Gæring ved for høj temperatur ?
: 4. maj 2019, 12:41
Halløj
Mit første bryg har nu stået i brygspanden i 14 dage, men temperaturen i mit brygge-skab har ligget omkring 25° og det var nede og bluppe i vandlåsen en gang i minuttet allerede efter 8-9 dage. Jeg tænker at omstikke brygget i dag, så bundfaldet i spanden kan blive sorteret fra ... og så lade det stå i en god uges tid til før jeg flasker det.
Opskriften siger gæring ved 19-20°... hvad er konsekvensen af den lidt for høje temperatur? Mere bitter smag? Kan jeg påvirke processen / er der noget jeg skal være opmærksom på?
... ud over at jeg formentlig køber et brugt køleskab et sted, så jeg kan stille brygspanden derind og styre temperaturen bedre... jeg er allerede igang med fancy planer om en blæser og en lille elradiator til at holde temperaturen oppe når det er nødvendigt og køle ned når man synes dét er en god ide. Men indtil videre - er brygget på vej til at blive ødelagt?
Mit første bryg har nu stået i brygspanden i 14 dage, men temperaturen i mit brygge-skab har ligget omkring 25° og det var nede og bluppe i vandlåsen en gang i minuttet allerede efter 8-9 dage. Jeg tænker at omstikke brygget i dag, så bundfaldet i spanden kan blive sorteret fra ... og så lade det stå i en god uges tid til før jeg flasker det.
Opskriften siger gæring ved 19-20°... hvad er konsekvensen af den lidt for høje temperatur? Mere bitter smag? Kan jeg påvirke processen / er der noget jeg skal være opmærksom på?
... ud over at jeg formentlig køber et brugt køleskab et sted, så jeg kan stille brygspanden derind og styre temperaturen bedre... jeg er allerede igang med fancy planer om en blæser og en lille elradiator til at holde temperaturen oppe når det er nødvendigt og køle ned når man synes dét er en god ide. Men indtil videre - er brygget på vej til at blive ødelagt?