"Min Egen Abbey Ale" - gæring stoppet
: 11. nov 2018, 17:39
Hej alle øl elskere
Vi har et par beer kits bag os og vil gerne "et niveau op " om man så kan sige. Vi har trawlet lidt (meget)" rundt på jeres fine forum, for at få svar på hvorfor vores første forsøg med en semi grain bryg - kit er ved at kuldsejle, Meget er vi blevet klogere på men mangler stadig svar på flg:.
vi er ved at brygge "Min Egen Abbey Ale" fra vinøl hobby. Vi har fulgt fremgangsmåde slavisk og er et pt i flg situation:
Der er mæsket ved 65 grader tidsintervaller og temp. er overholdt
Bryg har stået til gæring ved 20 grader om dagen med et natligt fald til aldrig under 16 grader C.
Bryg er på 20 L
Oeschlevægt på brygdag d. 24/10: 1071 (alle v. 20 grader)
Oeschlevægt d. 3/11 : 1030
Oeschlevægt d. 5/11: 1027
Oeschlevægt d. 9/11: 1027
Gæringstid i beholder er angivet til 2 uger. og slut Ov angivet til ml. 1012 og 1017
Gær ( 11g DCL S-33) blev startet op med gærstarter og var fint aktiv, der blev dog ret hurtigt stille i gærfælden og ud fra målinger at dømme er gæringen standset. Øllet har haft kraftig skumdannelse og lugt og smag har været at forvente - fint ,men indtil nu på den ret søde side.
Skal vi skride til eftergæring på flaske, Ov til trods , eller skal vi tilsætte mere gær? i beholder for at få ov længere ned?
Vi er jo ganske grønne stadig og er lidt bange for overcarbonering i flasken hvis der flaskes nu men har vi grund til det?
De bedste hilsner
Steven og Sofie
Vi har et par beer kits bag os og vil gerne "et niveau op " om man så kan sige. Vi har trawlet lidt (meget)" rundt på jeres fine forum, for at få svar på hvorfor vores første forsøg med en semi grain bryg - kit er ved at kuldsejle, Meget er vi blevet klogere på men mangler stadig svar på flg:.
vi er ved at brygge "Min Egen Abbey Ale" fra vinøl hobby. Vi har fulgt fremgangsmåde slavisk og er et pt i flg situation:
Der er mæsket ved 65 grader tidsintervaller og temp. er overholdt
Bryg har stået til gæring ved 20 grader om dagen med et natligt fald til aldrig under 16 grader C.
Bryg er på 20 L
Oeschlevægt på brygdag d. 24/10: 1071 (alle v. 20 grader)
Oeschlevægt d. 3/11 : 1030
Oeschlevægt d. 5/11: 1027
Oeschlevægt d. 9/11: 1027
Gæringstid i beholder er angivet til 2 uger. og slut Ov angivet til ml. 1012 og 1017
Gær ( 11g DCL S-33) blev startet op med gærstarter og var fint aktiv, der blev dog ret hurtigt stille i gærfælden og ud fra målinger at dømme er gæringen standset. Øllet har haft kraftig skumdannelse og lugt og smag har været at forvente - fint ,men indtil nu på den ret søde side.
Skal vi skride til eftergæring på flaske, Ov til trods , eller skal vi tilsætte mere gær? i beholder for at få ov længere ned?
Vi er jo ganske grønne stadig og er lidt bange for overcarbonering i flasken hvis der flaskes nu men har vi grund til det?
De bedste hilsner
Steven og Sofie