Side 1 af 1
gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 19. feb 2018, 21:30
af Photografen
Er der nogen der bruger dette:
Vinfilter AJ til hævert
Vinfilter AJ 2000 til øl
eller har erfaringer med det....her tænker jeg på om det kan fjerne bundfalds-gæren i flaskerne??
(begge "vinfilter produkter" er set hos Byrgforretningen - tilbehør - rengøring og filtering - filtering)
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 05:57
af grøntoft
Dine link er helt døde, og det hjælper ikke at kopiere dem.
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 07:12
af Lambæk
En hævert hjælper lidt på det.
På den måde undgår du at forstyrre bundfaldet i gærspanden så vidt som muligt.
Og så vil jeg nok anbefale dig at prøve at "cold-crashe" dit øl.
Men hvis du vil undgå det nævneværdige bundfald, så vil jeg råde dig til at anskaffe dig en "Beer-Gun".
Beer-Gun-løsningen er dog ret dyr.
Sendt fra min SM-G935F med Tapatalk
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 08:17
af Freund
Det er min erfaring, at snulder og gærrester reduceres af længere tid i gærspand.
Jeg giver det min. 2 uger, men 3 skader ikke.
Jeg gør desuden som Lambæk foreslår, og sætter (i denne kolde tid) øllet på terrassen aftenen inden tapning, så pakker urenheder mm. sig sammen.
Det har den skønne sideeffekt at gæren jeg høster er rigtig kompakt.
Jeg skal lave noget bedre til sommer, da det ikke altid er sæson for udekøling, fx en kummefryser med STC 1000 og en 100W glødepære.
God flaskning
Hilsen
Freund
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 17:29
af Knet
Hej Photografen,
Nu skriver du ikke hvordan du karbonerer din øl. Men gærrester i bunden af flaskerne er jo en naturlig konsekvens af sukkerkarbonering på flaske?
Hvis du tvangskarbonerer på fad kan det undgås ved at overføre den karbonerede øl til flaske med en beer gun, modtryksfylder eller lignende.
Uanset hvad, så vil coldcrash klare øllet. Men den efterfølgende udskilning kommer du ikke uden om, hvis du sukkerkarbonerer efterfølgende.
Vh Kenneth
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 19:29
af Photografen
Hej Kenneth
Det jeg søger var en måde at undgå Bundgær ved sukkerkarbonering. Troede (håbede) at et filter kunne klare den "lille" sag, Men der troede jeg hvis forkert :-(
Skal jeg forstå det således at eneste måde at komme dette til livs, er ved at købe en beergun og en flaske Co2 og fylde øllen på således? Ved du hvor man køber Co2 der kan genopfyldes eller lad mig spørge anderledes er Co2 - Co2?
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 20:00
af Knet
Jeg kender ikke til andre måder at undgå bundfald på.
Jeg har selv købt modtryksfylder og har netop købt CO2 regulator og 6 kg CO2, for at kunne flaske med ønsket rumfang co2, minimal iltning af øl og uden bundfald. Endvidere har jeg købt en taphane med condensator, dom kan sluttes direkte på fad på en disconnect. Derved er så småt sneget et “fadøls anlæg” ind ad bagdøren, til festbrug. Ambitionen er dog fortsat at flaske, for diversitet i udvalg.
Det er lidt pebret med CO2 dom opstart. 800 i pant for flaske 425 for indhold. Alternativet er en sodastream og en adapter hertil, da sodastream gevindet er specielt. Sodastream er billigt, men kun på den korte bane. Her får du dog 425 gram dog for 99 kr. Og der er 200 kr. I pant.
Flere herinde henter CO2 i Tyskland. Men det er ikke alle forhandlere der vil genfylde disse. Og de der bruger dem, har som oftest en stor flaske, som de selv tapper fra. Det gør jeg ikke. Det er 60 bar tryk.... men der fås adaptere til det, og der er youtube videoer hvor fremgangsmåden ses. Det er et hint. Ikke en anbefaling...
Jeg har selv købt CO2 i “fødevarekvalitet” og går altså “den sikre vej”. Det fås hos mange brygbutikker, og dadølsbutikker, men skal afhentes. Som jeg har læst mig til er CO2 der bruges til svejsning dog det samme, men de renser ikke flasken ved påfyldning. Men så igen: blot hvad jeg har læst....
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 20:05
af Knet
Altså: du skal bruge CO2 på flaske, CO2 regulator, keg til tvangskarbonering, beergun eller modtryksfylder, slanger, og diverse fittings, slange og disconnects.
Det er ikke nok med CO2 og beergun :-)
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 20:52
af Photografen
Ok...Hvad er den totale startpris.....altså bare "et slav på tasken"
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 21:42
af Knet
Jeg gav:
1225 for 6 kg CO2
695 for hiwi regulator med 2 udgange.
694 for 5 gal keg
500 for rustfri modtryksfylder
3-400 for slanger og fittings.
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 21:54
af Photografen
Nå altså godt i gang for 2500,00 og med 6 liter Co2 er der da vist også til nogle flasker
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 20. feb 2018, 22:30
af kbh36
Og skal du bruge Kegs, så er der en der har 30 stk til salg i Køb/salg delen af forum.
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 21. feb 2018, 19:09
af Truntebryg
Altså - hvis du kun går efter flaskeøl uden bundfald, så ville jeg da købe en cornelius fustage.
Afkort dykrøret med ca 1 cm, og så efterkarboner i den med sukker som du plejer. Derefter på køl i 14 dage og du kan nu tappe direkte på flaske.
En tyskerflaske på 500g CO2 koster 200,- og den tømmer mindst 4 fustager. En reduktionsventil kan anskaffes for under 300,- en bedre brugt koster nok det samme.
Jeg er stadig lidt uforstående over for nervøsiteten for at genopfylde flaskerne. De fitings er jo beregnet til det tryk, så det er ikke anderledes end at skrue en reduktionsventil på en flaske. Brug briller og tykke hansker - så går det ikke galt. Hvis ikke du bryder dig om det, så lad være !!
6 kg fødevare flaskerne er dyre - ja, men de kan jo også byttes i Dagrofa butikker landet over (550,- kr) så det er jo nemt.
CO2 er CO2 - og fødevare flasken er kun ren fra fødslen af, tror ikke de bliver renset ved fyldning ☺
Re: gær i bunden af flaskerne :-( kan man...
: 22. feb 2018, 10:55
af Benjamin
Da jeg startede med at bryge, syntes jeg det varspændende at lave øl uden bundfald, nu har jeg lært at elske bundfald, som liv i levende øl?