Erfaringer med no-sparge brewing?
: 14. sep 2020, 10:03
Hej med jer
Jeg har læst lidt op på "no sparge" brygning. Men der står relativt lidt om det på nettet. Lidt om at metoden er god til lav-OG øl, og at man skal bruge cirka 33 % mere malt (fordi effektiviteten er lavere).
Men jeg kan både læse at det skulle give mere krop til øllen, men også nogle der siger mindre krop.
Er der nogle der har nogle generelle erfaringer med no-sparge brewing? Hvor meget faldt jeres effektivitet? Og hvordan blev øllen?
Jeg skal brygge en session IPA, som jeg vil have til at lande omkring 4-4,5 ABV. Og den bliver "hopstand" humlet, hvilket jeg heller ikke har prøvet før... Så erfaringer med det modtages også gerne :)
Vh. Christian
Jeg har læst lidt op på "no sparge" brygning. Men der står relativt lidt om det på nettet. Lidt om at metoden er god til lav-OG øl, og at man skal bruge cirka 33 % mere malt (fordi effektiviteten er lavere).
Men jeg kan både læse at det skulle give mere krop til øllen, men også nogle der siger mindre krop.
Er der nogle der har nogle generelle erfaringer med no-sparge brewing? Hvor meget faldt jeres effektivitet? Og hvordan blev øllen?
Jeg skal brygge en session IPA, som jeg vil have til at lande omkring 4-4,5 ABV. Og den bliver "hopstand" humlet, hvilket jeg heller ikke har prøvet før... Så erfaringer med det modtages også gerne :)
Vh. Christian