Diacetyl rest spørgsmål
: 25. feb 2021, 08:16
Hej derude,
Jeg har pt mit første forsøg på en lager øl i gang. Det er en tjekkist pilsner og den gærer stille og roligt derudaf ved 11C (gæringen følges vha Tilt i Brewfather). Som det anbefales, har jeg tænkt mig at afslutte gæringen med et diacetyl rest. Jeg er dog blevet lidt i tvivl om det rent praktiske omkring dette.
1) Hvornår udføres diacetyl rest: når FG er nået eller et par point over?
2) Jeg gærer ved 11C. Ved diacetyl rest, sættes temperaturen så direkte op til 19C eller hæves den langsomt?
Jeg håber at kunne få lidt input fra mere erfarne lager bryggere.
Tak
VH
Jens
Jeg har pt mit første forsøg på en lager øl i gang. Det er en tjekkist pilsner og den gærer stille og roligt derudaf ved 11C (gæringen følges vha Tilt i Brewfather). Som det anbefales, har jeg tænkt mig at afslutte gæringen med et diacetyl rest. Jeg er dog blevet lidt i tvivl om det rent praktiske omkring dette.
1) Hvornår udføres diacetyl rest: når FG er nået eller et par point over?
2) Jeg gærer ved 11C. Ved diacetyl rest, sættes temperaturen så direkte op til 19C eller hæves den langsomt?
Jeg håber at kunne få lidt input fra mere erfarne lager bryggere.
Tak
VH
Jens