Hej,
En kollega gav mig en udfordring, som jeg vil høre om i kan hjælpe med. Han drikker ikke øl normalt, men helt vild med Ceres hvidtøl/ En sød juleøl.
Hvad jeg kan læse, så skal man bruge en god mørk & karamel malt også stoppe gæring tidligt. Men hvordan stopper man en gæring tidligt? Mindre gær?
Yderlig hvad kan i anbefale, man kan bruge en så'en opskrift, for at den bliver sød?
Evt. opskrift forslag.
En sød hvidtøl
Redaktør: Co-Admin
Re: En sød hvidtøl
Mæske ved en højere temperatur.
Gæren skal nok gære det ned, så længe der er sukker den kan gnaske i sig, men ved en højere mæske temperatur, så bliver flere af sukkerstofferne uforgærbare.
Gæren skal nok gære det ned, så længe der er sukker den kan gnaske i sig, men ved en højere mæske temperatur, så bliver flere af sukkerstofferne uforgærbare.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Re: En sød hvidtøl
eventuelt tilsæt mindre basismalt, har lavet en øl på:
54% Cara Red
21% Brown malt
11% Cye malt
8% Chocolate
3% Roasted barley
3% Cara Crystal
den er gæret ned til 1027 fra 1052 (48%) så det er ca 3.3% har ikke smagt på den endnu, da den lige skulle have en tilsætning af træ, kakao nibs, vanilje, kaffe og chili.
den er mæsket ved 66grader i en time
54% Cara Red
21% Brown malt
11% Cye malt
8% Chocolate
3% Roasted barley
3% Cara Crystal
den er gæret ned til 1027 fra 1052 (48%) så det er ca 3.3% har ikke smagt på den endnu, da den lige skulle have en tilsætning af træ, kakao nibs, vanilje, kaffe og chili.
den er mæsket ved 66grader i en time
Hilsen Frederik Fornitz
Re: En sød hvidtøl
Hvorfor havde jeg ikke tænkt over det? :)kbh36 skrev:Mæske ved en højere temperatur....
.
Takker