Side 1 af 1
Genbrug af gær
: 18. dec 2007, 14:00
af tipo75
Hej
Jeg har brug for et godt råd ang. det at genbruge gær fra et tidligere bryg.
Jeg og et par medbryggere har lige brygget vores første øl (en IPA som vi bryggede all-grain) og nu er spørgsmålet om vi kan genbruge gæren fra dette bryg?
Hvad er der evt. af ulemper og fordele ved at genbruge?
Håber det giver mening og jeg ser frem til at høre fra alle jer erfarne bryggere.
Martin
: 18. dec 2007, 14:10
af jakobø
jeg genbruger ofte min gær, det er dog som oftest sekundær gæren jeg genbuger, da der jo er en del trub i primær gæren.
det har den fordel at hvis jeg brygger kort efter jeg har tappet så har jeg en potent gær jeg ved der virker. og giver som regel en bedre gæring.
: 18. dec 2007, 15:26
af tipo75
Perfekt - tak for dit svar.
MEN jeg er ikke helt med på hvad der er primær og sekundær gær? Kan du også hjælpe mig med det?
Martin
: 18. dec 2007, 16:04
af jakobø
gæren er den samme! det er bare et sprøgsmål om man tager den når man stikker om eller når man tapper, på henholdsvis primær gæring eller sekundær gæring.
: 18. dec 2007, 20:53
af Arnen
Hej
Hvodan opbevarer man gæren bedst?
Du bruger den måske med det samme?
Er der nogen der har erfaringer med at fryse gæren for at kunne opbevare den længe?
Jacob
: 18. dec 2007, 21:13
af jakobø
jeg stiller det i køleskabet i små marmelade glas, og når det så er bundfældet og har sat sig i flasken koger jeg noget vand og køler det ned og skifter vædsken i glasset. det plejer at gå fint
jeg har overvejet at forsøge mig med frysning, men har ikke fået fat i nogen passende rør endnu.
: 19. dec 2007, 05:10
af mas
Hej,
her er et udemærket link om genbrug af gær:
http://www.haandbryg.dk/gaerhoest.html
Mvh
Thomas