Side 1 af 1

Humle pellets - dobbeltbund og si stopper til

: 6. okt 2021, 21:04
af Jørge H
Efter en pause med ølbryggeriet på et par år, har jeg fundet udstyret frem igen. Udstyret er ikke så avanceret En Bielmeier elgryde med en ekstra løs dypkoger og løs sibund (perforeret rustfri stålplade). Om aftapningshanen i bunden af gryden er en 30 cm lang si. Jeg benytter 30 liter plastikspande til gæring,
Til den ene af mine bryg benyttede jeg humle pellets - og oplevede at både sibund og filter omkring aftapningshanen stoppede flere gange. Humlen kom jeg, som jeg plejer i gazetube med knude i begge ender.
Er mit udstyr ikke egnet til humle pellets, så jeg udelukkende bør benytte humle blade? - eller er der noget jeg har overseet?

Re: Humle pellets - dobbeltbund og si stopper til

: 9. okt 2021, 08:15
af peos
Jeg bruger nogenlunde samme setup og har altid brugt humle i bladform.

Det kunne være interessant at høre fra andre, hvad brug af humle som pellets kræver af udstyr og metode.

Jeg synes, at der bliver længere og længere mellem humle i bladform i butikkerne.

Re: Humle pellets - dobbeltbund og si stopper til

: 9. okt 2021, 10:24
af fusse
Jeg har også sådanne en type af gryde. Jeg bruger kun pellets, når det skal koge / wp bruger jeg en hopspider eller humlesokker.
I gærspande bruger jeg humlesokker eller humlerør
https://www.jmbryg.dk/shop/brygudstyr/f ... umle-roer/" onclick="window.open(this.href);return false;

Det fungere så fint.

Re: Humle pellets - dobbeltbund og si stopper til

: 9. okt 2021, 17:29
af peos
Gør du noget for at få bevægelse af urten gennem humlerøret?

Jeg kunne være lidt nervøs for ikke at få så meget ud af humlen, især det sidst tilsatte ved flameout, når humlen ikke er fordelt i hele urten. Eller er det ikke et problem?

Re: Humle pellets - dobbeltbund og si stopper til

: 10. okt 2021, 13:16
af fusse
Hopspider er mens urten er kogende og ved flame out og nedkøling.

Humlerør er kun til tøthumling

Begge dele giver masse af smag - jeg har ikke prøvet at lave dB bryg og dermed et på denne måde også den anden med at smide humlen direkte i.

Men når nogle af de store bryggerier kører deres urt igennem en humlestand så kan vi nok også få fint godt øl