Side 1 af 1

Gær Tælling

: 8. aug 2009, 15:24
af nikolajmv
Tja, gæren er jo nøglen til at fremskaffe godt øl! Gærens sundhed og kvalitet betyder meget for processen, så jeg har anskaffet mig et microskop da jeg nemt kunne se det sjove i at kunne være selvforsynende angående gær!

Så er spørgsmålet bare, hvordan kan man tælle gær celler, personeligt mener jeg at have set et filter så man kunne tælle antallet af gær celler pr 1x1 mm, har dog aldrig fundet et sted at købe det, eller for den sags skyld hørt om dette var den bedste måde at gøre det.

Re: Gær Tælling

: 8. aug 2009, 17:23
af Mattias
Jep, det hedder et hæmocytometer. Du skal nok finde en leverandør til laboratorier, fx Bie & Berntsen.

Re: Gær Tælling

: 26. aug 2010, 08:35
af J.K.Jensen
Alternativt kan en mængde af kulturen der ønskes undersøgt fortyndes og udstryges på et passende dyrkningsmedie. Denne metode er både anvendt og billig. Har fortyndingen været passende, kan antallet af kolonier optælles, hvorefter man via fortyndingsfaktoren ganger op til aktuel koncentration. Samtidig kan enkeltkolonier udvælges til opformering.

Hmm... Måske lidt nørdet, men det virker!

Re: Gær Tælling

: 26. aug 2010, 12:47
af Truntebryg
Den sidste metode, er nok den bedste. Her er det nemlig de levende celler du tæller.

Hvis du bruger mikroskop – så bør du tilsætte en farveopløsning som farver de døde celler røde og de levende grønne.

Re: Gær Tælling

: 4. sep 2010, 19:12
af Christiansj
J.K.Jensen skrev:Alternativt kan en mængde af kulturen der ønskes undersøgt fortyndes og udstryges på et passende dyrkningsmedie. Denne metode er både anvendt og billig. Har fortyndingen været passende, kan antallet af kolonier optælles, hvorefter man via fortyndingsfaktoren ganger op til aktuel koncentration. Samtidig kan enkeltkolonier udvælges til opformering.

Hmm... Måske lidt nørdet, men det virker!
Aj, hvor bliver det dejligt nørdet. Men det er så brugbart, men alligevel utroligt simpelt! Det er det der kendetegner mikrobiologien:-)!