Side 1 af 1
Sous Vide og BIAB
: 22. nov 2017, 17:42
af kubbur
Er der nogen som bruger sous vide til at holde mæsketemperatur stabil ved BIAB bryg?
( fx som den her
https://www.skousen.dk/koekkenudstyr/ma ... sous-vide/" onclick="window.open(this.href);return false;)
Og hvis i bruger det, kan varme elementerne holde til at ligge i den sukker som kommer ved mæskning?
Re: Sous Vide og BIAB
: 22. nov 2017, 17:55
af Mikle
Har aldrig prøvet at brygge øl med min sousvide men er tæmemæig sikker på den ikke holder til det. Især ikke en så billig model som den du viser.
Ville ikke en gang prøve det.
Sousevide er kun til vand og intet andet.
Re: Sous Vide og BIAB
: 22. nov 2017, 22:29
af MSJ
Jeg har kun lavet 5liter urt til brug i en gærstarter, med min Anova stav. Det virker fint og Anova skulle understøtte denne brug. Se her:
https://anovaculinary.com/brewing-beer- ... anova-one/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Sous Vide og BIAB
: 23. nov 2017, 11:20
af kbaggen
Brug din ovn........sæt den på 60 grader!
Start med at indstil mæske temperatur i gryden over "bålet" derefter i ovn i 90 min, evt. ud-mæsk igen på komfur ved 75´C!
Re: Sous Vide og BIAB
: 23. nov 2017, 19:38
af kubbur
Tak for jeres svar. Jeg har nemlig kigget en del på nettet og det ser ud til mange i USA bruger nemlig Anova til BIAB. Ville bare høre om nogen havde erfaringer med om den bliver slidt hurtigere op af at ligge i mæsken.
Men jeg giver nok en melding med erfaring hvis jeg kaster mig ud i det :)
Re: Sous Vide og BIAB
: 23. nov 2017, 20:01
af Mikle
Men ja hvis det “kun” koster en anova så kan jeg godt forstå du prøver;)
Min sousvide koster 7k så mere derfor jeg ikke turde kaste mig ud i at prøve det af;) men vend gerne tilbage når du har afprøvet det
Re: Sous Vide og BIAB
: 24. nov 2017, 07:17
af Morgiane
Jeg har brugt min Anova til et Herms setup.
Kombinerede en gryde, min gamle chiller og Anova og pumpede urten gennem chilleren. Fungerede fint, kunne holde temp meget præcist. Dog med den kommentarer, at jeg måtte sætte gryden på et varmelegme på lavt blus da Anovaen tog meget lang tid om at varme op. Er dog gået tilbage til en isoleret gryde til at mæske i. Alt det grej blev lidt for bøvlet og den isolerede gryde falder kun ca 1C, hvilket ikke gør noget for kvaliteten.
Sent from my iPhone using Tapatalk