften ville være en hjælp og også hvilken øl, men mon ikke der står en samlet kogetid og nul er at du skal tilsætte efter nul minutter af kogetiden, bare et gæt
Rezept "Atlantik-Ale (Clonversuch)" (Amerikanisches Pale Ale)

Ausschlagmenge: 50l
Stammwürze: 14.7°P
Alkohol: 6.4%vol
Bittere: 53IBU
Farbe: 8EBC

Schüttung:
9500g Pilsner Malz (79%)
2000g Weizenmalz hell (17%)
500g Karamellmalz Pils (4%)

Zusätze:
11.5g Milchsäure 80% (0min Nachguss)

Wasser:
Hauptguss: 48l
Nachguss: 21.3l

Maische:
12000g Schüttung Einmaischen in 48 Liter Wasser mit 60°C ergibt 58°C. 1 Minuten Rast.
Aufheizen auf 62°C. 60 Minuten Rast.
Aufheizen auf 72°C. 20 Minuten Rast.
Aufheizen auf 78°C. 10 Minuten Rast.
Abmaischen wenn Jodnormal

Hopfen:
30g Perle Pellets 6.5%α 80min Kochen (10 IBU, 19%)
50g Hallertauer Tradition Pellets 5.5%α 80min Kochen (14 IBU, 26%)
30g Cascade Pellets 5.5%α 0min Kochen (6 IBU, 11%)
30g Citra Pellets 12%α 0min Kochen (13 IBU, 25%)
30g Amarillo Pellets 9.5%α 0min Kochen (10 IBU, 19%)
30g Citra Pellets 12%α 0 Tage Stopfen

Hefe:
Gozdawa Pure Ale Yeast 7, Gärung bei 24°C
Mæsk i 21,3 liter vand.
11,5 g mælkesyre i mæskningen.
Følg mæskeskemaet. Mæsk ud (hæv til 76 grader), nå en jodtest viser, at al stivelse er omdannet (I praksis kan du springe det over - med moderne malt er konverteringen sket efter det mæskeskema).

Perle og tradition koger i 80 minutter. Resten af humlen (minus tørhumle) kommes i, når man slukker kogningen. Der må være en pause der mellem kogeslut og nedkøling for at give de ibu-bidrag opskriften skriver. Mit bud er 20 minutter, men det står ikke. Samlet kogetid kan jeg heller ikke finde, men 80 minutter er et godt bud.

Jeg tror, redlich har ret i, at 0 dage tørhumle betyder at de kommes i samtidig med gæren, men det kan også bare være en fejl. Det almindelige er at putte den i når gæringen er ved at stoppe, men man kan gøre begge dele. Eksperimenter viser, at det ikke giver helt samme smag.
Bare lad tørhumlen ligge 3-5 dage eller sådan.

VH
Søren

Re: Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 10:16
af Borg
Helt enig med Sørens tolkning.

Re: Forstå opskrift

: 2. aug 2016, 10:33
af CarstenM
Tak for alle jeres input!

Jeg prøver at oversætte den, strikke den samme med hjælp fra beercalc og så får jeg lavet et test bryg. Har heldigvis 4 flasker at det originale og sammenligne med. :)