Partial mash - virkelig så nemt?
: 23. aug 2016, 15:43
hejsa!
jeg har brygget mine første 2 bryg - semi grain, En IPA samt en Brown Ale. 2 nemme øl at starte ud med:)
Men jeg ved også at jeg på et tidspunkt snart, vil kaste mig også lidt nyt. Jeg har inde på denne skønne side læst om "partial mash"- og som jeg forstår det ville man kunne lave en øl på denne metode ved "blot" at fylde kværnet malt i en maltsæk, og sætte på den vandet ved en given temperatur og i en given periode, og på den måde forbedre øllets smag? Eller er det helt forkert forstået? Og ville jeg så skulle tilsætte mindre maltekstrakt nu hvor jeg jo allerede har "kogt" noget af malten ud selv?
Håber nogen har mod på at hjælpe mig :)
Vh Anders Knudsen - Helsingør
jeg har brygget mine første 2 bryg - semi grain, En IPA samt en Brown Ale. 2 nemme øl at starte ud med:)
Men jeg ved også at jeg på et tidspunkt snart, vil kaste mig også lidt nyt. Jeg har inde på denne skønne side læst om "partial mash"- og som jeg forstår det ville man kunne lave en øl på denne metode ved "blot" at fylde kværnet malt i en maltsæk, og sætte på den vandet ved en given temperatur og i en given periode, og på den måde forbedre øllets smag? Eller er det helt forkert forstået? Og ville jeg så skulle tilsætte mindre maltekstrakt nu hvor jeg jo allerede har "kogt" noget af malten ud selv?
Håber nogen har mod på at hjælpe mig :)
Vh Anders Knudsen - Helsingør