Hej forum.
Jeg skal til at brygge en IMP IPA i morgen, jeg har leget lidt med brun vandbehandling og er kommet frem til det jeg tror er en passende profil og har styr på hvormeget der skal tilsættes.
Der skal lidt syre i mæskevandet, der står i brun'n at syre skal tilsættes koldt vand.
Hvad med diverse salte og gips hvornår skal det tilsættes? koldt eller varmt?
Og før eller efter syre?
Søren
Sent from my iPad using Tapatalk
Tilsætninger til RO vand.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Tilsætninger til RO vand.
Jeg bruger 32L til hvert bryg.
4kg malt = 12L mæskevand + 20L sparge - så jeg blander simpelthen det hele i en 33L spand før bryg.
For mange bryg siden - delte jeg det også op i 2 portioner og afmålte meget nøjagtig salte til hver - men det orker jeg ikke idag, og jeg syntes ikke jeg kan smage nogen forskel ☺
Det kunne jo selvfølgelig være sjovt at prøve igen.
Jeg blander det hele koldt.
4kg malt = 12L mæskevand + 20L sparge - så jeg blander simpelthen det hele i en 33L spand før bryg.
For mange bryg siden - delte jeg det også op i 2 portioner og afmålte meget nøjagtig salte til hver - men det orker jeg ikke idag, og jeg syntes ikke jeg kan smage nogen forskel ☺
Det kunne jo selvfølgelig være sjovt at prøve igen.
Jeg blander det hele koldt.
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Tilsætninger til RO vand.
Jeg har en 30 liters dunk, fylder den 2/3 med RO vand og postevand for resten og så der lige til en bryg