Side 1 af 1

Brug af demineraliseret vand

: 25. apr 2018, 11:07
af esbenbjerre
Har nogle af jer erfaring med at bruge demineraliseret vand til justering af brygvand?
Jeg taler om de der 10 liters dunke fra f.eks. Borup der kan købes i Silvan osv.
Jeg tænker umiddelbart at det burde være OK da det jo er rent vand, men at man måske bør koge det en gang for at sterilisere det også.
Nogle for/imod?

Re: Brug af demineraliseret vand

: 25. apr 2018, 12:42
af Freund
Hej Esben
Jeg er ikke sikker på at Borup har tænkt deres demineraliserede vand som konsum.
Det er tænkt til strygejern og damprensere.
Hvad siger databladet, og hvad siger Borup hvis du spørger dem?

Jeg har set billige RO anlæg på nettet, måske det var en bedre løsning?

Hilsen
Freund

Re: Brug af demineraliseret vand

: 25. apr 2018, 13:10
af Broder Jacob
Jeg har et RO-anlæg. Det står nu til 450 kr. som kan klare 10.000 liter pr. filter.
Det er fra http://rent-postevand.dk/shop/Omvendt-o ... smoseanleg" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeg bruger det konsekvent når jeg forbereder bryg og kender min vandprofil, sat ind i Brun-water regneark.

Det hele kan findes omtalt herinde af andre gode folk.

Re: Brug af demineraliseret vand

: 26. apr 2018, 09:32
af Thor
Demineraliseret vand er vel "bare" vand hvor mineraler og salte er fjernet.
For nogle år siden læste jeg et sted at man anbefaler det til kaffebrygning,så maskinen ikke kalker til.
Så uden at ville kloge mig for meget : Hvis det kan bruges til kaffe kan det vel også bruges til øl..??

Re: Brug af demineraliseret vand

: 26. apr 2018, 14:36
af Brygfar
MiniZoo sælger RO-vand