Tak Gud!
: 30. aug 2010, 06:48
Bliver nødt til at komme af med min glæde, efter at have læst kommende semesters fag-katalog på mit studium på Aalborg Universitet. Det må da høre under "Hjælp til at komme igang".
Brygning af øl er et selvstændigt fag det næste halve år - AH! Man bliver næsten troende af den slags!
Se lige fagbeskrivelsen:
Titel: Hjemmebrygning – et eksempel på anvendt fermentering (Micro brewing - an example on applied fermentation) Placering Efteråret 2010.
Formål: At bidrage til at den studerende tilegner sig en basal forståelse af de biologiske processer, der indgår i brygning af øl. At introducere de basale processer og ingredienser der indgår i brygning af øl, således at den studerende bliver i stand til at designe og brygge forskellige typer af øl.
Målbeskrivelse (Læringsmål): Efter kurset skal den studerende kunne
fremstille håndbrygget øl
redegøre for den enzymatiske process der finder sted under mæskning, samt hvilke faktorer der har betydning for denne
redegøre for den biologiske process, der finder sted under fermenteringen, samt hvilke faktorer der har betydning for denne
designe en bestemt øltype, samt estimere forskellige karakteristika såsom alkoholprocent, bitterhed, farve og kulsyreindhold.
Indhold: Kurset vil indeholde 2-3 forelæsninger og ekskursioner samt praktisk arbejde, hvor den studerende fremstiller sit eget øl. Håndbrygningsprocessen (valsning, mæskning, fermentering og lagring) og hygiejne Øltyper og design af disse Enzymatiske og mikrobielle processer ved ølbrygning Bestemmelse af alkoholprocent, bitterhed, farve og kulsyreindhold Ekskursion til Søgaards bryghus – et mikrobryggeri.
Omfang i ECTS: 2 ECTS, fri studieaktivitet
Sprog: Dansk
Censur: Intern
Prøveform: Deltagelse i alle forelæsninger, ekskursioner og øvelser
Bedømmelse: Individuel bedømmelse bestået / ikke bestået
Vurderingskriterier Er angivet i rammestudieordningen
Jeg begynder så småt at elske det sted!
Brygning af øl er et selvstændigt fag det næste halve år - AH! Man bliver næsten troende af den slags!
Se lige fagbeskrivelsen:
Titel: Hjemmebrygning – et eksempel på anvendt fermentering (Micro brewing - an example on applied fermentation) Placering Efteråret 2010.
Formål: At bidrage til at den studerende tilegner sig en basal forståelse af de biologiske processer, der indgår i brygning af øl. At introducere de basale processer og ingredienser der indgår i brygning af øl, således at den studerende bliver i stand til at designe og brygge forskellige typer af øl.
Målbeskrivelse (Læringsmål): Efter kurset skal den studerende kunne
fremstille håndbrygget øl
redegøre for den enzymatiske process der finder sted under mæskning, samt hvilke faktorer der har betydning for denne
redegøre for den biologiske process, der finder sted under fermenteringen, samt hvilke faktorer der har betydning for denne
designe en bestemt øltype, samt estimere forskellige karakteristika såsom alkoholprocent, bitterhed, farve og kulsyreindhold.
Indhold: Kurset vil indeholde 2-3 forelæsninger og ekskursioner samt praktisk arbejde, hvor den studerende fremstiller sit eget øl. Håndbrygningsprocessen (valsning, mæskning, fermentering og lagring) og hygiejne Øltyper og design af disse Enzymatiske og mikrobielle processer ved ølbrygning Bestemmelse af alkoholprocent, bitterhed, farve og kulsyreindhold Ekskursion til Søgaards bryghus – et mikrobryggeri.
Omfang i ECTS: 2 ECTS, fri studieaktivitet
Sprog: Dansk
Censur: Intern
Prøveform: Deltagelse i alle forelæsninger, ekskursioner og øvelser
Bedømmelse: Individuel bedømmelse bestået / ikke bestået
Vurderingskriterier Er angivet i rammestudieordningen
Jeg begynder så småt at elske det sted!